Nereden başlasam?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bote22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bote22

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar eş özrüyle başka bir okula atandım. ama berbat bir lab. beni bekliyor. hatta beklemiyor zira ölmüş kendisi. ulaştırma bakanlığının 2008'de kurduğu sınıflardan. casper marka bilgisayarlardan oluşuyor. sınıfın içi çok pis. kafam o kadar karıştı ki. nereden başlayacağımı bulamıyorum. Size bir kaç fotosunu göstereceğim. siz olsanız ilk ne yapardınız, en kısa sürede bitirmem lazm. Seminerden sonra okulda kalmayıda göze aldım. Öneriler için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• DSCF5159.JPG
    DSCF5159.JPG
    97.1 KB · Görüntüleme: 504
  • DSCF5165.JPG
    DSCF5165.JPG
    104.2 KB · Görüntüleme: 504
  • DSCF5166.JPG
    DSCF5166.JPG
    97 KB · Görüntüleme: 504
  • DSCF5178.JPG
    DSCF5178.JPG
    108 KB · Görüntüleme: 505
Hangi il ilçe hocam.

Ben olsam ilk once yerdeki kablo karmaşasını giderirdim. Sağın solun tertip düzeni ufak bir temizlik. Çalışan ve formatlanacak pc lerin tespiti ve formatlarla işlem tamam.

Bu arada casper bilgisayarların kronik arızası labimda aynı pcler mevcut, power tuşuna basıp güç gelmemesidir.

Çözümü ise power suçlu içindeki 3 tane kondansatorun yenilenmesi ile cozulebilmektedir.

Kondasatorler 2200 μf 12v ve

1500 μf 10v dur.

Büyük ihtimalle sizin pc lerin hepsi bu arızayı vermeye başlamıştır.

Bu hafta 6 adet pc 'nin bu arızasini giderdim.

hocam aynen 24 bilgisayarlık labda sadece 6 bilgisayar çalışıyor diğerlerine elektrik gelmiyor sorun şimdi güç kaynağındamı yoksa power tuşunda mı diye düşünürken bu mesajı gördüm. ama kondanstör nasıl değiştirilir hiç bilmiyorum. tuş olmadan en azından kasa içindeki başka kabloyla falan açılmaz mı? tek tek nasıl tespit edeceğim bu arada il kocaeli hocam. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

okul başlaınca yavaş yavaş hallederdim.1 dönem boyunca da sınıfta ders yapardım

benim evdeki casperin powerida yillar yillar once bozulmustuda powerin kqblosunu resete takmistik resetten aciyorduk kasayi.Hocam kasma kendini elinden geleni yap ama stres yapma bence ya ilk doneme yay yada bikacini tamire ver donanimsal cozumlerle bogulmak zorunda degilsin bence.

Anakarta gücü power suply verdiği için başka türlü çözümü yok. Bilgisayarin açılması için dediğim kondansatorlerin değişmesi şart. Yada açılmayan makinelerin power suply leri değişecek

aliu_71' Alıntı:
okul başlaınca yavaş yavaş hallederdim.1 dönem boyunca da sınıfta ders yapardım

kapının önüne bilişim sınıfımız 2. dönem açılacaktır diye ilan asmayı düşünüyordum ama acaba yetersiz algılanırmıyım diye de tereddüt ediyordum ama sizde aynı fikirdesiniz. normal bir şey o zaman teşekkür.

Enterprise' Alıntı:
benim evdeki casperin powerida yillar yillar once bozulmustuda powerin kqblosunu resete takmistik resetten aciyorduk kasayi.Hocam kasma kendini elinden geleni yap ama stres yapma bence ya ilk doneme yay yada bikacini tamire ver donanimsal cozumlerle bogulmak zorunda degilsin bence.

hocam ne kadar çok yaparsam o kadr kâr. okulun labı ne kadar dikkate aldığı bence resimlerde belli oluyor. ama sizde haklısnız. resete nasıl takılır bilmiyorum bir anlatırsanız çok sevinirim. basitse de kusura bakmayın. zira hiç denemedm yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Ne BT sınıfları gördüm BT Öğretmenleri yok, ne BT Öğretmenleri gördüm BT sınıfları yok.
Şakasız söylüyorum çok güzel bir sınıfın var hocam biraz çekip çevir düzenle adam et, mis gibi kulan, benim şu anki sınıfım 2002 doğumlu, sınıfı olmayanlardan hiç söz etmiyorum bile.
Bunları söylerken tabiki en güzellerini hak ediyoruz ama önümüzdeki gerçekler maalesef bunlar.

hocam benim amacımda o zaten zira üzüntüm sınıfın bu hale getirilmiş olması. durum ne olursa olsun en azından olanları halletmek için elimden geleni yapıyorum. takıldığım yerleri de soruyorum. sanırım biraz morale ihtiyacım var ondan böyle en kısa sürede bitirmek istiyorum. o zaman mutlu olacağım.

şuan 10 adet bilgisayarı çalışır durumu getirdim ancak bir sorum olacak bilguisayar normal çalışıyordu. aynı öz. sahip başka bir bilgisayrda format attım aynı bilgi. hdd takınca çalışmadı. şimdi bununda mı power tuşu bozuldu? her türlü bağlantıyı kontrol ettim ama hala olmadı.

Geri