NE OLACAK BU ALTININ HALI

Kodla Büyü

ogretmenokan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
YEMEDİM İÇMEDİM ZAR ZOR BİR YILDA 2000 TL BİRİKTİRDİM.ONADA ALTIN ALMIŞTIM 99,70 DEN ŞİMDİ İNDİ 93 E NE OLUR ANAPARAMI KURTARABİLİR MİYİM.ARTAR MI BU NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

hocam yine yeme içme alabiliyorsan al aldığına da dokunma unut onu birikim olarak kalsın yanında

Altına yatırım yapacaksanız uzun vadeli düşüneceksiniz. O yüzden şu an için birşey söylemek zor.

Bimiyorum ben o parayı kredi borcuma yatıracaktım 20 lira kazansam kar demiştim şu an 130 tl kaybettirdi

valla ben de yeni evlendim yeni evlenen bir çiftte ne kadar altın olursa o kadar bende de var.
altının düşmesine üzülmüyorum umarım çok daha aşağıya düşer,altının düşmesi ülkenin ekonomisi için iyi bir haber.

Mr.Spermata' Alıntı:
valla ben de yeni evlendim yeni evlenen bir çiftte ne kadar altın olursa o kadar bende de var.
altının düşmesine üzülmüyorum umarım çok daha aşağıya düşer,altının düşmesi ülkenin ekonomisi için iyi bir haber.

ülkenin ekonomisi altının yükselmesi veya düşmesi ile düzelmez, senden aldıkları vergiyle düzelir, sokağa çık ekonomi canlansın, biliyormusunuz maliye bakanı zil takmış bankaların kredi hacmi arttı diye seviniyor, bu kredileri kim alıyor, geçen gün bir bankadaydım bir haftada 200 bin tl kredi kullandırdım diye zil takmış oynayan çalışan gördüm kredi kullandırdıkça prim alıyorlarmış, sen vergini ver nasılsa kaçamazsın ama geçen yıl 190 milyon Tl, bu yılda 120 milyon TL vergi affı isteyen kim biliyormusunuz futbol kulüpleri, bjk af çıkarsa iki yılda 100 milyon gs 98 milyon Tl vergi affına maruz kalacak, bizde 20 tl kâr edecektik yok zarar ettik hesabına düşelim...

Neyse konu ile ilgili daha önce başka başlıkta tartışmıştık bu konuyu, hepimiz bilgisayarcıyız, google amcaya en azında haftada bir altın piyasası raporları diye aratın karşınıza bir kaç tane senaryo çıkacaktır, daha önce bende o mantıkla düşünüp yatırım demiştim, ama ne vergisi bitti, ne borcu, en sonunda kısa vadeli 3 ü 5 i görünce sat bekle, başka şeylere yönel mantığı ile gitmeye başladım, en büyük pişmanlığım(maddi yatırım konusunda) krdmd, otokar, ford veya aselsan'ı aylık belirli miktarlarda alıp 2 yıllık yatırım haline dönüştürmemek oldu, her yıl temettü veya bedelsiz ve hepsi düşündüğüm zamanla şimdi arasında %300-400 civarında getiri getirmiş olacaktı... bence çok paranız varsa bir yatırım danışmanı bulun 100 bin lerden bahsediyorum, az ise bir kaç arkadaş birleşip bu yapılabilir, bunu yapan arkadaşlarım var 2 yıldır aselsan alıyorlar 4 kat kârdalar en az, aylık gün gibi 100-200 tl lik alıyorlar ve bir yıl daha almaya devam edecekler...

bırakın düşsün arkadaşlar. bir sürü insanın borcu var. herkes için hayırlısı olsun. yanlış hatırlamıyorsam 2006 da maaşım 900 TL civarındaydı 1 çeyrek altında 30 TL civarındaydı. birde şimdiki duruma bakın.

ben geçen sene sattım kurtuldum. Artık stres yaşamıyorum. Diğer türlü indimi çıktımı, alayım satayım hesapları yapıyordum gün içinde.

Bu arada çok yüksek fiyattan almışsınız. Şahsi düşüncem 90 lira civarlarına kadar düşüp ondan sonra 105lere doğru çıkar yaza doğru.
Erkenden bozdurmayı düşünmeyin bence aceleniz yoksa.

Bu arada altın fiyatları sadece Türkiye ekonomisiyle ilgili değil tüm dünya üzerinde değişkenlik gösteriyor. Amerikadaki bir olay bile altın fiyatını zıplatıp düşürebiliyor. Bu aralar bir yerlerde seçimler varmış onunla ilgili bir yazı okumuştum. Düşüşleri ona yoruyorlar.

ogretmenokan' Alıntı:
YEMEDİM İÇMEDİM ZAR ZOR BİR YILDA 2000 TL BİRİKTİRDİM.ONADA ALTIN ALMIŞTIM 99,70 DEN ŞİMDİ İNDİ 93 E NE OLUR ANAPARAMI KURTARABİLİR MİYİM.ARTAR MI BU NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Zaten yemeden içmeden biriktirdiği için adama çok koyuyor ya hocam.

Neyse çok değilmiş :) 2000 lirada zararın olsa ne olur hocam.

Altın bu. Uzun vadeli yatırım.

4-5 sene biriktirmeyi düşünüyorsan altın alacaksın. 4-5 sene beklersen zaten kaçtan aldığının da çok önemi yok. Altın uzun vadede hep kazandırır.

Öyle borsa gibi günlük, aylık düşüneceksen zaten küçük yatırımcı böyle düşündüğü için kaybediyor.

O yüzden bankadan altın almayın diyorum. Bankadan almak da satmak da kolay. O yüzden kısa vadeli yatırımcı oluyorsun.

Bugün altının kaç lira olduğu önemli olmamalı hocam senin için.

5 yıl sonrasını düşün. Uzun vadede kazanırsınız. İnşallah.

<arkadaşlar paniklemeyin tavsiyem budur.dahada düşecek diyenlere aldırmayın.panikleyip satmayın düşecek olsa bile bunu yapmayın.kayettiğiniz kadar kaybetmişiniz zaten.

ilyas33' Alıntı:
<arkadaşlar paniklemeyin tavsiyem budur.dahada düşecek diyenlere aldırmayın.panikleyip satmayın düşecek olsa bile bunu yapmayın.kayettiğiniz kadar kaybetmişiniz zaten.

Katılıyorum, orta ve uzun vadede kaybettirmez, dünyada kriz bitmez, gerçi varda ötelenmiş bir kriz, neyse zaten adı yatırım uzun zaman lazım olmayacak ama kısa sürede kar edince satılacak anlamına gelir :mrgreen:

üzülme hocam.yaza düğün sezonu başlayınca çıkar .dokunma o paraya en kötü aldığın fiyata gelirsin.bizimde düğünden 3-5 bişey var işte çıksa da bozdursak diye bekliyoruz :oops:

bilgisayarmax' Alıntı:
üzülme hocam.yaza düğün sezonu başlayınca çıkar .dokunma o paraya en kötü aldığın fiyata gelirsin.bizimde düğünden 3-5 bişey var işte çıksa da bozdursak diye bekliyoruz :oops:

Altın fiyatının düğün sezonu ile bir ilgisi yok.

ne zaman çıkıp ne zaman ineceği belli olmuyor.o dragi var ya o konuşunca hareketleniyor. bide bernanke mi ne

hocam 90-105 bandında oynuyo altın. bekle elbet 100 ü görecek. ihtiyacın olmadan da satma. unut onu paran oldukça da altına yatırıma devam.
geçen sene askerde harcadığım parayı al-sattan çıkarmıştım biraz şans meselesi açıkcası. Çokta kafaya takma :+1:

hocam 2000 tllik altının kaybı da kazancı da çok düşük olur düşünmeye bile gerek olacanı dşünmüyrm

bi de yanlış bi kanı var düğün sezonu açılınca yükselir diye artık bunu öğrenelim düğün sezonuyla bi alakası yok altının inmesi veya çıkmasının bi bizim ülkedeki düğünlere mi bağlı dünyadaki altın fiyatları :D

BBNET
Geri