Ne kadar özgürüz?

Kodla Büyü
kim kendi adını kendi seçti? ırkını kim kendi seçti? dinini kim kendi seçti? doğduğu yeri kim kendi seçti?

Allah a kul olduğun kadar özgürsündür, bizi yaratan odur ve bizim için en iyi ve güzelini o bilir ve bizi kendine davet eder.

kul olmakla özgür olmak aynı cümlede kullanılırsa anlatım bozukluğu olur hem de mantık hatasından kaynaklı anlatım bozukluğu olur

bu ülkede siz ne kadar özgür olabilirsiniz. medyanız ne kadar özgür aydınınıız ne kadar özgür.

Ama özgürdük sözde hocam..Hadi dersimizin durumu için bir eylem yapalım da görelim ne kadar özgür olduğumuzu:)

umutbilisim' Alıntı:
Ama özgürdük sözde hocam..Hadi dersimizin durumu için bir eylem yapalım da görelim ne kadar özgür olduğumuzu:)

Sivrilmeye çalışmışsın zannımca, ama başarılı bir konu seçememişsin, konuyu geçtim hiç iyi bir giriş yapamamışsın. Yazdıklarından sonra fazla destek bulabileceğini sanmıyorum. En fazla %15 o da fazla iyimser bir yaklaşımla...

hakanarya' Alıntı:
umutbilisim' Alıntı:

Sivrilmeye çalışmışsın zannımca, ama başarılı bir konu seçememişsin, konuyu geçtim hiç iyi bir giriş yapamamışsın. Yazdıklarından sonra fazla destek bulabileceğini sanmıyorum. En fazla %15 o da fazla iyimser bir yaklaşımla...

neden sivrilmeye çalışayım ki? Bu soruya vereceğin cevabı çok merak ediyorum

umutbilisim' Alıntı:
kim kendi adını kendi seçti? ırkını kim kendi seçti? dinini kim kendi seçti? doğduğu yeri kim kendi seçti?
Dediklerinden sadece din seçimi sana ait. Gerisini seçme şansın var mı ki? Oksijenli solunum yerine trake solunumu yapma şansın var mı? Bu söylediklerin de verdiğim örnek kadar anlamsız bence.

Neden sivrilmeye çalışıyorsun sorusunun cevabı çok basit,
Oldukça geniş bir konuyu ortaya atıyorsun. Ama sadece soru sorarak. Nerede açıklama veya yorum? Ahali bir toplansın hele, herkes diyeceğini desin, bakalım rüzgar ne taraftan esiyor...
Güzel bir atasözü var, -teşbihte hata olmaz- "Delinin biri bir kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış"
Sen verdiğin oranla işi siyasi boyuta çekerek kapasiteni de açıkça belli ettin. Demek ki sorduğun sorunun felsefesini yapacak kapasiten de yok.

Bu saatten sonra taşı çıkarmaya çalışanlara da diyecek lafım yok.
Konu sahibine de teşekkür ederim, kendisini başarılı bir şekilde tanıttığı için...

hakanarya' Alıntı:
Neden sivrilmeye çalışıyorsun sorusunun cevabı çok basit,
Oldukça geniş bir konuyu ortaya atıyorsun. Ama sadece soru sorarak. Nerede açıklama veya yorum? Ahali bir toplansın hele, herkes diyeceğini desin, bakalım rüzgar ne taraftan esiyor...
Güzel bir atasözü var, -teşbihte hata olmaz- "Delinin biri bir kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış"
Sen verdiğin oranla işi siyasi boyuta çekerek kapasiteni de açıkça belli ettin. Demek ki sorduğun sorunun felsefesini yapacak kapasiten de yok.

Bu saatten sonra taşı çıkarmaya çalışanlara da diyecek lafım yok.
Konu sahibine de teşekkür ederim, kendisini başarılı bir şekilde tanıttığı için...
insanları konuşturmayacak kadar özgürüz. dediklerini hemen bir yere çekecek kadar özgürüz.

Geri