monitör sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mriza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mriza

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar, dün monitörü çıkarmıştım tekrar taktığımda windows yükleme ekranına kadar geliyor ama windows açıldığında görüntü gidiyor. Nasıl bi sorun bu? Hala bir mana veremedim. Yardım edebilecek olan var mı?

cozunurluk ve frekans ayarını oynayın vga modunda calıstırın bılgısayarı

Windows açılırken giden görüntü monitörün değil de windows'un kendisi olmasın. İmkanınız varsa başka monitör takıp deneyin veya format atın. Sorun çözülmediyse monitörü resetlemeyi deneyin, bu da olmazsa tamire gönderin veya yenisini alın.

zaten monitör başka bilgisayarda çalışıyor sonra dos ekranı ve windows xp nin ilk yükleme ekranı da geliyor yani sorun monitörde değil

Çok fazla dosya ve programınız varsa ve yedekleme yapmak istemiyorsanız, onarmayı da deneyebilirsiniz. Ama format en kolay ve en garanti yol.

onarma mümkünse onu yapacağım ama daha önceki xp değiştirilmişti şu programları falan ilk yükleyişte kendi kendine kuran ccd lerden şimdi o cd elimde yok acaba normal xp cd si onarır mı?

tabii sıradan bir windows xp cd'si ile onarım yapabilirsiniz. Cd'den kurulum çalıştığında sanırım format ekranı gelmeden önce onarmak için R'ye basın gibi bir seçenek geliyordu, R'ye basarak onarım yapabilirsiniz.

evet şimdi denedim onarım ekranına giriyorum ama dos ekranına komut yazarak onarım yapmak beni aşıyor :) o yüzden üzerine tekrar xp kurup dosyaları d ye kopyalayıp format atıcam veya düzgün çalışırsa format atmayacam bakalım duruma göre :)

o zaman siz format atmadan xp nin üzerine tekrar xp kurmaktan bahsediyorsunuz zaten bende onu yapıyorum

Geri