Monitörün üzerinde karınca var ne yapmalıyım.

Kodla Büyü
Kağıt koyup, üzerine çıkmasını sağlayın sonra pencerenin önüne koyun. Arılar için de üzerine düz zeminde bardak koyup, bardağa tırmanmasını sağlayın. Daha sonra çabuk bükülmeyen bir kağıtla bardağın altından tutup pencere kenarına bardağı açıp koyun, arı bir süre sonra gidecektir.

Monitörün üzerinde karınca var ne yapmalıyım. "." yerine "?" kullanılabilir.
Yakluşık yarım saat oldu monitörün üzerinde dolanıyor. Ne yapsam bilemedim. "Yakluşık" kelimesi "Yaklaşık" olarak düzeltilebilir.
:idea:

biltek2007' Alıntı:
Kağıt koyup, üzerine çıkmasını sağlayın sonra pencerenin önüne koyun. Arılar için de üzerine düz zeminde bardak koyup, bardağa tırmanmasını sağlayın. Daha sonra çabuk bükülmeyen bir kağıtla bardağın altından tutup pencere kenarına bardağı açıp koyun, arı bir süre sonra gidecektir.
dışarda yağmur var hocam

Sen bu işi bırak hocam en kesin çözüm. :idea:
Hortum gibi tutmaz bu konu bence :P

Hocam bu sorunla ben de karşılaşmıştım bir keresinde. Çalıştıra gpedit.krnca yazın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Karınca at' a dönüşecektir.

bi hortum bul bi ucunu dışarı diğer ucunu monitöre tut, karınca içine girsin hortumun diğer ucundan dışarı çıksın.(Hortum her derde deva işte)

Siz yine şanslısınız hocam.Lab.da çantamın kulpunda böcek gördüm.İğrenç bir durum çantadan soğudum resmen. :((

iki ucu açık hortum bulun, yavaşça üfleyin, korkmayın, karıncaların eklemleri bizim eklemlerimiz gibi değildir, bir şey olmaz.

monitor yanina bugday seker vs koyun gece gündüz acikacak illa ki aciktınmı onlari yemek icin cikar, yer yer şişer yatar dinlenir. sizde kurtulursunuz

sıkıcı geliyordu bi an forumdaki başlıklar gülesim yoktu iyi oldu..demekki bu da lazım.. :+1:

BİM'den bir hortum al. Nasılsa musluğa takamayacaksın. Karıncaya doğrult ve "hüp" diye içine çek.

Kod:
uses crt;
if karınca hortumun içinde ise then 
hortumla birlikte dışarı at;
Else 
afiyet olsun;

Bir a4 kağıdı alınır ve merkezi orta noktası 1 tl büyüklüğünde kesilir.
kağıt ekranın üzerine konur ve karıncanın merkez boşlukta kalması sağlanır.
bir müddet karınca gözlemlendiğinde, bir yuvarlağın içinde kaldığı için mecburen kağıdın üstüne çıktığı görülür.
böylece kağıt alınarak doğal bir ortama konur ve karıncanın doğaya ulaşması sağlanır. kağıt ise geri dönüşüm kutusuna atılır.
not: karıncanın kağıda çıkış süresi iyi ayarlanmalıdır. zamanında ekrandan alınmayan kağıt üzerinden karınca yürüyüp beyaz bölgeyi geçerek tekrar bilgisayarın başka bir noktasına ulaşabilir.

Geri