Neden Diğer branş öğretmenlerinin ders dışında bir sorumluluğu yokken çoğu okulda Bilişim öğretmenlerine okulun teknik personeli gibi davranılıyor?

Kodla Büyü
Üniye başladığımda sınıftaki arkadaşlar Böte Geldik demişlerdi de şimdi çok daha iyi anlıyorum nedenini...Diğer branş hocaları sadece öğretmenlik yaparken sana öğretmenlik + teknik işler yapmak zorundaymışsın gibi davranilabiliyor bu da insanın zoruna gidiyor haliyle, öğretmenlik başka iş teknik personellik başka iş.... Resmen şöyle;
BÖTE

Son düzenleme:
Eski okulumda bir beden eğitimi öğretmeni atanmıştı. 1-2 hafta sonra evindeki bilgisayarı getirdi. Hocam bilgisayarım sürekli kilitleniyor, bakarmısın dedi. Hocam teknik seevise götürün isterseniz, ben bilgisayar tamiri yapmıyorum dedim. Sen bilgisayar öğretmeni değilmisin, geldiğim okulda bu işleri hep bilgisayar öğretmeni yapardı vs dedi. Yapmadım tabi, bir dahada okulda böyle bir mevzuyla karşılaşmadım. Yani öğretmenler evindeki bilgisayarı bile getiriyor, tamir bakım işini çok sahiplenmemek gerekiyor.. :)

Ben de bıktım artık. Btr almadım yine beni buluyorlar. Üstelik yapmazsam idare mobbing öğretmenler bağır çağır üstüne geliyor insanın. Gerçekten çok tükendim artık.

Hocam sistem saçma, öğretmene BTR görevi vermek yerine okulun ayriyeten teknik personeli olmalı, haksız iş yükü oluyor, okulda teknik personel olsun ki öğretmenden bir şey istenemesin öğretmenlik başka şey formatörlük başka şey BTR ye odaklanan öğretmen, öğrenci kazanımlarina ne kadar odaklanabilir?

Ben de bıktım artık. Btr almadım yine beni buluyorlar. Üstelik yapmazsam idare mobbing öğretmenler bağır çağır üstüne geliyor insanın. Gerçekten çok tükendim artık.
Hocam sistem saçma, öğretmene BTR görevi vermek yerine okulun ayriyeten teknik personeli olmalı, haksız iş yükü oluyor, okulda teknik personel olsun ki öğretmenden bir şey istenemesin öğretmenlik başka şey formatörlük başka şey BTR ye odaklanan öğretmen, öğrenci kazanımlarina ne kadar odaklanabilir?

Arkadaşlar kusura bakmayın da bir reklamda şu replik vardı hani "sen yenisin galiba" diye.
MEB'de bilişim konusuna önem veren 1 tane yönetici olmadığını hala göremedik mi. Bilişim öğretmeni proje, iş, güç bunlar için var. Ders mers hikaye onlara göre. O yüzden hala ben öğretmenim ders istiyorum ona girerim demek ütopya gibi bir şey

Eski okulumda bir beden eğitimi öğretmeni atanmıştı. 1-2 hafta sonra evindeki bilgisayarı getirdi. Hocam bilgisayarım sürekli kilitleniyor, bakarmısın dedi. Hocam teknik seevise götürün isterseniz, ben bilgisayar tamiri yapmıyorum dedim. Sen bilgisayar öğretmeni değilmisin, geldiğim okulda bu işleri hep bilgisayar öğretmeni yapardı vs dedi. Yapmadım tabi, bir dahada okulda böyle bir mevzuyla karşılaşmadım. Yani öğretmenler evindeki bilgisayarı bile getiriyor, tamir bakım işini çok sahiplenmemek gerekiyor.. :)
İşte hocam öyle alıştırmışlar demek ki ahh ahh çok sinir bozucu bilgisayarin bozulduysa git intte vs araştır ne sorunu var buldun buldun bulamadın teknik servise götür okuldaki bilişim hocasına tamir ettirmeye çalışmak ne alaka bir de sen bilgisayar öğretmeni değil misin diyor.... Böte de verilen eğitim de öyle ahım şahım bir eğitim değil ayrıca ama öğretmen bilişim alaninda kendini çok geliştirmiş olsa dahi böyle bir talepte bulunulabilmesi curreti bile sinir bozucu ki sizin yaşadığınız durum çok yaygın

Arkadaşlar kusura bakmayın da bir reklamda şu replik vardı hani "sen yenisin galiba" diye.
MEB'de bilişim konusuna önem veren 1 tane yönetici olmadığını hala göremedik mi. Bilişim öğretmeni proje, iş, güç bunlar için var. Ders mers hikaye onlara göre. O yüzden hala ben öğretmenim ders istiyorum ona girerim demek ütopya gibi bir şey
Hocam mesela ben yeniyim zaten :)) Ücretli öğretmenliğe bu sene başladım 2 farklı okulda çalışıyorum ortamı gördüm biraz ama şu forumdakileri okudukça kpss eğitim bilimleri çalışma hevesim bile kalmıyor keşke ah keşke üni tercihi yaparken buraları okusaymişim ben öğretmen olucam sanıyordum unide tercih yaparken öğretmenlik yaziyordu tongaya getirmişler Böte Geldik resmen o kadar yıl boşuna okumuş gibi hissediyorum teknik eleman olmak istesem o tarz bir bölüm okurdum bilgisayar ile alakalı çok bölüm var ben öğretmen olucaktim :))) Kendi bilişim derslerimi düşündüm de tercih ettim çocukluk yapmış olduk biraz :))

Benden önceki bilişimci çok işgüzarmış. Okulda ne var ne yoksa herşeyi a dan z ye yapmış. Geçen gün okulun hizmetlisi geldi ve doğalgazlı kazana bakmamı istedi . Arıza varmış😃Bende nasıl yani dedim kızdım buna. Bana dedi senden önceki olsa hallederdi. Bunu idareci ve öğretmenlerde söylüyordu, önceki herşeyi yapiyordu diye ama bukadarini bende tahmin etmemistim 😃Ben üstüme düşeni kimseyi konuşturmam hemen yaparım ama benden önceki oyle bir alistirmiski , biri arayip bilgisayarimda sıkıntı var dese taa evlerine gider yaparmis

Benden önceki bilişimci çok işgüzarmış. Okulda ne var ne yoksa herşeyi a dan z ye yapmış. Geçen gün okulun hizmetlisi geldi ve doğalgazlı kazana bakmamı istedi . Arıza varmış😃Bende nasıl yani dedim kızdım buna. Bana dedi senden önceki olsa hallederdi. Bunu idareci ve öğretmenlerde söylüyordu, önceki herşeyi yapiyordu diye ama bukadarini bende tahmin etmemistim 😃Ben üstüme düşeni kimseyi konuşturmam hemen yaparım ama benden önceki oyle bir alistirmiski , biri arayip bilgisayarimda sıkıntı var dese taa evlerine gider yaparmi
Aferdersiniz de amacı neymiş o elemanın ? Yapmak isteyen yapsın da yapmak istemeyen yapmaz yani iş tanımımızın net olması gerekiyor neden bilişim öğretmenleri joker eleman gibi bişey mi?

O işler söz konusu olunca, "Hocam okulda bilgisayar işi varsa ben yapmazsam olmaz" vb cümlelerle yapan, bunun doğru olduğu savunan, yapılması gerektiğini empoze eden, yapılmaması gerektiğini yüksek sesle dile getiren meslektaşlarına tepki veren öğretmen(!)ler yüzünden.

Hocam mesela ben yeniyim zaten :)) Ücretli öğretmenliğe bu sene başladım 2 farklı okulda çalışıyorum ortamı gördüm biraz ama şu forumdakileri okudukça kpss eğitim bilimleri çalışma hevesim bile kalmıyor keşke ah keşke üni tercihi yaparken buraları okusaymişim ben öğretmen olucam sanıyordum unide tercih yaparken öğretmenlik yaziyordu tongaya getirmişler Böte Geldik resmen o kadar yıl boşuna okumuş gibi hissediyorum teknik eleman olmak istesem o tarz bir bölüm okurdum bilgisayar ile alakalı çok bölüm var ben öğretmen olucaktim :))) Kendi bilişim derslerimi düşündüm de tercih ettim çocukluk yapmış olduk biraz :))
Sayın hocam sanma ki sadece bilgisayar branşında problemler var kime dokunsan anlatacak çok derdi vardır öğretmenlik ile ilgili. Şahsen ben mesleğim den memnunum aksaklıklar eksiklikler olsada

Sayın Hocam, şartlar seni asla yıldırmasın, öğretmenlik düşünüyorsan mutlaka ikinci üniversite tavsiye ederim. Transkriptten ders muafiyeti yaparsan dört senelik okul iki senede de bitebiliyor. Öğretmenlik harici de çalışabilirim diyorsan teknik memurluklara da bakabilirsin.

Üniye başladığımda sınıftaki arkadaşlar Böte Geldik demişlerdi de şimdi çok daha iyi anlıyorum nedenini...Diğer branş hocaları sadece öğretmenlik yaparken sana öğretmenlik + teknik işler yapmak zorundaymışsın gibi davranilabiliyor bu da insanın zoruna gidiyor haliyle, öğretmenlik başka iş teknik personellik başka iş.... Resmen şöyle;
BÖTE
Bizim okulda en fazla çalışan Türkçe öğretmenleri hocam ,programdan programa ,şiir ,yazı derken ... Resim öğretmeni sergi derdinde , matematikçi her tenesuf neredeyse soru çözüyor vb .Evet haklısınız bizi teknik İşler için zorunda bırakıyorlar ama diğer öğretmenlerde bence birçok angarya iş ile uğraşıyor bence.Bence temelde öğretmenlere bakış açısında büyük sıkıntı var (bizim bolume daha fazla ) çünkü ne ders var ne kadro

Btr gibi bir işin altına girince, ve insanları alıştırınca oluyor bu hep...
Ben de "eğitim öğretim sınıfında" bir memurum. Eğitim dışındaki şeyi istersem yaparım. Yapmak zorunda değilim.
İşte bunu insanların beynine iyice kazımak lazım. Ama dersimiz olması gerektiği şart. Hep diyorum, DERSİMİZ YOKSA öğretmen olarak biz YOKUZ.

yapmayın hocam bir müddet sonra onlarda öğrenilmiş çaresizlik oluşuyor sizin görevini olmayan şeyleri istemeye yüzleri cesaretleri kalmıyor ısrarla yapmayın
çok kaşınan olursa bilgisayarını alın yapınca haber veririm deyin anakartını yakın geri verin. yapmaya çalışırken duman çıkardı ne oldu anlamadım zaten tamirden de pek anlamam diye açıklama yapın çıkın işin içinden(işte tam bu açıklamadan sonra karşınızdaki uyanığın yüz ifadesi çok güzel oluyor ) size bir daha asla getirmezler kendi aralarında ışık hızıyla yayılır sizin tamirden anlamadığınız bilgisayarı yaktığınız mal canın yongasıdır bundan sonrada yapacağınızı bilen bile tereddüt eder getirmez size, dışarı bu işin uzmanı var veririm parasını garantili yaptırırım derler ben aynen öyle çok yaptım başka türlü akıllanmıyorlar bu tip Cahiller.

Meb bize diyor ki sen öğretmensin. Sonra diyor ki hayır rehbersin. Rehbersin dediysek derse girmemezlik yapmayacaksın haa derslerine de gireceksin. Aman ders saatinde geride kalma yoksa seni norm fazlası bile yaparım gözünün yaşına bakmam bakmam.Ders sayısını da çok arttırmam çünkü ozaman sadece dersine girer çıkarsın.Eee teknik ayak işlerini ben kime yaptıracağım ozaman? Rehbersin dediysek okadarda rehber değilsin haa yanlış anlama. Hem zaten çocuklarda şimdi bilgisayarı biliyor. Sana ne gerek var ki. Bu halin iyi sen şükret şükret

Göreve yeni başlayan arkadaşlar, hocamızın bu yazdığını çıkartın odanıza asın. Benden tavsiye:)

Ben çok enayilik yaptım ilk 10 yıl . Her geleni yapardım . Gurur meselesi yapardım yapamadı bak gerizekalı demesinlerr diye ugrasir ne yapar eder tamir ederdim . Bir keresinde eve çağırdılar PC bozuk diye. Akşam dokuz gibi başladım tamire 11 e kadar yapamadım . Ev sahibi olan hocamız bana biraz meyve koydu . Sonra kusura bakma ben yatiom sen isin bitince kapıyı çekmen yeterli dedi gitii yatti. Ben gece 1 gibi çözdüm sıkıntıları .evime gittim uyudum. Hiç birisi bı kere bile aramadı tek bir bayram mesajı bile atmadı .çok ilginç ya. Enayilik başka bir şey . Madde bağımlılığı Gibi bir şey yapmadan duramiyordum .sonunda bıraktım tabi ilacsiz bir şeysiz

Son düzenleme:
Ben çok enayilik yaptım ilk 10 yıl . Her geleni yapardım . Gurur meselesi yapardım yapamadı bak gerizekalı demesinlerr diye ugrasir ne yapar eder tamir ederdim . Bir keresinde eve çağırdılar PC bozuk diye. Akşam dokuz gibi başladım tamire 11 e kadar yapamadım . Ev sahibi olan hocamız bana biraz meyve koydu . Sonra kusura bakma ben yatiom sen isin bitince kapıyı çekmen yeterli dedi gitii yatti. Ben gece 1 gibi çözdüm sıkıntıları .evime gittim uyudum. Hiç birisi bı kere bile aramadı tek bir bayram mesajı bile atmadı .çok ilginç ya. Enayilik başka bir şey . Madde bağımlılığı Gibi bir şey yapmadan duramiyordum .sonunda bıraktım tabi ilacsiz bir şeysiz
oda iyi hocam zararın neresinden dönülse kardır sözü bu tip durumlar için ilaç gibi,
ya birde evli çocuklu halinizle bu kadar yükün altına girdiğinizi halinizi düşünün kimse sizi takmaz düşünmez siz kendinizi düşünmedikten sonra

Çocuğunuz varsa o arkadaştan çocuğunuza ücretsiz özel ders vermesini isteyin. Ben de o sürede bilgisayarinizla ilgileneyim ödeşiriz deyin. İşlem 2 saat sürerse iki ders verirsiniz diye de ekleyin. Anlayacaktır.
( Bunu kabaca sen bilgisayar öğretmeni değil misin dediği için yazdım. Yoksa nazikçe istemesini bilene elimizden geleni yapıyoruz zaten.)

Geri