monitöre gelen hata

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan demir10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

demir10

Site Gezgini
bilgisayarı açınca monitörde şöyle bi uyarı çıkıyorm "DPMS going to suspend" hatası çıkıyor ve ekrana görüntü gelmiyor.nasıl çözebilirim?

bende de bazen "kapsama alanı dışında" yazısı çııyor. kasanın güç kablosunu çıkarıp tekrar takıyorum sorun çözülüyor

Display Power Menegement Signaling 'in kısaltması olduğunu öğrendim.

to suspend askıya almak fiil TBD Bilişim
to suspend ertelemek fiil İDS
to suspend tehir etmek fiil İDS
to suspend makamından geçici olarak almak

???

Böyle bir hatayı ilk defa gördüm.

Prizi, kasaya bağlantıları kontrol edin.

Kasa hem onboard hem de ekran kartı olabilir.

Ekran karttına takmayı dene.

Monitörü açar açmaz geliyorsa. O zaman monitörün menülerine tekrar bak.
Monitör, tüp, lcd, led, plazma???

Yeni bilgisayarların bios'larında var olan bir özellikmiş.
Video Off Method
Monitörün ne şekilde askıya alınacağını belirler. Şu seçenekler olabilir: DPMS, Blank Screen, V/H Sync+Blank. DPMS ( Display Power Management - Görüntü Güç Yönetimi ) özelliği, ekran kartınızı - tabii bu VESA DPMS özelliği destekliyorsa - denetler. Blank Screen sadece ekranı karartır ve sadece güç yönetim özelliği olmayan monitörlerde kullanılır. V/H Sync+Blank seçeneği ekranı karartır ve yatay/dikey taramayı kapatır. Yeni monitör ve ekran kartlarında DPMS seçeneği kullanılır.

ayrıca
DPMS VESA Display Power Management Signaling standard. Güç tüketimini azaltmak için görüntü sinyallerini ekrana standby veya suspend modunda koyan VESA standardı.

yabancı bir sitede benzer bir duruma;

"Check Bios and Windows settings for both computers to avoid Suspend Mode or Power Saving Mode."

denmiş anladığım kadarıyla, Bios'tan ve windows'tan suspend mode veya güç tasarruf modunun devreden çıkarılması isteniyor.

Monitör hiç açılmıor, Bios da giremiyorum ki...Projeksiyon makinasına da görüntü gelmiyor.

Hocam bios ekranı dahi görünmüyor ise, onboard ekran kartı varsa ve bağımsız bir ekran kartı varsa, değiştirerek ikisinde de açmayı deneyin. E, yine gelmiyorsa donanımsal başka bir sorun olabilir.

Geri