monitör ayarları kendiliğinden değişiyor.

Kodla Büyü

bilgisayarcım

Aktif Üye
bilgisayarda işlem yaparken aniden kontrast renk en boyut ayarları menüsü ekrana geliyor. sanki monitör düğmelerine basılmış gibi. takılı düğme de yok. hergün bir sorunla karşılaşıyorum. hem de sorunsuz çalışan bilgisayarlarda öfffffffffff

Bizimkinde de ekran bi anda yamuluyo :) Yan taraftan basılmış gibi oluyo. 2 bilgisayarda aynı problem oluyo. Sonra bi anda kendiliğinden düzeliyo.. Bi çözüm bulamadım bende. Öyle idare ediyoruz

bilgisayarcım' Alıntı:
bilgisayarda işlem yaparken aniden kontrast renk en boyut ayarları menüsü ekrana geliyor. sanki monitör düğmelerine basılmış gibi. takılı düğme de yok. hergün bir sorunla karşılaşıyorum. hem de sorunsuz çalışan bilgisayarlarda öfffffffffff
aynı sorunu bende yaşıyorum. donanımsal bi sorun olduğunu düşünüyorum. sanırım monitorler miadını doldurmuş. ayarlarını resetleyince düzeliyor bi süre sonra yine kontrast 0 oluyor. bilgisayar kapalı olduğu durumlarda monitorun güç kablosunu kesiyorum, bu şekilde yapınca nadiren sorun çıkarıyor.

İlginç.. Aynı sorunu ben de yaşadım bugün. Beko 15 inç monitör. Yuvarlak düğmeli olanlardan mı sizinki de. Resetleyince düzeldi ama yarın ne olacağı belli değil.
Sanırım ömrünü tamamladılar artık...

benim monitör exper.... çalışma esnasında ekran kontrat 0 olunca çalışmakta güçlük çekiyorum.
@mysterious..... aynı anda bu sorunu yaşamamız acaba virüs işi olabilir mi diye düşündürdü. ama imkansız gbi bişi.

bilgisayarcım' Alıntı:
benim monitör exper.... çalışma esnasında ekran kontrat 0 olunca çalışmakta güçlük çekiyorum.
@mysterious..... aynı anda bu sorunu yaşamamız acaba virüs işi olabilir mi diye düşündürdü. ama imkansız gbi bişi.
Bilgisayarı kullanan arkadaş "ekranda bişey çıkıyor kapatamıyorum" demişti. Bende gittim baktım bi problem yoktu. Bir kez parlaklık ayarı çıktı ama önemsemedim kapattım. Arkadaşımın bahsettiği problemin o olduğunu düşünmemiştim hiç. Gene de hazır başına oturmuşken ghostu var nasıl olsa diyip recovery yaptım. Yani söylemek istediğim virüsten değil, formatlandıktan sonra da o problem vardı. Monitörü resetledikten sonra çıkmadı bi daha. Düzelip düzelmediği yarın belli olur.

yadigartbaykal' Alıntı:
exper labım var, aynı sorun 3 monitörümde mevcut, tuşlar basılı kalmış gibi görünüyor, hiç açıp da bakmayı düşünmedim, aslında rahatsız da etmiyor değil.

Aman hocam daha önce açıp bu işle uğraşmadıysanız monitörün içini açmak tehlikeli iştir. Dikkatli olun. Ben açmayı düşünmem monitörü bozulursa değişecek demektir.

07 Ara 2011 tarihinde açılmış bir konu. O monitörler şimdi kimbilir hangi çöplükte.

Geri