monitörlerin ışığı yanıp yanıp sönüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hayatt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hayatt

Üye
dün çalışan monitorler bugün çalışmıyor ekran ışığı yanıp yaınp sönüyor görürtü gelmiyor ne yapmalıyım?

acronis kullandınız mı.benim bir bilgisayarda da aynı sorun vardı. bilgisayar çalışıyordu ama monitör dediğiniz gibiydi.
güvenlik kartını çıkarttım ve format attım.şimdi çalışıyor.

bizim okulda da buna benzer bir durum olmuştu, bozuldu sanmıştım ama monitörlerin şöyle bir huyu varmış: bilgisayarı kapattıktan sonra ekranı da(uzun süre kapalı) kapatırsanız, ekrana görüntü gelmiyordu.
Sorun şu şekilde çözümleniyordu bizimkilerde ya hiç ekranı kapatmayacaksınız yada oldu da birisi kapattı birkaç saat bilgisayar kapalı ekran açık olsun sorun düzeliyor.

Hocam bu sorun ya işlemciden kaynaklanır yada chipsetlerden eğer sorun işlemciyse fanı temizleyip tekrar takmayı deneyin, takarken termal macun kullanın ve fanın yerine oturduğundan emin olun. Eğer sorun chipsetlerdeyse garanti süresi geçmeden servise gönderin.
Diğer yollarıda deneyin ama genelde yukarda ki nedenlerden ötürü görüntü gelmez.
Diğer yollar;
RGB kablosu sorunlu olabilir.
Monitör sorunlu olabilir.
Ekran kartınız gevşemiş veya yanmış olabilir.(kasadan dıt dıt diye sesler geliyorsa)
powerda sorun olabilir.

Bir de ram ve ram slotlarından kaynaklı sorundan ekrana görüntü gelmeyebilir.Böyle durumda ram' in takılı olduğu slotu değiştirin.

hocam sorun ram dan kaynaklanıyodur büyük ihtimalle.rami yerinden çıkarıp farklı bi slota takmayı deneyin.

hocam aynı sorunu ben de yaşadım ram den kaynaklanıyordur büyük bir ihtimalle..ram leri kontrol edin derim..

eger yanıp sönüyorsa ve kasa çalışıyorsa cd-rom vs açmaya çalışın eger cd rom acılmassa POWER yanmıştır değişmesi gerekir 50 tl kadar masraf var demektir..

Hocam bu sorun başıma çok gelir. bu durum bilgisayar anakartının fazla statik enerji yüklemesinden oluyor. kasayı açın, parmağınızı ana karta dokundurup bir iki dakika yapın. pilinede dokunup bekleyin. fazla enberjiyi alın yani. sonra kapatın çalıştığını görüceksiniz. başka bir şeyden hiççç şüphelenmeyin, çünkü çok sık başıma gelen bir durum:)

çok sık rastlanan bir sorun sanırım. bence monitörden deildir. açılmış bir pc.ye takın monitörü görüntü gelmiyorsa monitördendir ama geliyorsa kasayı açın ramleri harddisk kablolarını anakarta giren güç bağkantısını falan cıkarıp biraz bekleyin. olmadı bios pilini de cıkarın bekleyin 2 dakika sonra düzgünce takın genelde çalışır benim evdeki masaüstünde de oluyor bazen. bunun nedeni elektriksel diye düşünüyorum. arkadaşın bahsettiği gibi elektriksel yüklenme olabilir. sonuçta tamamen elektronik her şey :idea:

başka monitorde deneyin hocam yada sorun ekran kartındadır çıkarın geri yerine takın sorun hallolur bence

monitörü başka bir kasada dene eğer aynı sorun tekrarlıyorsa monitördedir. monitörde bir şey yoksa ozaman forumdaki önerileri izle. ram slot ve ekran kartı bir kontrol et. kolay gelsin

çok sık rastladıgım bir sorun statik elektrikten dolayı görüntü gelmiyor.ben genelde ramleri çıkarıp takıyorum sorun düzeliyor.

hocam sorun ram kaynaklı.ramler elektriklenmiştir ramleri söküp parmaklarınızla silerseniz sorununuz kalmaz.KOLAY GELSİN

yaseminy8' Alıntı:
Hocam bu sorun başıma çok gelir. bu durum bilgisayar anakartının fazla statik enerji yüklemesinden oluyor. kasayı açın, parmağınızı ana karta dokundurup bir iki dakika yapın. pilinede dokunup bekleyin. fazla enberjiyi alın yani. sonra kapatın çalıştığını görüceksiniz. başka bir şeyden hiççç şüphelenmeyin, çünkü çok sık başıma gelen bir durum:)

bir an heyecanlandım bunları okuyunca belki de bu kadar basittir çözümü ama projeksiyonu da takıyorum o da çalışmıyor. ? yarın ilk iş deneyeceğim

Geri