Namuslu Esnaf kalmamış mı?

Kodla Büyü

SoftGe

Süper Üye
Süper Üye
Merhabalar arkadaşlar,
bugün biraz sinirli ve stresliyim,
çok şükür nasip oldu bir ev aldık, evden soğudum
bilirsiniz yeni evin eksiği derdi bitmez.
namuslu esnaf kalmamış diye düşünüyorum bulunduğum şehirde,
nerde olduğumu yazmayayım da kötü reklam olmasın belki heryerde aynıdır
çünkü esnaflarla yaşadığım sıkıntılar beni bu şehirden soğuttu,
herkes aynı sıkıntıları yaşıyorsa kabahati şehire yüklemeyeyim,
1 taneside dediği gün gelip yapsın işini yada, bir arasın bir aksilik oldu gelemiyorum kusura bakma şu zaman geleceğim desin.
yok abi yok sinirimden patlıyorum, haftasonumu yedi,
hepsi şu gün şu saatte geliyorum diyor yok abi lanet olsun.
ben birini 10 dk bekletsem içime dert oluyor bu nasıl esnaflık,
esnaflar odasına şikayet etsek bir işe yararmı bilmiyorum ama
kafayı sıyırdım 3 kuruş için 5 kuruş masraf edip mahkemeyse mahkeme, esnaf odaları ise esnaf odası,
şikayet edebildiğim her mekanizmayı kullanacağım

şikayet için size yazılı bir randevu verdiler de ilgilenmedilermi? öyle şifayen şeyler sadece bizde olur, eve geldiklerinde verdiğin saatte gelmedin, haberde vermedin deyip kapıdan gönderir biraz olsun hırsını almış olursun hocam. o da en fazla yapabileceğin şey, birde küçük bir yerse onu da yapamazsın :verymad:

benim bulunduğum şehrin esnaflarıda aynı maalesef.. Ama aramın iyi olduğu bi kaç esnaf vasıtasıyla bağlantı kurup işlerimi öyle hallediyorum hem daha ucuza hem daha kaliteli iş yaptırıyorum..

Hay Allah razı olsun bu başlğı actıgın icin..
şu saatlerde aynı dertden bende de var.
1 aydır dinden imandan çıktım,
Param la rezil olmanın alasını gördüm..
Sahtekarlağın ismi "Usta" olmuş..
Hangi birini analatayım, bilmiyorum..
Kelimeler le anlatamıyorum, ya küfürle anlatılabilir yaşadıklarım, ya da katil eder insanı..

Bir daha ev alırmıyım bilmiyorum..
Biraz beddua ediyorum, Allah belanızı versin, gün yüzü görmeyesiniz diye..
Yarım saat sonra Dua ediyorum, Allah sizi ıslah etsinde bir daha kimsenin canını yakmayın, coluk cocugunuza haram yedirmeyin diye..

Velhasıl durum bu Allah bana ve benim gibilere sabır versin :D gülüyorum ağlanacak halime.. :puhaha:

Bu arada yarın taşınacağım inşallah.. Hele bi eve girelim neler çıkacak.

bozo0660' Alıntı:
Hay Allah razı olsun bu başlğı actıgın icin..
şu saatlerde aynı dertden bende de var.
1 aydır dinden imandan çıktım,
Param la rezil olmanın alasını gördüm..
Sahtekarlağın ismi "Usta" olmuş..
Hangi birini analatayım, bilmiyorum..
Kelimeler le anlatamıyorum, ya küfürle anlatılabilir yaşadıklarım, ya da katil eder insanı..

Bir daha ev alırmıyım bilmiyorum..
Biraz beddua ediyorum, Allah belanızı versin, gün yüzü görmeyesiniz diye..
Yarım saat sonra Dua ediyorum, Allah sizi ıslah etsinde bir daha kimsenin canını yakmayın, coluk cocugunuza haram yedirmeyin diye..

Velhasıl durum bu Allah bana ve benim gibilere sabır versin :D gülüyorum ağlanacak halime.. :puhaha:

Bu arada yarın taşınacağım inşallah.. Hele bi eve girelim neler çıkacak.
Seni çok iyi anlıyorum hocam ben hala saydırıyorum
kendi kendime muhatap yok

bende 1 sene önce aldım evi. aynılarını yaşadım. burda evler boş satılır ne mutfak ve avize ne duy hiçbirşey yok bir sürü esnafla muhatap oldum. bir çok il de öyle oluyordur eminim ama ben urfadayım, urfalı arkadaşlar alınmasınlar ama burası kadarını görmedim. bir çok urfalı arkadaşımda benimle aynı fikirdeler. esnaflarından çok şikayetçiler. bende öğrenmiş oldum. sırf bu yüzden bir şey alacaksam kesinlikle esnaftan almıyorum internetten alıyorum. sehtekarlar kazanmasın.

xodeda' Alıntı:
bende 1 sene önce aldım evi. aynılarını yaşadım. burda evler boş satılır ne mutfak ve avize ne duy hiçbirşey yok bir sürü esnafla muhatap oldum. bir çok il de öyle oluyordur eminim ama ben urfadayım, urfalı arkadaşlar alınmasınlar ama burası kadarını görmedim. bir çok urfalı arkadaşımda benimle aynı fikirdeler. esnaflarından çok şikayetçiler. bende öğrenmiş oldum. sırf bu yüzden bir şey alacaksam kesinlikle esnaftan almıyorum internetten alıyorum. sehtekarlar kazanmasın.
Arkadaşım keske sen de diger arkadaşlar gibi şehir ismi vermeseydin

Anlaşilan o ki her yerde ayni durumlar geçerli. Maalesef ki esnafimiz, ustamiz bu şekilde bir yanlişlik var ama bilmiyorum. Köprüyü geçinceye kadar dayi diyorlar sonrasinda hallederiz. Birkaç arkadaşimdan duymuştum. Bazilari da önden biraz kapora verin malzeme alacağim diyormuş sonrasinda salla babam salla keyfi ne zaman yerine gelirse teslim ediyormuş. Kapora da verince elin mahkum bekliyorsun. Ha şimdi olacak ha yarin olacak. İnsanin sabrini deniyorlar.

esila63' Alıntı:
xodeda' Alıntı:

valla o kadar içime işlediki isim vermeden geçemedim.

xodeda' Alıntı:
esila63' Alıntı:
xodeda' Alıntı:

katılıyorum alınmayın ama klima aldım 300 lira fark vardı ben de internetten aldım neyse servis geldi kurdu elektrik montajı paralı dedi nasıl yani dedim o kuruluma dahil değil dedi neyse nekadar dedim 40 lira dedi bir elektirk bağlamasına istersen elektrikçi çağırabilirsin dedi bende tanıdık vardı aradım böyle böyle geldi 20 liraya bağladı elektriği montajcı bozuldu ama enayi değiliz arkadaş düzgün iş yap sen al parayı

Hepinize hem hayırlı, hem de geçmiş olsun...
Heryerde aynı problem var. Özellikle de ev ve düğün işlerinde. Esnafın çoğunluğu yakaladığına kazık atma peşinde maalesef. Bu gidişle namussuzluk devlet politikamız haline gelecek. Ne de olsa balık baştan kokarmış...

fatihtasoz' Alıntı:
xodeda' Alıntı:
esila63' Alıntı:
xodeda' Alıntı:

katılıyorum alınmayın ama klima aldım 300 lira fark vardı ben de internetten aldım neyse servis geldi kurdu elektrik montajı paralı dedi nasıl yani dedim o kuruluma dahil değil dedi neyse nekadar dedim 40 lira dedi bir elektirk bağlamasına istersen elektrikçi çağırabilirsin dedi bende tanıdık vardı aradım böyle böyle geldi 20 liraya bağladı elektriği montajcı bozuldu ama enayi değiliz arkadaş düzgün iş yap sen al parayı

bana da kombide aynısını söylediler. bırakın elektriği bağlamayın dedim. gittim bi dükkandan aldım malzemeleri kendim bağladım. topu topu bir şalter takılıp kablolar bağlanacak ona bile para istiyorlar.

bu konuda tecrübesi olan varmı arkadaşlar,
yarın ciddi ciddi avukatla görüşmeyi düşünüyorum,
doğalgaz tesisatını çeken kurumla problemim var,
garantili olarak yapmış ve sözleşmesi var yöneticiden sözleşmeyi almadım henüz.
tabi ben bildirimi telefonla yaptım böyle ş..... lik yapacaklarını tahmin etmediğimden,
bunu kuruma resmi geçerlilik kazanması için nasıl yapmalıyım,
aklımda iadeli taahütlü posta ile göndermek var, almadım diyemesin.
sonra tüketici mahkemesine vereceğim,
bu kadar adilik olmaz, başkasına yaptıracağım sonra başka yerden sorun çıkacak başkası müdahele etmiş diyecek.
beklesem alt kata su çekiyor.
yazarken yine sinirlendim.
varmı böyle uğraşan nereden başlayayım
:verymad: :verymad: :verymad:

kardeşim bende ev aldım biliyorsun.bir usta 15 dakika sonra oradayım diye yemin edip 2 hafta sonra geldi...elektrikçi tavanda lambanın yerini hazırlamış.içine kablo çekmiş.lamba koridordorda anahtar yatak odasında. bunun gibileri çok daha anlatabilirim.sen takma gene kafana....

sen gene sıkıştımayı dene.mahkeme yolunu da aç bence...belgeli olsun yaptıkların....

McRAM' Alıntı:
kardeşim bende ev aldım biliyorsun.bir usta 15 dakika sonra oradayım diye yemin edip 2 hafta sonra geldi...elektrikçi tavanda lambanın yerini hazırlamış.içine kablo çekmiş.lamba koridordorda anahtar yatak odasında. bunun gibileri çok daha anlatabilirim.sen takma gene kafana....

sen gene sıkıştımayı dene.mahkeme yolunu da aç bence...belgeli olsun yaptıkların....
evet kardeş biliyorum,
inan soğudum lanet olsun, zaten birçok şeyi kendim hallederim mümkün mertebe bilirsin beni evde takımım tamamdır birçok bilgisayarcı gibi,
ama bu kırma dökme işi, inşaat.
beklettiğine yanmıyorum 3 gündür abi 1 saate ordayım geliyorum diyor gelmiyor söz verdiği saatte telefonu kapalı,
dalga geçiyor zehir etti haftasonumu, tam çıkacağım belki geleceği tutar gelir beni bulamaz benden olmasın diye biryere gidemedim.
zaten bunlara doğal gazı bağlatana kadar da göbeğim çatlamıştı.
uyuyacam hala sinirliyim kardeş,
güvenemeyekmiyiz insanlara, yokmu kalmadımı numunelik bir insan.
ama yarın gidip perdeciye bir teşekkür edecem, tek o dediği gün teslim etti geldi yaptı işini.

hocam benimde ufak bir işim vardı. gittmi gezdim ustaları 3-5 tanesine aynı zaman için gel dedim.. ilk gelene yaptırdım.. sonradan arayanlara da yok yaptırdım bitti işim gelmeyin diyecektim ama arayan olmadı.. ustalar bin nazla geliyor tamirata iş yapmaya..

1-Sıkı ve detay pazarlık yap.
2-Kapora verme aylarca beklersin
3-Şu gün başlayıp, şu gün bitireceğim ve diğer isteklerini imza altına al.Gecikmeye eksik ödenecektir diye belirt.
4-Evi temiz bıraksınlar.
5-İş bitse dahi paranın devamı için 1-2 gün beklet yada matkabına, takım çantasına el koy
Çünkü eksik hata mutlaka çıkar

Biz geçen sene haziran ayında yukluk ve vestiyer yaptırdık, adam işi alana kadar 50 takla attı, hocam ekstra istediğini yaparız diye, ulan koskoman yere 3 raf yapmış, dedim raf sayısını 2 Ye katla, halâ gelip rafları takacak, bende dedim sen bu kafayla daha çok uğraşirsin ama doymassin. Gerçekten bu tip adamlar hiç tok olmuyorlar.

Adamın bir tanesi dediki: uyanıklık yapıp parayı önceden vereyim. Böylece elemanı zaten bağlamış olurum. Mecbur gelir. Ama asıl bağlanmış olan ben oldum dedi.

Ustaa diye geçinen o dolandırıcıları ıslatıp elektrik vermek lazım akılları gelsin başlarına diye.

Geri