monitör kablosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan S_RD_R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

S_RD_R

Aktif Üye
bir bilgisayarımızın monitör kablosunun ucunda pinlerden biri kırılmış görüntü gelmiyordu ben buna bağladım.yenisiyle değiştirmek için kabloyu sökmeye çalıştım sanırım sökülmüyor. ne yapacağım? eski bir monitörün kablosunun ucunu kessem ek yapabilir miyim? bir de projeksiyonla monitörü aynı bilgisayara bağlamak için Y kablo alacaktım ama projeksiyon kablosu uzunsa kaldırmayacağını öğrendim peki takılı olsa da sadece birini çalıştırsam kaldırır mı? yani ikisi de Y kablosu ile bağlı olsa da ben sadece monitörü açsam ya da sadece projeksiyonu açsam monitörü kapasam kaldırır mı? bu pinin kırılma sebebi her seferinde tak çıkar yapılması.

Hocam vga spliter al. Y kablo ile ekranı veya projeksiyonu kapalı tutsan dahi görüntüde bozulma oluyor. Acil durumlarda Y kablo tercih edilebilir veya dediğiniz gibi projeksiyon kablosu kısa ise, kaliteli ise.

Onun dışında ekranı açtığınızda o kablonun çıkabileceğini ve külüstü bir ekrandan söktüğünüzle değişebileceğini sanıyorum. Veya sadece onun baş kısmı satılıyor, o baş kısmını değiştirebilirsiniz, en son çare olarak da kesip ek yapmayı.

ek yapmayı kendiniz denemeyin bence... bir televizyoncu yada elektronikçi bunu çok kolay halledebilir... lehim yapmayı biliyorsanız kendinzde yapabilirsiniz...

y kablo yerinede uzun kablo alıp işinizi sağlam yapmanızı tavsiye ederim...

Geri