Moral sıfır...Öneri tavsiye?

Kodla Büyü

bravehard2010

Süper Üye
Süper Üye
Slm arkadaşlar.Okul labımızdaki bilgisayarları idareciler ve memur vs almışlar.Neyse bu yılda okul çpl ye dönüşmüş bende yeni geldim zaten okula.Müdür laba malzeme alalım dedi.Bende liste yapıp verdim.Ağ kablosu ,klavye , mouse, jak pensesi,tornavida vs neyse genelde pense vs gibi şeyleri 2 şer tane yazdım.Okulun işlerini yapan biri var ona git al demiş.Adamda sipariş üstüne çalışıyor ve malzemeleri bugün okula yolladı.700 tl tutmuş.Müdür gelmiş bu sefer olmaz pahalı hocam geri yollatalım diyor bende arada kaldım.Malzemeleri yollayan kişide hocam ben yazılanları aldım diyor.Acayip canım sıkıldı bu duruma.Hiç bulaşmamak lazım ne alınacaksa gidip alınsın.
Birde akıllı tahtalar bir bir çökmeye başladı ve hiçbir müdahalede bulunamıyorum ancak anti virüs güncellemesi yapıyorum.Buda ayrı sıkıntı.İkide bir öğretmenler de çağırıyor derste zilde gidiyorum akıllı tahta için.Sonuçta bu durum ve durumlar acayip moralimi bozuyor....Çok keyifsizim okula gitmek bile istemiyorum.

Malzemeyi almakla iyi etmişsiniz ihtiyaç varda aldık deyin keyfimizden almadık ayrıca onayınızı aldık sayın müdürüm deyin.

Hocam rahat ol biraz sakin :D Sen rahat olmazsan sıkıntılar üst üste birikir daha çok yorar seni.

Okulun işlerini yapan fena kazık yemiş, uygun fiyata bulabilirdiniz ama sizin emeğinize bunlar değer verecek mi, laboratuvara gelen pcleri kapmaya gelince beyefendilerin maşallahı var, sanki eski pcler işlerini görmüyo, öğrenciler değil onlar programlama dili ile uğraşıyorlar. Benim başıma da gelmişti şu pc olayı, toplantı da söyledim yerin dibine girdiler, sonra bir daha gelen pcleri almadılar.

5 ve 6. sınıflara dersin varsa onlara ders anlatırken asla gitme günahı boynuna zorunlu ders hatta hiçbir derste gitme geleceğim de tenefüste git en fazla iki öğretmen merhaba demez o kadar ve kafaya takma sen de öğretmensin unutma ve akıllı tahtalara shadow defender gibi koruma programı kur olsun bitsin

İdarecilerde laboratuardan bilgisayar alma hastalığı var zaten, ben 25 taneden 2 tanesini şehit ettim 23 tane ile idare ediyoruz.

Hocam gelenleri iade etmek olmaz, bence siz bir an önce çalışmalara başlayın. Lab adam olsun sonra müdür sesini keser zaten.

hocam ben o akıllı tahtalardaki dosya gizleme virüsünden çok çektim lisede ortaokula kaçtım bu sefer burdaki 3-5 bilgiisayar var kim bulmuş bulaştırmışsa yine flashların ardı akası kesilmiyor o virüsü yapanı bi yakalasam*** bi çözüm bulamadık gitti her çözüm geçici birgün sonraya kadar idare ediyor..anlıyacağınz biz derse de girsek bizi bulur yakamızı bırakmazlar yine de virüsler sağolsun onlar olmasa bizi soran da yok hani :( keyfinize bakın iş bitmez yapabileceğiniz kadarı..

eras hocam akıllı tahtalarda güncellenmiş bir antivirüs (ben avira kullanıyorum) ve usb security disk meseleyi çözüyor. Birde tabi yönetici oturumu ile tahtaları açmak gerekiyor, kısıtlı oturumda bir şey yapılmıyor maalesef.

Yorumlar için teşekkür ederim.Çpl de çalışıyorum seneye bilişim bölümü 10. sınıflar olacak Allahtan da BTR olmayacağım zaten.Öğretmenlerinde sırf ek dersi tam alıyoruz diye yapmak zorundaymışız gibi bir izlenim edinmesi çok çirkin bir durum.

Hocam dersindeyken kimseye yardımcı olma en kötü "dersteyim tenefüste bakarım de tennefüs bitene kadar işin bitmiyorsa da tennefüs bitince dersine dön". Ben ders esnasında çağırıldığımda öyle yapıyorum. Başkasının dersi değerliyse senin de dersin değerli.

serkanaytekin01' Alıntı:
eras hocam akıllı tahtalarda güncellenmiş bir antivirüs (ben avira kullanıyorum) ve usb security disk meseleyi çözüyor. Birde tabi yönetici oturumu ile tahtaları açmak gerekiyor, kısıtlı oturumda bir şey yapılmıyor maalesef.
hocam yönetici oturumu açınca da işt bulaşıyor malesf ben usb securitynin de bişey yaptığını görmedim autorun buluyor ve temizlemiyor. Dandik bi mic. essential kurmuş meb tahtalara beleş diye bi işe yaradığı yok avira da zırt pırt reklam çıkarıyor lisanslı antivirler derseniz bence çözüm budur. başka da zaten deep freeze programını devre dışı bırakmasan problem yok ama bırakınca çöküş başlıyor. hergün sistem yeniliyorduk ama atak denen sistem var onu denemedim o çözüm olabilir diye düşünüyorum ama ortaokula geldim burda da o virüs bilgisayarlarda cirit atıyor bence köklü bi çözüm bulunamadı malsef ya winrardan açıyoz ya gizlidosya göster diyoz ya formatlıyoz saatler sonra yine aynı..güçlü bi sistem gerekli mi bilmiyor yazılımcı değilim ben uzaman arkadaşlarımız var Allahtan belki onlar bulur bulmuştur bişeyler..

Hocam 6 saat dersim var genelde çağrıldığımda derste olmuyorum ancak dersteki öğretmen çağırınca sıkıntı git dersin ortasında tamirci gibi aç akıllı tahtayı cıvık cıvık öğrenciler var zaten.Bu gün bir tanesi ben sınıfa girince Mühendis Bey geldi dedi koptum tabi gülmekten...

bravehard2010' Alıntı:
Hocam 6 saat dersim var genelde çağrıldığımda derste olmuyorum ancak dersteki öğretmen çağırınca sıkıntı git dersin ortasında tamirci gibi aç akıllı tahtayı cıvık cıvık öğrenciler var zaten.Bu gün bir tanesi ben sınıfa girince Mühendis Bey geldi dedi koptum tabi gülmekten...

Hocam geçen yıl hiç dersim olmayan bir liseye görevlendirilmiştim, ilk haftalar tabi, akıllı tahtalarda problem var, bir öğrenci abi bu tahtalar niye böyle falan dedi, diğeride salak o abi değil hoca demişti :)

Yalnız iş idare ve öğretmenlerde bitiyor, o lisede her önüne gelen flash takıp kafasına göre takılıyordu maalesef, bu sene gitmedim oraya.

Avira + usb disk security + deep freeze + kısıtlanmış oturum

Geri