nasıl ders işleyecem ki

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb arkadaşlar bugün okula gittim.labım sınıf olmuş. labdaki pc leri kocaman kütüphaneye sıkıştırmışlar. zaten 10 pc almış. oda büyük ama kitaplar var. ortada okuma masası var.benim pcleri de kenarlara dağıtmışlar. bikaçı bi yerde bikaçı bi yerde. ...off moral sıfır ben orda nasıl ders işleyecem ki

Projeksiyon ile anlat. Uygulamaya gerek yok. Projeksiyondan göster biraz bir şeyler. Zaten 20 dakika içinde sıkılırlar. Sonrasında da bir şeyler seyrettir. Mesela üniversitelerin tanıtım videolarını indir izlettir.

aynı dert bende de var hocam öğrenci sayısı artınca labları sınıf yapıp lablarıda kütüphaneye ya da buldukları boş bir yere şıkıştırıyorlar işte bizde birşekilde işleyecez ders işte ne yaparsınız...

hocam sınıf çok büuyük ama içi tıklım tıklım dolu oraya 30 lise öğrencisini aldığımı düşünüyorum da.....

Eger 2 saat ders isleyecekseniz 1. Dersi kendi sınıflarında isleyebilirsiniz etkilesimli tahtadan. 2.saatte de uygulama yaptırırsınız ne kadar olabilirse. Bír arkadasım oyle isliyordu dersleríni.

Aynı dertten ben de muzdaribim arkadaşlar. Müdürümüz labı geçen sene dağıtmış. 1 yıldır sınıfta projeksiyon ile ders işledim. Fakat bu yıl ders saatinin artması ve okul dönüşümü ile 24 saat dersim oldu. Labaratuar olmadan nasıl ders işleyeceğim bilemiyorum. Bu müdürler neden kapatıyor bu labları? Ne yapmamız gerekiyor ?

Ben 3 senedir bu şekilde işledim projeksiyonla. Bu sene çok şükür yeni yapılan binamızda elektrikli perdelere kadar herşey yapılmış eğer müdür yardımcısı arkadaşım beni kandırmıyosa :D

arkadaşlar sınıfınızı dağıttırmayın.diger müdürlerede örnek olmasınlar.buralarda bir yazı vardı bt sınıfının dağıtılamayacağı ile ilgili onunla şikayet edin.devletimizi de zarara uğrattırmamış olursunuz.

Ders işlemimizi bekleyen mi var ki arkadaşlar? Sistem öğrencilerin öğrencilerin yetişmesini istemiyor ki? En azından devlet okullarında yetişmesini istemiyor. Neden mi? Siz 30 kişilerden bahsediyorsunuz. Bizim burda her sene 4 veya 5 şube aldımız okula bu sene 6 şube diye bastırdılar. 6 şube açıldı. Üstelikte anadolu lisesi olmasına rağmen her okul 34 kişi alacak şube başına denildi. Okulun mevcudu 450-500 arasıdna gezerdi. Şimdi sadece 9. sınıflarımız 214 kişi :) Ders işlenilmesinden bahseden kim ki? O bizlerin hüsn-ü kuruntusu... Hem bililişimcimisin zaten biliyorsunuz, kendisi milletin gözünde nitelikli amele oluyor... Bu arada yeni bir tanımlamayı da bir hastanenin bilgi işleminde çalışan arkadaşım yaptı; Herbokolog(Alanında uzman). Koptum bu tanımlamayı duyunca koptum...

zulfikar1985' Alıntı:
Ders işlemimizi bekleyen mi var ki arkadaşlar? Sistem öğrencilerin öğrencilerin yetişmesini istemiyor ki? En azından devlet okullarında yetişmesini istemiyor. Neden mi? Siz 30 kişilerden bahsediyorsunuz. Bizim burda her sene 4 veya 5 şube aldımız okula bu sene 6 şube diye bastırdılar. 6 şube açıldı. Üstelikte anadolu lisesi olmasına rağmen her okul 34 kişi alacak şube başına denildi. Okulun mevcudu 450-500 arasıdna gezerdi. Şimdi sadece 9. sınıflarımız 214 kişi :) Ders işlenilmesinden bahseden kim ki? O bizlerin hüsn-ü kuruntusu... Hem bililişimcimisin zaten biliyorsunuz, kendisi milletin gözünde nitelikli amele oluyor... Bu arada yeni bir tanımlamayı da bir hastanenin bilgi işleminde çalışan arkadaşım yaptı; Herbokolog(Alanında uzman). Koptum bu tanımlamayı duyunca koptum...
:D

Bilgisayarsız, uygulamasız dersi işlemek bizler için güçleşiyor.Ben de Bilgisayarsız sınıfta ders işliyorum.Umarım ders kitapları beklentileri karşılar ve tüm sınıflar için eksiksiz gönderilir yoksa daha da zor oluyor dersin işlenmesi.

fatih22222' Alıntı:
Arkadaşlar brt sınıfı olmadan kendi okulunuza btr görevlendirmesi verildimi peki...

Hayır hocam verilmedi. Kendi okulumda 2 gün, fatih projesi olan lisede 3 gün olacak şekilde çalıştım 1 sene. Bu sene 22 saat ders varmış. Labaratuar yok, sınıflarda doğru düzgün projeksiyon yok. Nasıl olacak bilemiyorum.

hocam başvuru sırasında okul yazarken nasıl bir yöntem uyguladın..Bana bu sene kesin çıkması lazım para lazım yaza düğün yapacam kısmetse...

İlçe kordinatörü ile görüştüm. Başvuruları o alıyordu. İlçemizde çok az sayıda BT öğretmeni olduğu için istediğim yer geldi. Zaten ilçe kordinatörü ile görüşürseniz size hangi okulları yazmanın konusunda yardımcı olur.

benim koca sınıfım gitti ortaokul ilkokul ayrılınca eski okulumda kaldı ne var ne yok.
Şimdi eski bir lise binasına taşıdılar ne lab var ne bir b.k
ağzımı bozuyorum ama diğer binada labı kendi çabalarımla yaptırmıştım 1.5 yıllık emek gitti hemde labı kullanmadan gitti.
sıfır bilgisayarlar herşey gitti göz göre göreee
şimdi elimi soğuk suya sokarsam deli desinler.
DERS İŞLEMİCEM İŞLEYEMEDİĞİME DAİR TUTANAK TUTACAMM MÜFETTİŞ Mİ GELİR MÜDÜR MÜ GELİR KRALI GELSİN HESAP SORSUNNN ÇOKTAAA TINN BU SAATTEN SONRAAA

Benim de 24 saat dersim oldu bu sene. Hele de 5 ve 6 lar. Kitaplardan beklentilerim büyük. Şimdiden o kadar stresteyim ki arkadaşlar anlatamam. İyi birseyler söyleyecek olan yok mu. Geçen sene yarım dönem 12 saat geçmek bilmemişti. Çok yaratıcı da olamıyorum aslında oyunlarla, çocukları herşeyin içine katarak güzel ders işleniyor da konuların hepsi için yapamıştım, sonradan çok bunalmıştım.

nedir bu çektiklerimiz aklım almıyor..bizden başka yeni eğitim öğretim yılına rahat başlayamayan yoktur..bi sene de şu zamanlarda kafamı rahat koyayım yastığa, hep aynı sorunlar aynı dertler.. formatör olabilcekmiyim ek dersim olucak mı, bilgisayar kitabı gelicek mi..daha kaç sene çekilir, nasıl dayanılır bilemiyorum..

ben bişey öğrenmek istiyorum en son durumda şimdi 5 ve 6 larda 2 saat ,8 lerde 1 er saatmi girecez son durum nedir ? toplam kaç saatim olacak? 3 er şube var 5-6-7-8 lerde

kgunduz' Alıntı:
benim koca sınıfım gitti ortaokul ilkokul ayrılınca eski okulumda kaldı ne var ne yok.
ağzımı bozuyorum ama diğer binada labı kendi çabalarımla yaptırmıştım 1.5 yıllık emek gitti hemde labı kullanmadan gitti.
DERS İŞLEMİCEM İŞLEYEMEDİĞİME DAİR TUTANAK TUTACAMM MÜFETTİŞ Mİ GELİR MÜDÜR MÜ GELİR KRALI GELSİN HESAP SORSUNNN ÇOKTAAA TINN BU SAATTEN SONRAAA
sonunda adam gibi bir yorum geldi,
bu konuyu ilk defa okuyorum ve 2. sayfadaki son yorumu okuyana kadar patladım, arkadaşlar bişeyler yapmak lazım, il ile iletişime geçin, bilgi edinmeye yazın şikayet edin, bişeyler yapın, kimsenin labları kapatma veya ders işlenemez hale getirme yetkisi yok, ne biçim bir zümre bu yahu hakkınızı arayın artık bu bizim ekmek paramız, biraz dirayetli duralım lüften, susmayın artııııkk yeteeeeerrrrrr...

hastasıyız dede' Alıntı:
kgunduz' Alıntı:
bu konuyu ilk defa okuyorum ve 2. sayfadaki son yorumu okuyana kadar patladım, arkadaşlar bişeyler yapmak lazım, il ile iletişime geçin, bilgi edinmeye yazın şikayet edin, bişeyler yapın, kimsenin labları kapatma veya ders işlenemez hale getirme yetkisi yok, ne biçim bir zümre bu yahu hakkınızı arayın artık bu bizim ekmek paramız, biraz dirayetli duralım lüften, susmayın artııııkk yeteeeeerrrrrr...

aynen ortak bir bilgi edinmeye yazsakmı...Forumda bir başlık açalım ağzı güzek laf yapan bir metin yazsın toplu halde bilgi edinmeye yazalım....

tcoalngsau' Alıntı:
ben bişey öğrenmek istiyorum en son durumda şimdi 5 ve 6 larda 2 saat ,8 lerde 1 er saatmi girecez son durum nedir ? toplam kaç saatim olacak? 3 er şube var 5-6-7-8 lerde

5-6 lar 2 şer x 3 erşube = 12 saat
7-8 ler 1 er x 3 er şube = 6 saat

fatih22222' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
kgunduz' Alıntı:

aynen ortak bir bilgi edinmeye yazsakmı...Forumda bir başlık açalım ağzı güzek laf yapan bir metin yazsın toplu halde bilgi edinmeye yazalım....

arkadaşlar benim müdürüm labın kapanmasını istemiyordu. bunun için çok uğraştı sağolsun . ancak ilden gelen birileri bu yıl çok öğrenci alacaksınız. kontenjanı artırın. gerekirse labları kapatın. koridora sıra atın orda ders işleyin diye baskı yaptılar. tek tek sınıflaı gezip bt sınıfı kapatılacak dedi. yani kimi kime şikayet etcez ki?

Geri