Monitör Önerileriniz?

Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba,

Yeni bir monitör alma arifesindeyiz. Kullanım özellikleri

-Çok sık olmamakla birlikte Photoshop kullanılacak.

-Gün içerisinde uzun süre ekrana bakma ihtiyacı var. Gözü yormamsı önemli

-Büyüklük olarak 21,5 ya da 22 inç düşünüyoruz.

-HDMI bağlantı desteği olacak.

Bu şartlar altında hangi marka/model monitör önerirsiniz?

Bütçe olarak 500-650 TL arası.

Önerilerinizi bekliyoruz

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Bütçeyi azıcık daha arttırabilirseniz "Paper" mod desteği olan, parlaklığı frekansı azaltarak değil, voltajı düşürerek kısan ve mavi filtresi olan bir Dell modeli almanızı şiddetle öneririm. Ben aldım, 1,5 yıldır da kullanıyorum ve başında saatlerce Adobe Premiere ve Photoshop kullanmama rağmen gözlerim hiç yorulmuyor. Eski Samsung monitörümde durum felaketti; 2-3 saat kullanıp ara vermem gerekirdi. Bunda duvara bakıyor gibiyim. Renkler de fabrika çıkışında kalibreli olarak geliyor ve "Standart" modunda doğadaki gerçek renkleri yansıtıyor (ben yine de gözü daha az yorsun diye Paper modunda kullanıyorum.) Kullandığım model Dell U2414H. Port açısından epey zengin ve gördüğüm kadarıyla halen satışta: http://www.hepsiburada.com/dell-ultrash ... m-bd801327

lenovo 24'' monitor kullanıyorum. bunun dışında 4K samsung (1800 TL) kullandım.

lenovo belirttiğiniz bütçe ye yakın olabilir son fiyatını bilmiyorum. hdmi ve display port desteği var. çift kasaya bağlamada verim alamayabilirsin

yıllardır photoshop ve adobe ürünleri kullanıyorum. bence birincil kıstasların:

1. 24 inch ve üzeri büyüklükte olması
2. en az 4K çözünürlükte olması. (photoshopu daha fonksiyonel kullanmak için geniş bir görüş açısı ihtiyaç.)
3. bilgisayar kasası ulaşılması zor bir yerde ise üzerinde usb port desteği olan bir monitör olmalı.

sec, vestel, casper falan gibi markalarla uğraşma,
dell, lenovo, samsung, hp tavsiye ederim.

Önerileriniz için teşekkürler.

Kimse Asus'un adını anmamış yalnız. Monitör konusunda başarılı değil mi?

17'' asus laptop alacaksanız bişey diyemem ama sadece monitör ise lenovo, dell, hp, samsung bence.. aynı özellikleri hangisinde daha ucuza bulursanız alın.

bu arada vatan bilgisayar hiç bir şekilde ürün iade almıyor, alsa bile vatan bilgisayarda kullanılmak üzere çek veriyor. teknosa ise para iade dahil her türlü çözüme açık.

şu ana memnun kalmadığım her ürünü teknosaya geri verip paramı alabildim.

Geri