Neden Harici HDD laptopta çalışmıyor desktop pc de çalışıyor

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
merhaba arkadaslar
samsung harici hdd var. 2.5" 500 GB
Asus laptop var. XP yüklü

daha önceye kadar hersey duzgun calısıyordu taa ki trial KIS2011 i ilaçlamaya çalışana dek... sonrasında ne olduysa oldu. simdi kis2011 i kaldırmıs bulunmaktayım...

şimdi
laptopa flash bellek takıyorum çalışıyor.
usb mouse takıyorum çalısıyor

amma
harici hdd taktıgımda çalışmıyor...

alıyorum harici hdd yi bi desktop pc ye takıyorum takır takır çalışıyor...

neden ve çözüm?

yardımcı olursanız sevinirim... tesekkurler

Bunun sebeblerinden bir taneside USB den gelen voltajın harddisk için yeterli olmaması sebebiyle çalışmaması. O yüzden kablonuzun bilgisayar tarafı tek uçlu ise 2 uçlu olan kablolarla 2 ucuda bilgisayara takarak deneyin derim.

ben de voltaj diye dusundum biraz ama
yahu daha once çalışıyordu... acaba kaspersky int.sec.2011 ilaçlama çalışması sonrası mı bişey oldu diye sormadan edemiyorum...

kis2011 yuklu iken harici hdd yi takar takmaz virus taramasından geçmeye başlıyordu...

yani ben sorunu tamamen kis2011 e yukluyorum...

öyle birşey olabilir mi acaba?

hocam kesinlikle voltaj ile ilgili bir durum hiç görmüyor mu hard diski aygıt yöneticisinde ne diyor

Laptop a takılı bütün usb aygıtları(fare, usb bellek vb.) çıkarın, iki usb uçlu bir kablo ile deneyin, dahada yapacak fazla birşey yok.

harici hdd üzerindeki ışık evvela araba dönüş sinyali gibi yanıp sönüyor.. sonra herdaim yanık kalıyor...

ve her nedense atıyorum masaustunde sağ tuşa bassam veya bilgisayarım sağ tus menusune filan basmaya kalksam bilgisayar donuyor gibi oluyor...

mesela suan takılı ve ben 2 defa bilgisayarım sağ tus menusune basıp özelliklere girmeye çalıştım hala bi tepki yok... pencere açılmıyor...

Laptop a takılı bütün usb aygıtları(fare, usb bellek vb.) çıkarın, iki usb uçlu bir kablo ile deneyin, dahada yapacak fazla birşey yok.

hocam laptopa takılı hiçbir aygıt yok. kendi touchpad ini kullanıyorum... iki uçlu kablo dediginiz nasıl oluyor?
yani eger sorun usb kablosunda ise neden desktop pc ye takınca calısıyor?
eğer sorun usb girişindeki voltaj ise neden daha 10-15 gun once kis2011 trial kurulu iken çalışıyordu...

Sorunun ilaçlamadan olduğunu düşünüyorsanız sisteminizi olayın öncesine geri alın bakın nasıl bir tepki verecek. Eğer durumda değişiklik yok ise yukarıda söylenenleri tekrar deneyiniz. Kolay gelsin.

hocam anakarttan yeterli elektrik alamıyor labtopunuz.usb lere takılı olan herşeyi çıkarın.bana da olmuştu aynısı.ama daha önceden çalışıp şimdi çalışmaması ilginç tabi!

usb 2.0 driver bul ve yükle... muhtemelen o zarar görmüştür... harddiskinden ses gelmesi kötü. başka bir yerde onu da bir dene arızalanmamıştır umarım...

Meraba arkadaşlar,
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. WD Mybook marka hard diskimi 3 yıl boyunca aynı laptopta kullandım, bir sorun yoktu. iki gün önce durduk yere alet açılmamaya başladı, ışığı fln da yanmıyor. kablolarda, adaptörde sorun var diye düşünüp değiştirdim, deişen bişe olmadı. 4 farklı usb portunda denedim, hala açılmadı. benimkinden daha yeni bir notebookta da denedim, onda da açılmadı. (ki daha önce ikisinde de açılıyordu, birinde windows xp, birinde windows 7 yüklü, deişen bişe yok, güncelleme vs de yok), ama masaüstü bilgisayara takınca hicbir problem yok gibi çalışıyor. hadi voltajla ilgili desek, e be kardeşim bunca zaman nasıl yetiyodu da birden bire noldu. hadi benim laptopa bişe oldu belki de dicem, diger o gıcır gıcır laptop nie görmüyo peki? ve en önemlisi ne oldu da böyle oldu??? bunun nedenini bilen yok mu?? ve çözümünü de?? alet bozuk diye götürsem, yok değil, bozuk deil die otursam, laptopta açamıyorum, böyle bişe olabilir mi? 1hafta sonra garanti süresi dolacak, o yüzden bu 1hafta içerisinde bu işi çözmem lazım. lütfen yardım edin..

Hocam bazı laptoplarda bazen bilgisayarıma gelmiyor. Bi ara bana da kafayı yedirtmişti. Taktıktan sonra Bilgisayarım- sağ buton- yönet- disk yönetiminde görünüyormu. Ben oradan aç yapıyordum. Normalde Bilgisayarımda görünmüyor...

dosya sistemi ex-fat ise, xp bu tür dosya sistemini tanımaz. bunu kontrol edin

Geri