Modemin Kendini Resetlemesi

Kodla Büyü

bloodtwister

Aktif Üye
arkadaşlar benzer konular var ama maalesef bir çözüm bulamadım hala :(
okulumda 1 modem 2 switch var ve sürekli reset atıyor kendi kendine.
1. hattımız meb bağlantısı müşteri hizmetlerinin aradım ama sorun bizden kaynaklı değil dediler.
2. bağlantıların hepsi doğru kontrol ettim hiç bir problem yok
3. modem değiştirdim ama sorun aynen devam etti (airties rt-212)
4. modem ısınmıyor yeri temiz ve güzel elektrik prizide sağlam

ağdaki bilgisayarlarda herhangi bir virüs olmadığını düşünüyorum ama sorun sürekli başımızda. geçen seneki bilgisayarcıyla görüştüm geçen senede bu problemin olduğunu söyledi. telefonum susmuyor hocam internet yok internet yok diye herkesin dilindeyim of :verymad:
lütfen bir yardım edermisiniz bir yol gösterirmisiniz denemediğim her türlü şeyi fikre açığım
şimdiden teşekkürler...

Hocam bende aynı sorunu yaşıyordum. Modem eskiydi yenisi aldık. Birde şöyle bir şey gördüm modem switch arası ethernet kablosuda sıkıntı yaptı.

hocam, modem arayüzünde bağlantı hızı olarak ne yazıyor
NOISE(SNR) MARGIN değeri nedir bunu paylaşır mısınız? özellikle bunu inceleyin SNR marginde oynama var mı diye, ya da sabit mi? telefon hattınıza gürültü/parazit giriyor mu koptuğu an telefon ahizesini kaldırıp bakın

Hocam ağdaki bilgisayarlarda virüs olma ihtimalini tekrar gözden geçirmek gerekebilir.
Birisine bile ağda sürekli kendini kopyalayıp trafiği tıkayan sality türü bir virüs bulaştı ise modemin bir süre sonra kilitlenmesine sebep olacaktır. Çoğunlukla XP makinalarda oluyordu.

Tüm pcler açık iken tek tek yerel ağ bağlantılarına bakıp Alınan ve Gönderilen veri trafiklerini incelemek lazım. Kısa sürede mevcut bağlantı hızına göre bir pc de 300-400 MB imkansız sayılacak rakamlarda veri alım gönderimi olmuş ve hala veri aktarımı devam ediyor ise o makinada sality vardır.

Geri