N.GHOST'TA IMAJ ALINIRKEN DOSYALAR AYIKLANABİLİR Mİ?

Kodla Büyü

tekinergun80

Seçkin Üye
Seçkin Üye
NORTON GHOST İLE C NİN İMAJINI ALDIM FAKAT DVD YE SIĞAMAYACAK KADAR BÜYÜK OLDU. C DEKİ DOSYALARIN IMAJINI ALIRKEN İSTEMEDİĞİM DOSYALARI ÇIKARMAK İSTİYORUM. BU MÜMKÜN MÜ?

Mümkün değil Hocam bildiğim kadarıyla. Tavsiyem ya hdd'ye kaydedin ya da C sürücüsünden birkaç dosya silip tekrar imaj alın.

ghost programını çalıştırırken komut satırından ghost -split=4000 şeklinde çalıştırırsanız, ghost programı imaj dosyasını 4000 MB'lik parçalar böler. Bu parçaları ayrı DVD'lere yazarak kullanabilirsiniz. İlk imaj parçasını yüklemeye başladıktan sonra, bittiğinde diğer imaj parçasının bulunduğu DVD'yi takıp, devam edebilirsiniz.
Başka bir çözüm de şu olabilir, eğer imaj'a dahil etmek istemediğiniz dosyalar bilgisayarın çalışması için gerekli değilse yani kendi dosyalarınızsa bunları C'den D'ye taşıyın, bilgisayarın imajını alın. Ardından tekrar eski yerine taşıyın.
Ne yazık ki ghost'un istediğiniz dosyaları hariç bırakma yeteneği yok.

Başka bir yöntem daha kullanabilirsiniz. Ghost explorer adlı programı bulup, imaj dosyasını aynı winrar programı gibi açıp, içerisinden dosyaları silme şansınız olabilir. Ancak ben bu tür müdahaleleri imaja zarar verme riski olabileceğinden dolayı tavsiye etmiyorum ama yine de denemeye değebilir.

yakuphan' Alıntı:
Başka bir yöntem daha kullanabilirsiniz. Ghost explorer adlı programı bulup, imaj dosyasını aynı winrar programı gibi açıp, içerisinden dosyaları silme şansınız olabilir. Ancak ben bu tür müdahaleleri imaja zarar verme riski olabileceğinden dolayı tavsiye etmiyorum ama yine de denemeye değebilir.
yekpare dosyalarda deneyebilirsiniz.Yani setup edilmiş doyalarda asla.
Örneğin belgelerim yada masaüstündeki bi r video yada jpg dosyasını silebilirsiniz.Program files yada kurulumu yapılmış bir dosyada ise bunu yapmanız windowsta sytem 34 de yada regeditteki kalıntılarını silebilmiş olabileceğiniz anlamına gelmez.Yani ÇOK sınırlı bir müdahale şansınız var.

Geri