ne demek ne demek

Kodla Büyü

hayalkar

Üye
Özel okulda okuyan öğrenciye nakit desteği için çalışma yapılıyor. Devlet, okullara her öğrenci başına bin 500 lira ödeme yapacak

Türkiye'de ilk kez devlet, özel okulda okuyan öğrenciye nakit destek verecek. Böylelikle, yüzde 3 olan özel okulda okuyan öğrenci oranının yüzde 50'ye kadar çıkması hedefleniyor. Başbakan Erdoğan'ın "Dershaneleri kaldıracağız, özel okulları teşvik edeceğiz" sözleriyle gündeme getirdiği düzenlemeye göre Başbakanlık'ta görüşülmekte olan teşvik paketinden en büyük payı eğitim alacak. Özellikle özel okulların payının yükseltilmesi için öğrenci başına nakit destekler geliyor. Milli eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bürokratlarının üzerinde anlaştığı ve Başbakanlığa gönderilen "Özel okullara teşvik" çalışması kapsamında, her öğrencinin devlete yıllık maliyeti çıkarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden, öğrenci sayısına göre hesaplanan yıllık öğrenci maliyeti yaklaşık 1500 lira olarak hesaplandı. Bu maliyetin içinde, okul, elektrik, su gibi okulların fiziki maliyetleri bulunmuyor.

Söz konusu destek, kısa vadede devlet okullarının yükünü azaltırken, uzun vadede devleti ağır personel yükünden de kurtaracak. Türkiye'de yaklaşık 2 bin 750 özel okul var. Bu okullar, yaklaşık 1 milyon öğrencilik kapasiteye sahip olmasına rağmen sadece 430 bin öğrenci eğitim alıyor. Öğrenci başına 1.500 liralık destek ile özellikle Anadolu'da mevcut olan 200 bin öğrenci sayısı 350 bine kadar çıkarılacak. Çalışmaya göre özel sektör ayrıca, devletin ihtiyaç duyduğu bölgelerde okul yapacak ve öğretmen dışında tüm personeliyle devlete uzun vadeli kiralayacak

Ne güzel işte herşey özelleşecek paralı hale gelecek. Devletin özel okullara vereceği paralar için daha fazla zamlar olacak daha fazla vergi verielecek. Bundan daha güzel bir şey olabilirmi. Sizde hiç bir şeyi beğenmiyorsunuz canım.

Özel okul artacak.Millet zengin görünecek.Her şeyin fiyatı fahiş duruma gelecek.Gelecek size kazık gelecek :puhaha:

Özel okulların bir sınıfa 40 kişi dolduramayacağı varsayılırsa öğretmen istihdamı artar. Daha güzel olur

makrorganizma' Alıntı:
Özel okulların bir sınıfa 40 kişi dolduramayacağı varsayılırsa öğretmen istihdamı artar. Daha güzel olur

öğretmeni 500 TL ile çalıştırırlar ne güzel.

özel hastanelerde fark ücreti alınıyor, özel okullarda da bir miktarını devlet ödemeli elbette, özel okullarda sadece fark ücretini almalı. eğer eğitim 12 yıl mecburi ise 12 yıl boyunca devlet desteklemeli vatandaşını. ülkemizde eğitime harcanan para (devlet + vatandaş) ne kadar fazlalaşırsa hem eğitim camiasının geliri hemde eğitimin kalitesi artacaktır.

boss2' Alıntı:
makrorganizma' Alıntı:

O dediğin dershanelerde yaygın bir uygulama özel okullarda denetim ve resmiyet sıkı olduğundan. sigortasız ve 1000 TL altında çalışan öğretmen bildiğim kadarıyla (ki bildiğimi düşünüyorum) çok az. Ayrıca hak mücadelesinde Sendikalara yeni bir alan doğacaktır ki asıl sendikacılık başlamış olacak.

Söz konusu destek, kısa vadede devlet okullarının yükünü azaltırken, uzun vadede devleti ağır personel yükünden de kurtaracak
Personel yükü derken hizmetli ve okul memurunu kastetmediklerine göre uzun vadede öğretmenlerden de kurtulmayı planlıyorlar.

boss2' Alıntı:
makrorganizma' Alıntı:

kısmen haklılığınız olsada,

özel okulda görev yapıpda 500 tl alan öğretmen hiç görmedim.

2003 yılında yeni mezun olduğumda İstanbul Nişantaşı Bilgi kolejine iş başvurusu yapmıştım. 24 saat ders vardı. o tarihte 500 tl ücreti yeni mezun olduğum halde bana teklif etmişlerdi, kabul etmemiştim çünkü 900 tl civarı kazanıyordum serbest ders vererek.

bence devletin mesleklere göre askari ücreti belirlemesi gerekir. yani bizim askari ücret olarak bildiğimiz şey aslında vasıfsız elemanlara verilecek ücretttir.
tüm meslek alanları için askari ücretin belirlenmesi fikri müthiş bir fikir şimdi aklıma geldi. dünyada hiçbir ülkede yok. mutlaka türkiyede tüm kapitalist sistemlerde olması gerekir.

makrorganizma' Alıntı:
boss2' Alıntı:
makrorganizma' Alıntı:

O dediğin dershanelerde yaygın bir uygulama özel okullarda denetim ve resmiyet sıkı olduğundan. sigortasız ve 1000 TL altında çalışan öğretmen bildiğim kadarıyla (ki bildiğimi düşünüyorum) çok az. Ayrıca hak mücadelesinde Sendikalara yeni bir alan doğacaktır ki asıl sendikacılık başlamış olacak.

1000tl nedir yahu???

İlk dört yıl öğren, ikinci dörtte “din”len, son turda “sahip”LEN.

fahrican' Alıntı:
Söz konusu destek, kısa vadede devlet okullarının yükünü azaltırken, uzun vadede devleti ağır personel yükünden de kurtaracak
Personel yükü derken hizmetli ve okul memurunu kastetmediklerine göre uzun vadede öğretmenlerden de kurtulmayı planlıyorlar.

Öğretmenleri sözleşmeli yapmayı düşünüyorlardı ya bir zamanlar. İşte onun olacağına iş güvencesinin kalmayacağına emin olabilirsiniz. Ama bunun sayesinde gerçek sendikacılık başlayacakmış. Şimdi sendikacılık yepmayan öğretmeninin değilde öğretmenini yıpratanların yanında olan sendikalar birden sendikacılık yapmaya başlayacaklarmış aniden.

çıldıracam valla, memurlar da bu haberi ilk gördüm, sanki her okulda öğrenci başına 500 tl verecek gibi okudum, sevinmiştim, özel okullara destekmiş, allah kahretsin hepinizi...

eğitimi direk özelleştiriyoruz deseler ortalık karışacak. bu yöntemle amaçlarına ulaşacaklar, çoğunlukta memnun olacak. olan yine öğretmene, iyi öğrenciler tamamen özel okullara gider.

Demhar' Alıntı:

yılarca atama bekleyen öğretmen adayları için sigorta +1000 tl kötü değildir. Daha iyisi elbette olsun ama bu bence bir aşama olabilir.

makrorganizma' Alıntı:
Demhar' Alıntı:

yılarca atama bekleyen öğretmen adayları için sigorta +1000 tl kötü değildir. Daha iyisi elbette olsun ama bu bence bir aşama olabilir.

Cidden öğretmenlik yapacak eğitim fakültesi mezunu bir kişi için 1000 tl kötü değilmi. Gerçekten enteresan.

Ac ozel okulu.giden gider.gidemeyen acikogretime.tum bina arsalari sat ogretmenleri ozellestir at.

Geri