hatshepsutpoca
Aktif Üye
arkadaşlar laptopu açıyorum sadece mouse imleci var hareket ediyor.ama ekran simsiyah.sebebi ne olabilir a da çözümü var mı?
exgol' Alıntı:ctrl+alt+del > görev yöneticisi başlat > Dosya > Yeni Görev(Çalıştır) bu alana explorer.exe yaz enter
ahmetfx' Alıntı:Ben kendim çözdüm bu sorunu.
Sorun: Windows gezgininin (explorer.exe) başlatılmaması. Bir virüs explorer yerini belirten kayıt defteri girdisine başka parametreler veya kendisini ekliyor. Dolayısıyla siz windows gezgini (masaüstü vs dahil) beklerken aslında çalıştırılmıyor veya farklı parametreler yüzünden çalışmıyor.
Çözümü: CTRL+ALT+DETELE ye basarak Görev Yöneticisini çalıştırın. Dosya menüsünden Yeni Görev'i seçin ve regedit.exe yazın.
Açılan kayıt defterinde aşağıdaki kayda gidin ve Shell kayıt içeriğini explorer.exe olarak değiştirin.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Bu çözümü uzun bir uğraş sonucunda buldum umarım herkese faydası olur. Çoğu sitede çözüm olarak hiç alakasız ekran kartı güncelleme gibi şeyler yazmışlar..
exgol' Alıntı:ctrl+alt+del > görev yöneticisi başlat > Dosya > Yeni Görev(Çalıştır) bu alana explorer.exe yaz enter