Mtsk Sınav Görevi yönetmeliği

Kodla Büyü

serdem89

Aktif Üye
Arkadaşlar geçen yaz yer değiştirme yaptım şimdi zeytinburnu ilçedeyim. Geçen sene mayıs ayında aldığım 96 saatlik mtsk sınav görevli belgesini kabul etmieyip görev vermiyorlar. Oysa yönetmeliğe bakıyorum 96 saatlik sertifikaya görev verilmez diye bir şey göremedim. agustos ayında yayınlanan tereddüt edilen hususlarda öyle bir şey yazmıyor. ben zaten belgeyi alırken bize söylenen şuydu 30 saatlik belgeler geçersiz olacak şimdş yeni yönetmeliğe göre belge veriyoruz dediler bizde aldık eski ilçem görev veriyor.Bana burda görev vermiyorlar 120 saat olması gerekiyor başka belgelere vermiyoruz diyorlar. Gerçekten 96 saatlik sertifikalar geçersiz mi? yoksa bu adamlar bahane ile görev mi vermiyorlar. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.
Tereddüt edilen husular da burda:
http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... onerge.pdf

burada madde 18 de 120 saat ile 30 saatten bahsetmiş ama 96 saatlik belgelerden bahsetmemiş. sertifikayı aldığım halk eğitimi aradım 96 saatlik belgeniz geçerli ilçenizin görev vermesi gerekir dedi. 96 saatlik belgeden haberi olan var mı?

96 saatlik belgeler gecersiz hocam. çalıştığım yerde mtsk direksiyon sınavı görevi almak isteyen herkes 120 saatlik kursa gitti.

yeni yönetmeliğe göre 120 saat kurs alanlara görev veliliyor. 96 saat lik kurs hiç duymadım. siz ne zaman aldınız bu belgeyi hocam

daha yeni 96 saatlik kursu bitirdik 10 gün olmadı. 120 Demişlerdi sonradan 96 saatlik kursa çevirdiler.

18- Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev
alan personelin büyük çoğunluğu daha önce 30 saatlik eğitimden geçerek “Sınav Sorumlusu
Yetki Belgesi” alanlardan oluşmaktadır. Yeni uygulamalarda farklı değerlendirmeler
istendiğinden “Sınav Sorumlusu Yetki Belgesi” olan bütün sınav sorumlularının Halk Eğitim
Merkezlerince düzenlenecek 120 saatlik eğitimden geçirilmesi gerekmektedir. Bu kurslar, en
kısa zamanda illerde ve uygun ilçelerde Valiliklerce açılacaktır. Sınavlarda sınav sorumlusu
görevlendirmeleri yapılırken öncelikle 120 saatlik eğitim sonucunda belge alan kişilerin
görevlendirilmesi sağlanacaktır. Sınav yapılacak il ve ilçelerde 120 saatlik kursu bitirip belge
alanların sayısı yeterli olması halinde, 30 saatlik kurs sonunda belge alanlara görev
verilmeyecektir.

bağlantı verdiğiniz yazıda açıklanmış.

120 saatlik kursa katildim geçen sene. Eskiler iptal olacak dendi ve yeni kurslar açildi. Benim belgemin üzerinde 96 saat yaziyor.
Geçen sene tüm ilçelerde yenilendi zaten belgeler. İtiraz edin bence.

Geri