Nöbetçi Öğretmene Ücret Olayı Bahane!

Kodla Büyü

e-konferans

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Yetkili sendikanın nöbetçi öğretmene girdiği boş dersler için ücret ödenmesini istemesindeki tek mantık nöbetçi öğretmenin boş derslere girmesi şeklinde bir anlayış oluşturma gayesinden ileri görülmüyor.

Şu haliyle ;Nöbetçi öğretmen boş derse girmez. Girmemesi;
Girsede ücret ödenmez diye görüş bildiren meb i boş derslere ücretsiz girer gibi algılatan sömürücülerde var. Gaye bu algıyı oluşturup sömürmek. Üstü kapalı girer gibi algı yaratmak amacı da denilebilir.

Peki nasıl olur bu ücretlendirme;
İdeal formül nedir: İşte bu işin ideal hukuki çözümü:

Öğretmene nöbetçi olduğu günde günlük ders saati sayısından planlı derse girdiği ders saati sayısı çıkarılır. Kalan kısımada derse girmiş sayılarak ders saati hesaplanır.

İşte eşitlik ilkesiyle bağdaşan tek formül budur. Geri formüller oyalamadir.

Peki bunu yapabilirler mi . Zor yaparlar.
Neden mi?

125 liralik zammi zor yapanlar, 0 ile 240 TL arası ek ders artına sebep olabilecek bu artışın yolunu açarlar mı?

Valla rehber öğretmen olacaksın böyle işlerler uğraşmayacaksın. Nöbetçi öğretmenin bos ders doldurması hiçbir kanunda yazmaz sadece tedbir alır diyor. onun için boş derse giren kim olursa olsun (branş öğretmeni) deftere attığı imza haftalık olarak toplanır ve ekders yazılır yani bos derse giren zaten ekders alır. Müdürler vermez bizim öğretmenlerde istemez öyle arada kaynar. Ben yeni okulumda boş derse girmedim girmemde ücret almadan. İdealist düşüncelerim de bitti bu mesleğe olan olumlu düşüncelerimde...

Öğretmen nöbet tutmamalıdır. Ücreti v.s. konuşuyorsak zaten geçmiş olsun. Öğretmen nöbet tutuyor; ücreti geçtim, hiç bir yetkisi yok. Bir olay olsa müdahele etsen bir dert etmesen başka dert. O yüzden söylüyorum, boş derse girmesi, girmemesi mesele değil bence. Nöbetçi olsun olmasın öğretmen o gün boş geçen derse zaten çoğu zaman girer en azından sınıfı uyarır görevlendirir. Bence asıl karşı çıkılması gereken Nöbet ve nöbetçilik kavramının kendisidir.

yasarsahbaz' Alıntı:
Boş derse imza atan nöbetçi öğretmen ek ders alıyor mu ki?

Alamaz. Derse girip parasını isteyen biri icin Mebden görüş istenmiş, Meb in ücret ödenmesiyle ilgili görüşüde "girse de" ücret ödenmez şeklinde. Ek ders yönetmeliğinde ücret ödenmesi için planlı ders işleme şartı bulunuyor. Ama Meb in görüş yazısında çıkan sonuç şöyle; "Girse de" şeklinde kullanılan ifade "Öğretmenin kendi isteği ve iradesiyle karar verdiği boş derse girme icadı sonucu" demek anlamına da geliyor. "Yani girerken bana mı sordun" anlamlarına da tabiki geliyor.

burada bazı okullar ödüyor dediğin mantık çercevesinde. Ödemeyen okullarda (benim okul) ise çoğu arkadaşım idareci yada rehberlikçi girsin rehberlik amaçlı diyor. Bana 1 kere yazdılar geçen sene girmedim ve girmemde. Ayrıca nöbetçinin ders doldurma gibi kanuni zorunluluğu yok.

Geri