Nasıl Format Atabilirim Tavsiye İstiyorum..

Kodla Büyü

bas_kan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar arkadaşımın eski bir laptopu var xp kurulu ve yavaşladı baya format atmamı istiyor usbden format atamıyorum usb görmüyo biosta..
cd-rom bozuk cd okumuyor. Nasıl format atabilirim başka bir tavsiyesi olan çıkarmı acaba?

İlk aklıma gelen o oldu ama harddiskler farklı çıktı ne yazıkki :(
Aynı yada yakın yaş ve modelde laptop bulmam lazım sanırım..

Hocam USB görmüyor derken flash bellek üzerinden mi denediniz ?
Eski makinaların çoğunda flash bellek biosta harddisk seçenekleri içerisinde görünüyor. Harddisk seçeneklerinde 1. diski flash bellek yapıp, boot seçeneklerinde de 1. boot aygıtını harddisk yapıp deneyebilirsiniz.

2005 kurulumu 512 MB Ram li Keysmart pc ye bu yöntemle flash bellekten win 7 kurmuştum.

fahrican' Alıntı:
Eski makinaların çoğunda flash bellek biosta harddisk seçenekleri içerisinde görünüyor. Harddisk seçeneklerinde 1. diski flash bellek yapıp, boot seçeneklerinde de 1. boot aygıtını harddisk yapıp deneyebilirsiniz.

2005 kurulumu 512 MB Ram li Keysmart pc ye bu yöntemle flash bellekten win 7 kurmuştum.
Evet hocam ubs flash bellekten denedim ama bootta usb görünmediği için yapamadım harddisk seçenekleri derken neyi kastettiğinizi anlayamadım anlatırsanız sevinirim. Teşekkürler...

bas_kan' Alıntı:
fahrican' Alıntı:

Evet hocam ubs flash bellekten denedim ama bootta usb görünmediği için yapamadım harddisk seçenekleri derken neyi kastettiğinizi anlayamadım anlatırsanız sevinirim. Teşekkürler...

Hocam flash bellek bilgisayar takılı iken BIOS a girdiğinizde;
BOOT seçenekleri içerisinde HDD Priority gibi bir seçenek olmalı. BIOS yazılımına göre farklı bir menüde de olabilir. O seçeneğe girdiğinizde iki tane harddisk görünür. Biri bilgisayarın normal harddiski WDC-Samsung-Seagate gibi bir kelime içerebilir , Diğeri ise taktığınız USB flash bellektir. Bu seçeneklerde Flash belleği üste alıp kaydedip çıkarsanız, makina sistemi flash bellekten boot edilmeye çalışacaktır.

Yeni anakartların çoğunda USB bellek taktığınızda BIOS ta direk boot seçenekleri içerisinde USB aygıt görünüyor . Eski anakartların çoğunda USB bellek harddisk gibi alğılandığı için direk boot seçeneklerinde görünmüyor. Önce USB belleği birincil harddisk olarak ayarlamak gerekiyor.

laptopun hdd sini söküp masaüstüne bağla. msdos at (msdos başlangıç olarak formatla) ve xp kurulum cdsini hddye kopyala. hdd yi laptopa takıp hdd den başlatın. msdos komut satırından xp kurulumunu başlatabilirsiniz. Çok eskilerden kullanılan yöntem. :idea: :idea: :idea:

Fahrican hocam hallettim tamam. Yani enazından usbyi gördü :) formatıda atar artık sanırım :D
Teşekkürler yardımınız için..

Hocam flash bellek bilgisayar takılı iken BIOS a girdiğinizde;
BOOT seçenekleri içerisinde HDD Priority gibi bir seçenek olmalı. BIOS yazılımına göre farklı bir menüde de olabilir. O seçeneğe girdiğinizde iki tane harddisk görünür. Biri bilgisayarın normal harddiski WDC-Samsung-Seagate gibi bir kelime içerebilir , Diğeri ise taktığınız USB flash bellektir. Bu seçeneklerde Flash belleği üste alıp kaydedip çıkarsanız, makina sistemi flash bellekten boot edilmeye çalışacaktır.

Yeni anakartların çoğunda USB bellek taktığınızda BIOS ta direk boot seçenekleri içerisinde USB aygıt görünüyor . Eski anakartların çoğunda USB bellek harddisk gibi alğılandığı için direk boot seçeneklerinde görünmüyor. Önce USB belleği birincil harddisk olarak ayarlamak gerekiyor

teşekkürleer

fahrican hocam, hem xp hemde 7 için multi boot usb bellek yapmak istiyorum.Tavsiye edeceğiniz çalışan ve sorunsuz bir program arıyorum var mı acaba?

tek başına ayrı ayrı yükleyebiliyorum, sorun usb belleği hem xp hemde 7 kurmak için hangi programı kullanmalıyım?

albatros44' Alıntı:
fahrican hocam, hem xp hemde 7 için multi boot usb bellek yapmak istiyorum.Tavsiye edeceğiniz çalışan ve sorunsuz bir program arıyorum var mı acaba?
Hocam kendim hiç multiboot usb bellek oluşturmaye denemedim. Tek bootlu DVD imajını belleğe aktarıken novicorp wintoflash programını kullanmıştım.

Daha önce bir hocamız XBOOT programı ile multi boot USB bellek oluşturulabildiğini söylemişti.
Burada örnek bir kullanımı anlatılmış http://www.maxicep.com/windows-isletim- ... 97172.html

Geri