MSI vs MONSTER

Kodla Büyü

fatisah

Aktif Üye
Arkadaşlar İki bilgisayar var izlediğim pazartesi sipariş vereceğim. Hangisini tavsiye edersiniz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Monster Abra A5 V6.1.3 15.6" Oyun Bilgisayarı
6.Nesil Skylake Intel® Core™ i7-6700HQ, 8GB (1x8GB) DDR3L 1.35V 1600MHz, 500GB 7200RPM, 15.6" Full HD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran, 2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX950M 128-Bit DX12, 3 Adet Disk Desteği (2x M.2 SATA + 1x HDD & SSD), Işıklı Klavye, Turbo Fan Özelliği, 23.9mm Kalınlık, 2,1 Kg Ağırlık,
2.799,00 TLKDV Dahil
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MSI GL62 6QC-081XTR
freeDOS - Ekran: 15.6" FHD (1920x1080) Yansımasız Ekran
İşlemci: Intel® Core™ i5-6300HQ (6M Cache, up to 3.20 GHz)
Chipset: Intel® HM170
Ekran Kartı: Nvidia 940MX 2GB GDDR3
Hafıza: 8GB DDR4
Hafıza Yuvası: 2 Slots
Maksimum Hafıza: 32GB
HDD: 1TB 720RPM
Optik Okuyucu: DVD Super Multi
Ön Kamera: HD type (30fps@720p)
Klavye: Full Size Keyboard
Ses: 4x 2W
Pil: 6-Cell
Güç Adaptörü. 120W adapter
Boyutu (WxDxH) mm: 383 x 260 x 27~29
Ağırlık (kg w/ Battery): 2.4

2.650.00 TL

Tabiki özellik açısından monster. Fiyat/Performans oranı mükemmel.

Ancak son kasalarda ips panelde olsa bulutlanma sorunu var. Tamamen şans işi bulutlanma sizin modelde çıkmazsa güle güle kullanın gerisinde sıkıntı yok...

MSI daha çok bildiğimiz bi marka birde, bu ddr4 meselesi kafamı karıştırıyor, ilerde özelliklerinin yükseltilebilmesi açısından ne yapmalıyım ? ? ?

Msi gl serilerinde kronik sorunlar varmis biraz arastir.monsterda da kasa ve ekran sorunlarindan bahsediliyor.biraz daha ekleyip lenovo idepad 700 almani tavsiye ederim 3600 civari

hiç düşünme monster al. Ben gigabyte p34v2 kullanıyorum ekran kartım gtx 860m 4gb, monster inki gtx950 güzel karttır. Performans için monster al bence.

MSİ sorunsuz kullanırsın. MSİ gt70 aldıktan sonra bilgisayar kullanmaktan zevk aldım. Benim için msi ve diğerleri :)

şu an monster kullanıyorum gtx 860 lı oyuunlarda ısınma falan çok az .....fakat param olsaydı MSI alırdım neden ; malzeme farkından yani malzeme kalitsi olarak msı fiyat performans donanım olarak monster.... verdiğin linkteki monstere muadil MSI 3500den aşağı alamazsın....
Ssd takmayı ben d edüşünüyorum hdd biraz eskisin ssdler biraz daha ucuzlasın :)

Monster düşünüyorsanız aynı modelin 240 GB SSD'li olanını tavsiye ederim. Arada 200 TL fark var.

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar, kafam daha da karıştı :D
Monster için malzeme kalitesi düşük, gürültü seviyesi yüksek gibi yorumlar okudum,
Aslında 2500 liranın üstüne çıkmak istemiyordum ama gidişatı bende beğenmiyorum 3500 e doğru yolum var.
MSI için gddr5 ve i7 işlemci olunca fiyat çok artıyor.
SSD mutlaka alırım bir zaman sonra. Şimdi okulda 10 yıllık masaüstü bilgisayarları kullanıyoruz çıtayı bir anda yükseltmeyim diyorum :)

fatisah' Alıntı:
Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar, kafam daha da karıştı :D
Monster için malzeme kalitesi düşük, gürültü seviyesi yüksek gibi yorumlar okudum,
Aslında 2500 liranın üstüne çıkmak istemiyordum ama gidişatı bende beğenmiyorum 3500 e doğru yolum var.
MSI için gddr5 ve i7 işlemci olunca fiyat çok artıyor.
SSD mutlaka alırım bir zaman sonra. Şimdi okulda 10 yıllık masaüstü bilgisayarları kullanıyoruz çıtayı bir anda yükseltmeyim diyorum :)

Herşeyden kıs SSD den kısma derim hocam :) Çok fark ettiriyor namussuz :)

Geri