Ne CDden ne de Usb'den Format Atılabiliyor ??

Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba Arkadaşlar laboratuardaki bilgisayarlar o kadar eski ki ne cdden format atılabiliyor ne de flash bellekten format atılabiliyor. Tavsiyesi olan var mı ne yapmak lazım?

Ben bu tür biligsayarlar da şöyle bir taktik uyguluyorum.
Diski sökün başka derli toplu güzel bi bilgisayarda formatlayın progtramlarını kurun ve elinizde var ise driver pack dosyalarını d diskine atın. Driverlarını kurmayın ama daha sonra eski kasaya takın d diskinden driverpack'i açın kurun sorun hallolacaktır.

developer' Alıntı:
Diski sökün başka derli toplu güzel bi bilgisayarda formatlayın progtramlarını kurun ve elinizde var ise driver pack dosyalarını d diskine atın. Driverlarını kurmayın ama daha sonra eski kasaya takın d diskinden driverpack'i açın kurun sorun hallolacaktır.
aynı anakart olmazsa mavi ekran vermez mi hocam?

bidene' Alıntı:
developer' Alıntı:
aynı anakart olmazsa mavi ekran vermez mi hocam?
Anakartın driverlarınıda yüklemeyecek hocam. Mavi ekran vermez daha dün akşam aynı yöntemi kullanarak bir bilgisayar tamir ettim. Bir şey olmaz.
Mavi ekranı vermesi için driverları yüklemesi daha sonra baska bilgisayara takması gerek.

developer' Alıntı:

Hocam sizin dediğinizi deneyeceğim. Bilgisayardan anlayan birisi bana "sabit diske takılı kablodan birisini çıkarıp sabit diskin 'başka bir yerine' takın demişti" . Başka bir yerden kasıt ne olabilir acaba? ve bu Sizce bu çözüm olabilir mi ?

cinefil' Alıntı:
developer' Alıntı:

Hocam sizin dediğinizi deneyeceğim. Bilgisayardan anlayan birisi bana "sabit diske takılı kablodan birisini çıkarıp sabit diskin 'başka bir yerine' takın demişti" . Başka bir yerden kasıt ne olabilir acaba? ve bu Sizce bu çözüm olabilir mi ?
:lol: :lol: :lol: O arkadaş kim bilmiyorum ama bu işten anlamadığı kesin bilgisayar sabit diski görmezse biosda hata verir zaten önyüklemeden tanımlı değil lütfen tanımlayın diye. :)
Başka aklıma gelen bir şey yok... haa bu arada o bildiğini söyleyen arkadaşa söyler misiniz sabit disk üzeirndeki hangi yuvaları kullanıyoruz diye bir tane IDE/SATA bir tanede enerji kablosu bitti zaten bunlarda birer tane baska takacak yeriniz yok.

Peki hocam teşekkür ederim :) o arkadaş zaten "bi ara beraber bakalım" demişti. Bakalım ne yapacak :)

Geri