monitör sorun - görüntü hiç yok

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aysegul_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aysegul_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
atandığım okuldaki bilgisayarların 3-4 tanesinde birden aynı sorun var... Kasa çalışıyor ama hiç görüntü gelmiyor. ekranın ışığı önce yeşil yanıyor, sonra kırmızıya dönüyor...

monitörde sorun yok... Ekran kartı, hard disk, ram çalışıyor... Kabloları kontrol ettim... Fanlar çalışıyor..

Aklım almıyor artık... Anakart ın chipset inde falan mı sorun var, işlemci mi sorunlu yoksa güç kaynağı mı sorunlu bilmiyorum... 3- 4 tanesinde birden aynı sorunun olması kafamı karıştırıyor... yeni geldiğim için bu okula ne zamandan beri bu sorunun olduğunu da bilmiyorum...

Sizce nasıl çözebilirim... Anakart ya da güç kaynağı problemi olması muhtemel .. Ama nasıl emin olabilirim?

Hocam sanırım statik elektrik birikmesinden olmuş. Ram'i sökün hocam biraz bekleyin görüntünün geri gelmesi lazım benim başımada gelmişti.

sanırım vestel bilgisayarlardan bahsediyorsunuz aynı sorun bizde de var, btarızaya bildirdim.Biz vestel labını neredeyse hiç kullanmıyoruz.Exper bilgisayarların olduğu labı kullanıyoruz,çok sık kullanmamıza rağmen pek fazla problem olmuyor.Nasıl bilgisayarlar verdilerse artık vestel firması olarak klimayı açmayla bile hepsi kilitlenicek diye korkuyorum:)çok hassaslar:)

samil' Alıntı:
Hocam sanırım statik elektrik birikmesinden olmuş. Ram'i sökün hocam biraz bekleyin görüntünün geri gelmesi lazım benim başımada gelmişti.

Onu denemiştim hocam ama maalesef işe yaramadı :(

adn' Alıntı:
sanırım vestel bilgisayarlardan bahsediyorsunuz aynı sorun bizde de var, btarızaya bildirdim.Biz vestel labını neredeyse hiç kullanmıyoruz.Exper bilgisayarların olduğu labı kullanıyoruz,çok sık kullanmamıza rağmen pek fazla problem olmuyor.Nasıl bilgisayarlar verdilerse artık vestel firması olarak klimayı açmayla bile hepsi kilitlenicek diye korkuyorum:)çok hassaslar:)

vestel değil hocam philips... bu bilgisayarlar özel idare yardımıyla falan alınmış... faz sınıfında değil, bt arızaya da bildiremiyorum... sorunu tam olarak anlayabilsem, yapıcam ya da bir bilgisayar servisine göndericem ama işte çözemedim :(

hocam ekran kartı onboard ıse yapıcak bişi yok. Bendede eski bilgisayarlar vardı. tüm bileşenleri söktüm taktım bazılarında goruntu geldı ama bazılarında gelmedı.
Bilg arası parça değişimleride yaptım ama yine görüntü glmedi kaldırdım bilgisayarları uğraşmıyorum artık. (Onboard ekran kartıydı benim yaptıklarım)

xorcistforyou' Alıntı:
hocam ekran kartı onboard ıse yapıcak bişi yok. Bendede eski bilgisayarlar vardı. tüm bileşenleri söktüm taktım bazılarında goruntu geldı ama bazılarında gelmedı.
Bilg arası parça değişimleride yaptım ama yine görüntü glmedi kaldırdım bilgisayarları uğraşmıyorum artık. (Onboard ekran kartıydı benim yaptıklarım)

hocam ekran kartı onboard değil... ekran kartıyla ilgili değil zaten sorun, onu denedim...

aynı sorunu bende yaşadım ram ı sökün tekrar yerine takın gene devam ederse tek ram la çalıştırın bu sorun ortadan kalkacaktır bu sorun genelde ramların oynamasından kaynaklanıyor

hocam fanın çalışması kartın çalıştığı anlamına gelmez... ekran kartını bi değiştirip deneyin istersenizz..

tusuba' Alıntı:
hocam fanın çalışması kartın çalıştığı anlamına gelmez... ekran kartını bi değiştirip deneyin istersenizz..

ekran kartını da diğerlerini de başka bilgisayarlarda, başka ekran kartlarını da bu bilgisayarlarda denedim hocam... sorun orda değil, teşekkürler yine de uyardığınız için... artık bugün uğraşmak istemiyorum, haftaya tekrar bakarım...

hocam biosu bi çıkarın ramleri sökün 2 tane ise birini takın tek ise yuvasını değiştirin(oda olmazsa başka bir bil. ram takın) bide anakart kasa ile kısa devre yapıyor olabilir. vidalarını çıkarıp bi dışarda deneyin isterseniz. bunlar olmazsa cd rom falan elekt. kablosunu çıkarıp deneyn powr zayf kalıyor olabilir. aslında varsa başka bi powrla dnemek en sağlıklısı. buda olmazsa işlemciyi bi deneyin hocam bazen işlmci yanmış olduğunda bu sorunla karşılaşmıştım, grçi ötmesi gerekir bilg. ama yinede bakmakta fayda var .. bakalım ne olacak bilgilenidirirseniz sevinirim

hocam aynı sorunlar bendede oldu sorun işlemciden kaynaklanıyormuş... bir tane sağlam işlemci buldum canavar gibi çalıştı...

Geri