monitöre ve projeksiyona aynı anda farklı görüntü

Kodla Büyü

ecezehra

Seçkin Üye
Seçkin Üye
monitöre ve projeksiyona aynı anda farklı görüntüyü nasıl verebilirim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

Projeksiyona vereceğin görüntü sabit bir görüntü olacaksa eğer (bir resim, şema, yazı gibi) projeksiyonun kumandasından dondur tuşuna basar sonra sen bilgisayardan istediğini açarsın sabit kalır. Yok eğer video izleteceksen ekran kartı ayarlarından ikinci görüntü birimini video esnasından tam ekrana ayarlarsın, projeksiyonda tam ekran video görüntülenirken sen videoyu simge durumuna küçültüp istediğini açarsın. Başka da bilmiyorum.

1. Ekran kartı özelliklerinden klonlama ayarı gibi ayarlamalar olması lazım, oraları biraz kurcala
2. Eğer bulamadıysan ekran kartının sürücüsünü güncellemen gerek hocam.

Kolay gelsin.

hocam ben önemli günlere ilişkin öğrencilere video izleteceğim zamanlar videoyu ekranın sağ üst köşesine ufak bir pencerede açıyorum. projeksiyonun kumandasından ekranın o bölümüne "zoom" yapıyorum. öğrenciler video izlerken ekrarnın geri kalanında ben istediğimi yapıyorum...

Ati nin ekran kartı yönetim programını tavsiye ederim. orada video sekmesinde sinema kipi var. eğer sinema kipini seçer iseniz kullandığınız bilgisayarda çocuklar projeksiyona yansıtılmış şekilde videoyu zlerken, aynı bilgisayarda siz bu görüntüyü simge durumuna küçülterek istediğiniz herhangi birşeyi yapabilirsiniz monitörü kullanarak.

Geri