monitör titriyor ve cızırdıyor

Kodla Büyü

spyygirl

Üye
arkadaşlar bu sabah geldiğimde lab daki bir pc nin monitörü titriyor çizgi çizgi görüntüsü ve cızırtı gibi bir ses geliyor ekran kartını kontol ettim fişlerden olabilir diye onlara baktım ama hala aynı ne olabilir fikri olan var mı çözüm önerisi olan? şimdiden teşekkürler

Sorun monitörün kendisindedir ekrankartında olduğunu sanmıyorum. Monitörün ayarlarından fayrika ayarlarına dönüş yaparak birde öyle deneyin.

sorun monitörün elektrik klablosundan kayunaklanıyor olabilir. girişini kontrol edin..

(Not: Bu mesajı bilişiim teknolojileri dersi 6. sınıf forum konusu örneği olarak size gönderiyoruz.)

Aynı sorun bende de var arkadaşlar. Vestel marka CRT ekran hem titriyor, hem cızırdıyor. Ekranın patlamasından falan korktum kaldırdım. Ekranda donanımsal olarak bir arıza olduğunu düşünüyorum.

Garantisi bitti. Bu ekranı tamir için ne tarz bir yere götürmem lazım. Bilgisayar tamiri yapan yerlere mi, televizyon tamiri yapan yerlere mi?

bizim lab da merkezi güç kaynağı var, eğer normal şebeke gerilmine takarsak monitörler titriyor. elektiriksel birşeyler olabilir..

Summer_06' Alıntı:
Aynı sorun bende de var arkadaşlar. Vestel marka CRT ekran hem titriyor, hem cızırdıyor. Ekranın patlamasından falan korktum kaldırdım. Ekranda donanımsal olarak bir arıza olduğunu düşünüyorum.

Garantisi bitti. Bu ekranı tamir için ne tarz bir yere götürmem lazım. Bilgisayar tamiri yapan yerlere mi, televizyon tamiri yapan yerlere mi?
TV TAMİRİ YAPAN YERE GÖTÜR BENCE BEN ÖYLE YAPTIM

Bu sabah benim monitörümde de benzer bir sorun oldu.Fişi taktığım prizi değiştirdim,düzeldi.Denemenizde fayda var.

Benim monitörlerden birinde de aynı sorun oluştu geçen hafta... Farklı prizde denedim, kablosunu değiştirdim filan düzelmedi... En sonunda elimle vurdum 2 sefer cızırtı kesildi birden...:) 1 haftadır ses çıkarmadan çalışıyor... :D

ogrenci27' Alıntı:
sorun monitörün elektrik klablosundan kayunaklanıyor olabilir. girişini kontrol edin..

(Not: Bu mesajı bilişiim teknolojileri dersi 6. sınıf forum konusu örneği olarak size gönderiyoruz.)
Yada monitör girişindeki temassızlıktan kaynaklanıyodur. Benim evdeki monitörde de oldu yollamıştım değişime.

Geri