Monitör bir süre sonra mavi renkte gösteriyor?

Kodla Büyü

@lperen

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Laboratuvardaki bilgisayarlardan bir tanesi bir tanesi bir süre normal çalıştıktan sonra görüntütü sanki mavi bir perdeden bakar gibi gösteriyor. Aynı görüntüyü projeksiyona da verince yansıyan görüntü sağlam. Farklı bir monitör denediğimde de aynı mavi perdeli görüntü geliyor.
Kabloların konumundandır dedim olmadı. Manyetik bir alandandır dedim ama manyetik birşeyler de bulamadım...

Acaba sorun nerden kaynaklanıyor olabilir?

hocam problem monitörde o zaman....

mönitör menüsünden bir fabrika ayarlarına dönün bakalım.....ama düşük bir ihtimaldir sorunun çözülmesi.....

projeksiyonda sorunsuz ise ; ekran kartı ; ya da driverıyla ilgili bir problem olmadığını düşünüyorum......

mönitörün tüp dediğimiz kısmıyla ilgili bir problem olabilir....

eğer böyleyse ; ki yüksek ihtimal problem kaynağı bu ; yapacak bi şey yok.........

@lperen hocam projeksiyonda bekleyince de aynı sorunu veriyor mu yani projeksiyonuda uzun süre açık tutuyor musunuz?

ozgurgitarim' Alıntı:

mönitör menüsünden bir fabrika ayarlarına dönün bakalım.....ama düşük bir ihtimaldir sorunun çözülmesi.....

projeksiyonda sorunsuz ise ; ekran kartı ; ya da driverıyla ilgili bir problem olmadığını düşünüyorum......

eğer böyleyse ; ki yüksek ihtimal problem kaynağı bu ; yapacak bi şey yok.........

arkadaş 2 monitör denemiş ama. İkisi de aynı şekilde bozuk olamaz.Ekran kartının 2 çıkışı varsa vga ve dvi gibi. Projeksiyona verdiğin çıkışta sorun olabilir.

hasari' Alıntı:
@lperen hocam projeksiyonda bekleyince de aynı sorunu veriyor mu yani projeksiyonuda uzun süre açık tutuyor musunuz?

Bekledim fakat hiç bir şekilde bozulmuyor görüntü.

dervisahmet' Alıntı:
ozgurgitarim' Alıntı:

arkadaş 2 monitör denemiş ama. İkisi de aynı şekilde bozuk olamaz.Ekran kartının 2 çıkışı varsa vga ve dvi gibi. Projeksiyona verdiğin çıkışta sorun olabilir.

Benim kullanımın biraz farklı bu konuda. Tek çıkıştan projeksiyona görüntü gönderiyorum, projeksiyonun çıkışından da monitöre alıyorum görüntüyü.

Bu arada görüntü arada bir normale dönüyor, sonra tekrar problemli.

problem ekran kartına bağlantıda kaynaklanıyor olabilir. kablo pinlerini kontrol etmelisiniz

@lperen hocam sorun projeksiyondaki vga portunda, burdaki dişi vga portunu kontrol et. Mümkünse ikinici bir port varsa monitörünü ona bağla.

hasari' Alıntı:
@lperen hocam sorun projeksiyondaki vga portunda, burdaki dişi vga portunu kontrol et. Mümkünse ikinici bir port varsa monitörünü ona bağla.
Projeksiyon devre dışıyken, yani direk bağlantıda da aynı sorun var Hocam.

arslan_1905' Alıntı:
problem ekran kartına bağlantıda kaynaklanıyor olabilir. kablo pinlerini kontrol etmelisiniz

Kablo pinlerinde de -görünen- bir sorun yok Hocam ama yarın bir de ekran kartının yuvasını kontrol edeyim, sanırım bir tek orası kaldı.

@lperen hocam monitörün kablosu ekran kartına takılıykende mi aynı sorun oluyor. :shock:

hasari' Alıntı:
@lperen hocam monitörün kablosu ekran kartına takılıykende mi aynı sorun oluyor. :shock:

Evet Hocam, o şekilde de aynı.

Ekrar kartının yuvasına da baktım orada da sorun yok. :(

Ekrankartı pinini de kontrol ettiysen, bir de güncel driverlar yükleyip denesen.

hasari' Alıntı:
Ekrankartı pinini de kontrol ettiysen, bir de güncel driverlar yükleyip denesen.

Mesaj temizliği için teşekkürler Hasari Hocam. Ama sorun driverde değil, öyle olsa projeksiyonda sağlam olmaz görüntü.
Başka bir sebebi olmalı...

Denemekten zarar gelmez sen bir deneyi ver. Zaten sorunun kendisi enteresan projeksiyonda sorun yok monitörde sorun var. Denemeden önce güvenli modan pc'yi VGA modunda çalıştır biraz bekle, gözlemle bakalım sorun devam ediyor mu?

Çok önemli not. Monitör sistem birimine bağlı değilken de mavi gösteriyor. Yani "no input" uyarısı da mavi perdeden geliyor. Bu arada artık daha da fazla mavi ışık saçıyor.

bizim labda da bi monitör sarı aynı şekilde ama bazan bi müddet sonra düzeliyor bazan da hiç düzelmiyor monitörden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. yavaş yavaş ömrünü tamamlıyor.

Çok büyük bir olasılıkla manyetik bir ortamdan etkileniyor. Acaba sorun ne olabilir ve etkileyen cismi nasıl bulabiliriz?

Geri