Modemi dağıtıcı olarak kullanmak için ne yapabilirim

Kodla Büyü

sevincaltunel

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Aztech DSL5001 model modemim var elimde tek portlu bilgisayar sınıfı okulun üçüncü katında sınıfa kablo ile internet geliyor ben bu interneti bu modem ile dağımak istiyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

sınıfa gelen kablo telefon kablosu mu? switchten gelen ağ kablosu mu?

Eğer switchten gelen ağ kablosu ise modemle işin olmaz. kabloyu direk sınıfın switch ine bağla.
Yok eğer telefon kablosu ise kabloyu modeme tak.sınıfın bilgisayarlarının bağlı bulunduğu switch ten de modeme bir kablo çek.

switch almanız lazım hocam anladığım kadarıyla kaç bilgisayarınız varsa o kadar portlu. modemden gelen interneti dağıtmak için

dediğiniz gibi yaptım fakat bağlanamadım internete ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim

eğer zaten nete bağlanmış bir modemden ağ kablosu sınıfa geliyorsa ve hazırda switch varsa elinizdeki modemle işiniz olmaz.gelen ağ kablosunu switch e tak gitsin

yok eğer telefon kablosu geliyorsa aynı anda aynı kullanıcı ad ve şifre ile 2 farklı modem nasıl nete girecek anlamadım

sizin sınıfa sadece telefon kablosu geliyorsa hiç uğraşma ana modemden pencereler arası veya metre bazında yeterse holden falan ağ kablosu çek switch e bağla

elindeki modemi ne amaçlı kullanmak istediğini anlatır mısın

Geri