motor yağ çubuğu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozlem22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
arabam yağ yaktığı için geçenlerde yağ almaya benzinliğe gittim. araçtan inerken kaputu açma düğmesine bastım, geldiğimde açmakla uğraşmiyim diye, yağ ekleticem dedim ordaki pompacıya. neyse içeri girdim yağı aldım, o sırada 2 pompacı kaputu açmışlar yağ çubuğunu çıkarmışlar filan, gittim adam yağı döktü çubuğu taktı yerine. ee dedim çubuğu çıkarın bakalım kontrol edelim dedim, hık mık etti çıkardı, bi baktım ucundaki gösterge bölümü yerinde yok..yani kırmışlar..aaaa kırılmış dedim, bariz yani onların yaptığı ama hiç üstlerine alınmadılar bile. gözümle de görmediğimden siz yaptınız da diyemedim. sinir oldum. internetten baktım orijinali 30tl, yerlisi 7tl. yerli olanından sipariş verdim az önce, kargo ücretiyle 14 tlye almış oldum. sanayiye gitsem daha ucuza bulur muydum bilemiyorum ama kız başıma gitmiyim dedim, hem olan fiyatından da daha üstünü söyleyeceklerine eminim.. boşuna masrafa soktular beni. bi daha kendim koyucam yağı :(

Geçmiş olsun. Benimde jant kapağındaki bijonu sıkayım diye kırdılar. O bijon değil bijon kapağı dedim. :lol:

daha önce de yağ doldurma işleminde 1litre yağı ben farketmeden boca ettiler yahuu insan yarısını bırakmaz mı :) fazla yağ da iyi değil sonuçta, belli çizgi aralığında olması gerekir.. erkek oldukları için bilirler diye düşünüyorum ama her seferinde bilmeyenlere denk geldim..bundan sonra kendi işimi kendim yapıcam :)

selam hocam çubuk kolay kolay kırılmaz ama şans işte
merak ettim kırılan parça acaba içerde mi kaldı acaba sonar araça zarar vermesin?

valla bilmiyorum ben de düşündüm onu, içinde mi kaldı filan diye sordum, adam suçu örtbas etmeye çalıştığı için çıkarıp da veremezdi zaten parçayı ya da kırıldı içine düştü diyemezdi hiç bişey demedi, yerde filan da görmedim..üff hatırlayınca yine sinirlendim..içinde kaldıysa zarar verir mi gerçektenn??? :o

inş içine düşmemiştir dışarda kaldıysa sorun yokta içerde kaldıysa sıkıntı olabilir.

bence çubuğu çıkardığında bezle silerken kırmıştır..saflık bende işte sorsana orda nerde bunun ucu diye :(

arabamın yağ yakmasına alıştım ben, normal bi durum bu benim için :D 2-3bin masrafı var dediler bu şekilde satamam, param yok yaptıramam da..yağ ekliyorum işte zaman zaman başka yolu yok..

ozlem22' Alıntı:
arabamın yağ yakmasına alıştım ben, normal bi durum bu benim için :D 2-3bin masrafı var dediler bu şekilde satamam, param yok yaptıramam da..yağ ekliyorum işte zaman zaman başka yolu yok..
ortalama kaç km de ne kadar yağ eksiltiyor hocam araç?

ozlem22' Alıntı:

Hocam gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama fazlada güvenmeyin aracınıza her an yolda bırakabilir. Benimde ilk aracımda (VW Golf 2004) böyle bir sorun vardı. ve bir gün hararet yaptı ve motoru açmak zorunda kaldık. ve her şey ortaya çıktı araç üst kapak yakmış üst kapak metal olduğundan eğilmiş ve aracın pistonları segmanları hepsine zarar vermiş ve değiştirmek zorunda kaldım. Servis 6000 Tl masraf çıkardı ve bu masafla bile tam olarak iyileşmiyordu bende sanayide bi ustaya gösterdim. toplam masaf 4000 TL yi buldu motor parçalarının neredeyse tamamı değişmesine rağmen hala düzen tutmuyordu çok zor günler geçirdim

Daha öncede bir kaç başlıkta çok yağ yaktığını felan belirtmiştiniz. Hatta sanırım mavi dumanda çıkıyor demiştiniz. Bence aracınızı durumunu belirterek elden çıkarmaya bakın yoksa başınız çoook ağrıyabilir hem de öyle yerlerde baş ağrıtıyor ki en çok lazım olduğu zamanı( Bende öyle olmuştu) buluyor.

sanayiye gittiğimde yağ ekleyip böyle de kullanabilirsin diyenler oldu, uzun yola çıkma bunla diyenler de oldu..valla bilemiyorum ne yapıcağımı..yazın ankaraya gidicem arabayla orası kesin, satarsam da orada satarım artık..

Sağlam bir ustaya yaptırın hocam satacağınız adamada yazık, nereden bilsin böyle bir şey olduğunu. Hem kendinizi güvene alın hemde satacağınız adamı.

ayy valla moralim bozuldu yazılanları okuyunca..şimdilik idare ediyo işte, gittiği yere kadar :D

hocam benim müdürün arabasıda yağ yakıyordu hepsiburada.com da bor power diye yağ katkı maddesi var kuralına göre uygulayın müdür 1 sene rahat etti ve yakıtı azaldı hem araba az yaktı hemde yağ yakmadı tavsiye ederim ben şahit oldum bi deneyin zaten 40 tl bişey fazla bişey kaybetmezsiniz birde yağ ve filtresi yenilenecek

Geri