Computer58
Aktif Üye
Arkadaslar Calıstıra msconfig yazıyorum acılıyor tam ayarı yapacam geri kapanıyor
girdab' Alıntı:Hocam bu program da işini görebilir.
Spyware Doctor 6.0.0.362 - Final
http://rapidshare.com/files/132447243/S ... .0.362.rar
ethen' Alıntı:valla hocam aslında daha fazla cevap yazmazdım ama bi kere Allah razı olsun demişsin, banada daha ayrıntılı yazmak düştü. denememekle birlikte öncelikle girdap hocamın bahsettiği spyware doctor programıda deneyebilirsin, belki işini kolayca halledersin. hijackthis programını yukarıdaki linkten indirip kurun. ardında "do a system scan" diye bi düğme olması lazım ona tıklayın. program açlışta çalışan programları, hizmetleri, internet explorer ile alakalı ayarları gösterecektir. burada açılışta çalışan bir programın sizin msconfig e girmenizi engellediğini kabul edersek; biz RUN yazısı olan mesajlarla ilgileneceğiz. run yazısı gördüğünüz programlar açılışta çalışanlardır. şimdi siz burda çalışan programın ismine ve konumuna bakın eğer şüpheli bi konumdaysa onu seçip fix checked düğmesine basın. böylelikle msconfig üzerinden değilde hijackthis üzerinden o programın çalışmasını engellersiniz. ama iş genellikle böyle kolay olmuyor, zira makinayı açıp kapatıyorsunuz bakıyosunuz tekrar aynı sorun. o zamanda killbox adlı programı (google'da killbox diye arattırınca çıkıyo) kullanacaksınız. sileceğiniz dosya az önce hijackthis in silmesini istediğiniz dosya olacak. killbox a dosya ismini doğru bakın burası önemli doğru bir şekilde verip silmeyi deneyebilirsin. bazen silme için makinayı yeniden başlatması da gerekebilir. neyse silme işlemide sorunsuz biterse sorunun hallolur diye düşünüyorum. belki bunun çok daha kolay çözümleri de vardır ama dediğim gibi benim çözümüm bu olmuştu. vay be ilk defa bu kadar uzun mesaj yazıyorum. neyse kolay gelsin kardeş.
n