Neden Halkeğitimde Kursiyerler Kursa gelmez?

Kodla Büyü

kgunduz

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
4 senedir Halk Eğitimde Kurs veriyorum her kursun durumu aynı 40-50 arası kayıt alınıyor ama kursa 10 kişiden az bazı günler 2-3 kişiyle kurs işliyoruz.

Duyduguma sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim.
Demek ki bi tek bende olmuyormuş.
Halk eğitim kurslarını ciddiye alamıyorlar.

Verdiğim tüm HEM kurslarında tüm kursiyerler gelmiştir.

Bir kaçında zoraki HEM müdürü kaynaklı torpil durumları oldu ise de.

sertifika alanların %99'u kursa devam etmiştir.

benim verdiğim kurslarda da gelmeyen yoktu hiç. ilk kursta gelmeyen bir kişiyi bırakmıştım ama.

Türk insanı eğitimden neden korkar acaba. Tüm öğretmenler ya da tüm kurumlar hatalı olamaz herhalde. :(

bizim kurslarda da öyle, kayıt yaptırıyorlar %30 u gelmiyor veya az geliyor bende bırakıyorum...

çook aşırı gelmeyen var yani bıktım duvarlara anlatmaktan myo öğrencileri felan var çoğunlukla gelmiyorlar

Gelmeyeni bırakırım ben. Çok devamsız varsa kurs da kapattırırım. Bir noktadan sonra özellikle nüfusun az olduğu yerlerde kurs verecek yeterli sayı oluşmuyor normaldir.

hocam ben bir kez açtım listede bir sürü kişi vardı gelen iki kişiydi bir ay devam ettim gelmeyenler de arada gelip hocam biz bu kurstayız işimiz var gelemiyoruz bana sadece belge lazım dedi bende kursu kapattım yani kısaca bizim insanımız ben gitmesem de olur ne de olsa belgeyi alırım düşüncesindeler

Kursiyerler arası seviye farklılıklarından kaynaklanan durumlarda etkili oluyor. Seviyesine bakmadan tüm insanları kursa almakta bence hata.

Benim verdiğim kursta katılım fulldü :D Cezaevindeki mahkum arkadaşlara veriyordum katılım hep full dü

zilal' Alıntı:
gamer99' Alıntı:
bedava ise kurs gelmemeleri normal . . .

olayı özetlemişsiniz :lol:

ben de kurs açtım bayanlara bakalım kaç kişiyle devam edicez

Kursiyer sayısı sekizin altında inerse kursun kapatılması lazım hocam. Buna dikkat etmek gerekiyor. 5-6-7 gibi sayılardaysa genellikle kaymakamlık ek onayıyla kurs devam ediyor. Ancak daha ufak sayılarda kursun kapatılması gerekir.

halk eğitim kurslarında, kursa eğitim tedbirli öğrenci kaydederseniz, kursu kapatamazlar. (eğitim tedbirli öğrenci mahkeme kararı ile eğitime dahil edilen kursiyerleri tanımlar. işlediği bir suç yüzünden mahkemeye çıkmış ama yaşı küçük olduğu için cezaevine girmeyen çocuklar)

eskiden il merkezinde açardım herkes gelirdi. Ama şimdi küçük ilçede açıyom öğretmende var öğrencide halkta. doğal olarak bilmeyenleri göz önüne almak durumundayız ki programda onu söylüyor zaten bu durumda bilenlerde pencere kapatmanın nasıl olduğu mevzusu sıkıyor insanları bide küçük yer herkes birbirinden torpilli arkadaş :)

acer50' Alıntı:
Bizim ülke ne yazık ki böyle. Para almazsan veya para vermezsen gelmezler
Biz ücret alıyoruz Bilgisayar Kullanım Kursu'ndan... Yine de gelmeyen oluyor. Tabi ücreti kurs bitiminde yatırıyorlar o da ayrı mesele :roll:

Geri