Nerede ikamet etmeli?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar eşimle nerede oturacağımız konusunda anlaşamıyoruz. Eşim kendi memleketinde oturmak istiyor devamlı. Şu anda eşimin memleketindeyiz. Fakat ben 2-3 yıl sonra tayin isteyip gitmek istiyorum. Eşimse buradan ev alalım deyip duruyor. Fakat ben farklı bir ilde oturmak istiyorum. Buradan ev alırsam da muhtemelen burada yani eşimin memleketinde kalır giderim. Eşimi nasıl ikna ederim bilmiyorum. Zaman zaman bunaliyorum. Çıkar yol bulamıyorum. Sevmediğim bir yerde ömür geçmez. Aynı durumda olanlar siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda. Ben Allah`a dua ediyorum buradan gitmek için. Daha da eşimi nasıl ikna ederim bilmiyorum...

en iyisi eşinizin memleketine yakın veya ulaşımı kolay olabilecek güzel bir memleket bulun oraya tayin isteyin. oranın çekici yanlarını filan anlatın.
mümkünse ikinizin memlektine hemen hemen eşit güzel bi yer bulun yoksa da dediğim gibi... eğitim imkanları asayiş sosyal hayat... bu yönlerden girip ikna etmek lazım

Hocam eşinizin bu kadar diretmesi iyiye işaret değil bunu baştan söyleyim. Siz yine eşinizin memleketi ile kendi memleketiniz arasında bir yerlere bakın ve aynı fedakarlığı sizin de yapığınızı ve ondan da beklediğinizi söyleyin. Ama eşiniz hiçbir şekilde ikna olmuyorsa illede annesinin yanında oturmak istiyorsa siz iyice bir düşünün evliliğinizin ne şekilde devam edeceği konusunda.

aile meselerine girmeden söylemekte fayda var...eşinizin memleketi veya kendi memleketiniz, önemli olan mutluluk...Çocugunuz için ebeveynin yanında olmak önemli...Sizin olayınızı çözecek yine sizsiniz...Sizi yalnış yönlendirmek istemem sayın hcm...

Allah yardımcınız olsun. Bu problem yüzünden evlenmeden biten bir ilişkim oldu maalesef:( Ama sizin durumunuzda ikna yoluna gidilmeli, herkesin gönlü olmalı, karşılıklı anlayış çok önemli.

Geri