Muhteşem 7'liye (Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia, Tesla) Fon İle Nasıl Yatırım Yapabilirim??

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Muhteşem 7'li olarak nitelendirilen (Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia, Tesla) ABD NASDAQ borsasında işlem gören,
hepimizin yakından bildiği 7 teknoloji şirketinin hisselerini barındıran bir fon arayışındayım,
dolar maliyet ortalaması yaparak her ay düzenli olarak (100$) uzun vadede (en az 10 yıl) alım yapmak istiyorum,
bu içeriğe sahip bir fon var mı bildiğiniz???

Muhteşem 7'li olarak nitelendirilen (Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia, Tesla) ABD NASDAQ borsasında işlem gören,
hepimizin yakından bildiği 7 teknoloji şirketinin hisselerini barındıran bir fon arayışındayım,
dolar maliyet ortalaması yaparak her ay düzenli olarak (100$) uzun vadede (en az 10 yıl) alım yapmak istiyorum,
Akbank: AFA ve AFT
Yapı Kredi: YFAY1 ve YAY
TEB: BYF
QNB: OJT
Kuveyttürk: KTJ

Akbank: AFA ve AFT
Yapı Kredi: YFAY1 ve YAY
TEB: BYF
QNB: OJT
Kuveyttürk: KTJ
Hocam teşekkürler paylaştıklarınız Tefas fonları,
Ben bu yatırımı dolar cinsinden direk ABD piyasasında yapmak istiyorum,
Midas veya Bankalar aracılığıyla (şimdilik midas daha hesaplı duruyor),
Yani ABD piyasasındaki fonlarin hangilerinde muhteşem yedili hisse senetleri var, ona bakıyorum.

Hocam teşekkürler paylaştıklarınız Tefas fonları,
Ben bu yatırımı dolar cinsinden direk ABD piyasasında yapmak istiyorum,
Midas veya Bankalar aracılığıyla (şimdilik midas daha hesaplı duruyor),
Yani ABD piyasasındaki fonlarin hangilerinde muhteşem yedili hisse senetleri var, ona bakıyorum.
Midas'ı ben de beğeniyorum.
Aradığınız ETF: Listed Funds Trust Roundhill Magnificent Seven ETF (MAGS): https://app.getmidas.com/gmih/mags

Ekran görüntüsü 2025-02-26 151013.webp

Son düzenleme:
Midas'ı ben de beğeniyorum.
Aradığınız ETF: Listed Funds Trust Roundhill Magnificent Seven ETF (MAGS): https://app.getmidas.com/gmih/mags

Ekli dosyayı görüntüle 78442
Teşekkürler hocam, harikasınız.

Hocam son 5 yıllık grafiği %110 yapmış dolar bazında. Tl bazında yaklaşık %400 eder. Son 5 yıl için iyi bir oran gibi gelmedi bana. Bunun yerine bu hissedersen nvida ve tesla ağırlıklı bir sepet yapmak daha iyi olmaz ki?

Hocam son 5 yıllık grafiği %110 yapmış dolar bazında. Tl bazında yaklaşık %400 eder. Son 5 yıl için iyi bir oran gibi gelmedi bana. Bunun yerine bu hissedersen nvida ve tesla ağırlıklı bir sepet yapmak daha iyi olmaz ki?
merhaba hocam, yazdığınız rakamlarda bazı eksiklikler mevcut hocam,
5 yıl öncesinde dolar/tl 6 TL idi, bu ETF ise yeni bir ETF yaklaşık 1,5 yıllık ve dolar bazında 50% kazandırdı,
sayın hocam rakamlar çokta önemli değil,

maalesef ki ülkemizde enflasyon denen bir sorun var,
maalesef ki bir sabah uyandığımızda devalüasyon olma ihtimali diğer ülkelerden çok fazla,
pandemi dönemi sonrası başlayan yüksek enflasyon sürecinde çok kişi parasını eritti, yazık oldu, sadece TL de kaldıkları için,
bu yüzden bende $dolar cinsi yatırım yapmak istiyorum artık,
diğer taraftan tek tek hisseleri kontrol-takip etmek bana çok yorucu geliyor artık,
artık bu alana eski enerjimi aktaramıyorum,
bu nedenle ETF leri tercih etmeyi planlıyorum,

Malum çok fazla hisse senedi var,
hangisini seçeceksin,
Hisse mi Fon mu? Bu bir tercih meselesi,
dünyanın en büyük 7 teknoloji şirketinin hisselerine dengeli yatırım yapan bir fona girmek daha kolaycı geliyor,
ETF hiç yükselmese bile paran $dolar cinsinden zaten, TL olarak sürekli artıyor,
üstüne birazda $dolar cinsinden kazanç elde edince TL kazancına çarpan oluyor,
Amerika enflasyon düşük olduğundan (%3 e yüksek diyorlar),
$dolar bazında kazançlar Türkiye de alıştığımız gibi yüksek olmuyor zaten.

sepet yaparken bana hisse ağırlıklı daha mantıklı geliyor. tabi sepette etf lerde olmalı. quantum firmalarının etf veya hisseleri gelecek için mantıklı olabilir. 15 sene önce yapay zeka firmalarının hisselerini almak gibi:) bizimki beklenti diyelim:)

Geri