NETBOOK Alıcam,Önerileriniz...

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İşlemci Platformu Intel Atom
İşlemci Atom N270
İşlemci Hızı 1.66 Ghz
İşlemci Cache 512 Kb cache
İşletim Sistemi MS Xp Home TR
10/100 Ethernet Var
Sistem Belleği 1024MB
Bellek Tipi DDR2
Bellek Hızı 667MHz
Ekran Büyüklüğü (İnç) 10"
Ekran Kartı Hafızası 64 MB
Max Ekran Çözünürlüğü 1024 x 576
Webcam Var
Disk Kapasitesi 160 GB
Optik Sürücü Yok
USB (Adet) 3
Wireless Özelliği 802.11b/g
Ağırlık 1.19

KDV Dahil 536,53 TL

http://www.hepsiburada.com/lg-x110-inte ... d=bd750134

sizce uygun mu?...

Re: NETBOOK Alacam,Özellikleri nasıl...

Hocam ben de bu özelliklerde acerın netbooku var. İlkbaşlarda baya bir zorlanmıştım ama şimdi alıştım gibi... Hatta dün adobe web premium cs3 kurdum. Hepsini çalıştırdı. Bu aletlerin sıkıntılı tarafı klavyesi çok küçük olduğundan yazı yazmak zor biraz. Bir de ekran çözünürlüğü düşük olduğu için bazı pencereler ekrana sığmıyor...

Hocam ben de bir kaç gündür bu modelleri inceliyorum, yorumlarda işlemci aldatmacası geçiyor. N270 işlemcide 1,66 Ghz göstermelik diye okumuştum. Aynı sitede Asus'un 1005 HA ve 100HE modelinin FSB değerleri daha yüksekti sanırım. Ayrıca max. çözünürlük LG'de 1024*576 iken Asus'unkilerde 1024*600, bir de sizin seçtiğinizde pil süresini göremedim ama yine Asus'un bu konuda son noktayı koyduğunu okudum.

Asus 1005HA
8,5 saat

Asus 1000HE
9,5 saat

1005HA modeli KDV indirimi ile 650 ytl iken diğeri stoklarda yok şimdilik. 120 YTL'lik fiyat farkına değer gibi geliyor bana.
Üstelik Asus Notebooklarda sıkça karşılaştıpım optik sürücü arızası Netbooklarda göremiyeceğiz, o yüzden imkanınız varsa yurtiçine Amerika'ya göre geç de olsa yeni girmiş Asus'a yönelmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca Asus sizin önerinize göre daha ynei model olan N280 işlemcisini kullanıyor.

m17h41r' Alıntı:
Hocam ben de bu özelliklerde acerın netbooku var. İlkbaşlarda baya bir zorlanmıştım ama şimdi alıştım gibi... Hatta dün adobe web premium cs3 kurdum. Hepsini çalıştırdı. Bu aletlerin sıkıntılı tarafı klavyesi çok küçük olduğundan yazı yazmak zor biraz. Bir de ekran çözünürlüğü düşük olduğu için bazı pencereler ekrana sığmıyor...

Benim merak ettiğim konu da buydu, hocam Adobe programlarından Photoshop CS, Dreamweaver Cs, herhangi bir müzik programı ve üstüne bir de firefox ile çalıştığında verim nasıl oluyor?

Re: NETBOOK Alıcam,Özellikleri nasıl...

Casper Netbook kullanana rastlamadım hocam, zor seçim gerçekten.
Kablosuz aparatı LG'ye göre daha güçlü, bluetooth benim için önemli ama siizin tercihiniz tabii. Fazla vaktim yok hocam ekran kartını inceleyemedim ama paylaşımlı olması sorun yaratır mı acaba? Bir de 1.8 kg ağırlık göze alır mısınız, sonuçta mobilite önem kazanıyor Netbook tercihinizde. Pil ömrü için ise diğer örneklerde kullananların yorumlarını aktarmıştım ama bu modeli kullananların yorumları nasıl olur acaba? Şimdilik iyi akşamlar hocam, bu tip modeller benim de ilgimi çekiyor, başlığı daha sonra yine takip ediyor olacağım.

Hocam ben çok araştırdım.
Ekran çözünürlüğüne bak derim Lenova da 1280*768 destekleyen modeli çıktı ledli ekran var
Atom işlemcilerde N280 modellerinde veriyolu 667 mhz hız olarak çok iyi
Asusun 9.5 saat pil ömrü var o süper bir olay ve bir modelide 7.5 saat gidiyor
Ben eşimin isteği üzerinde samsung aldım parlement mavisi bataryası 6 cell yaklaşık 5-6 saat gidiyor ( en güzel özelliği klavye geniş ve Recovery olayı süper) dezavantajı ekran çözünürlüğü 1024*600 ben laptopta (12.1 inc var bende ) 1280*768 boyutlarında çalıştığım için beni tatmin etmedi. hız olarak gayet ii xp kurulu geliyor samsungta hızı gerçekten hızlı
Tercih sizin hocam gidip göreceksiniz öyle alacaksınız ben ankarada bir çok mağaza gezdim eşimin beğendiğini aldım bana sorarsanız asus derim bataryası
9.5 saat giden batarya sıkıntısı yaşamassınız

bende toshiba nb100 var pil ömrü iyi ama bir netbook ta en önemlisi klavye bence tuşların büyük olmasına ve üzerindeki yazıların görünür olmasına dikkat ederseniz iyi olur benim nb100 de bunlar yok o yüzden söylüyorum :D

casper minibook u kullandım.görüntü kalitesini özellikle çok beğendim.bulunduğum il dışında bir arkadaşta gördü o yüzden çok fazla program kurup deneyemedim ama rutin işler için gayet iyi olduğunu düşünüyorum....

Hocam cs3 serisini çalıştırdı bende takılmadan. Çok ağır işlemler yaptırmadım ama photoshopda iş görüyor. Tabi ekran çok küçük olduğu için ne kadar verim alınır o ayrı bir konu...

DaMieN' Alıntı:
Samsung NC10 açık ara...

Samsung NC10 Özellikleri

· Samsung NP-NC10-KA01(beyaz)/KA02(mavi)/KA04(siyah)TR

· İşlemci Intel® Atom Processor N270 (1,60GHz, 533 MHz, 512 KB )

· Chipset Intel® 945GSE + ICH7M

· 802.11b/g kablosuz bağlantısı

· Ekran Özellikleri 10.2'' WSVGA ( 1024* 600) Non-Gloss, LED Back Light

· Klavye Silver Nano (Gümüş tozu) özelliği ile anti bakteriyel özelliği

· 17.7 mm’lik tuş aralığı

· Intel GMA 950 Paylaşımlı Ekran Kartı (max. 256 MB)

· Bellek 1 GB ( DDR2 / 1GB*1 )

· Sabit Disk ( HDD ) 160 GB (5400 rpm S-ATA)

· Bluetooth Bluetooth 2.0+EDR

KDV Dahil 668,09 TL

6 hücreli pil, düşük güç tüketimli LED ekranın da yardımıyla, sürekli kullanımda 8 saate, video (divx) izlemede ise 5 saate kadar kullanım imkanı sağlar.

önerim:

ASUS EEE PC 1005HA INTEL ATOM N280 1GB 160GB 10" NETBOOK BİLGİSAYAR (8.5 SAATE KADAR PİL ÖMRÜ*)

KDV Dahil 642,33 TL

http://www.hepsiburada.com/asus-eee-pc- ... d=bd750256

Samsung Nc10'da < tuşu olması gerektiği yerde değil. Kod yazanlar için bu kötü olabilir.

nc10.jpg

DaMieN' Alıntı:
Hala açık ara Samsung NC10
Hocam yorumlara göre farkını hissettiren işlemci farkını ve kablosuz aparatın gücünü göz ardı etmiyor musunuz?

Üstelik fiyatı da 30-50 TL daha düşüktü Asus'un. Net fiyatı söyleyemedim çünkü daha bir kaç güne kadar satışta iken şu an temin edilemiyor yazısı gelmiş :shock: (Tam niyetlenmişken olacak iş değil)

http://www.olbim.com.tr/urunDetay.asp?u ... menuID=557
hocam sizin daha önce forumda konu açtığınız netbooku(datron mobee 10" 2gb ram 250 gb harddisk + XP home tr) araştırdım ve ondan almaya karar verdim. Model farkı var benim aldığımın lisanslı işletim sistemi var. fiyat 613. linkteki siteden aldım, düşünürseniz ellerinde son bir tane kalmış. Ürünü kullanmaya başladım. ihtiyaç görecek bir bilgisayar ama ses kalitesi düşük. Sonuçta hepsi P.R.C. nin izini taşıyor diye düşünüyorum.

merhaba hocam ben asus 1000h modeli kullanıyorum ve gayet de memnunum bende almdan once baya dusunmustum oncelikle size soyle tavsiyelerde bulunabilirim
1) mutlaka 10' veya uzeri bir ekran olsun gerek web sayfaların cozunurlugu gerekse klavye tus bakımından yeterli buyuklukte oluyor
2) eger paranız biraz daha varsa 1 gb ram yerine 2 gb taktırın dahi ii performans alırsınız
3) artık netbooklar islemci ram isletim sistemi bakımdan uc asagı bes yukarı aynı ozellikte bu yuzden alacagınız netbookda kullanılan materyal kalitesine batarya omrune falanda bakın
4) mutlaka guvenilir bir siteden alın yoksa acıkcası malın garantisinde falan sorun yasanılıyor ucuz diye seviniyorsunuz ama o mal farklı ulkelerden veya guvenilir olmayan disbiritorlerin urunleri oluyor sonra kafanız agrımasın
5) ben aldıktan sonra cesitli ozellikleri olan daha pahalı makinaler cıktı mesela hd cıkısı veya paylasımlı su kadar buyuklukte ekran kartı gibi ama sizlerden biliyorsunuz ki ihitiyaca gore almak gerekir boyle urunleri cesitli goz boyamalara kapılmamak gerekir atıyorum mesela hd cıkısı vardır ama o cıkıs baglayıpta hd goruntusu alamayacagınız alet yoksa bir ise yaramıyoo Sonucta netbook alıyorsun kalkıpta dizustu bilgisayar degil

simdilik aklıma gelenler bunlar marka ve model olarak asus 1000h ve msi wind ozellik chip bu ayki sayısnda karma disk kullanılan modeli gayet ii bence
veya dell onerim hocam
chip msi icin yazısı : http://www.chip.com.tr/konu/MSI-SSD-ve- ... 10248.html

sedaaa' Alıntı:
http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-eee-pc-1005pe-intel-atom-n450-166ghz-1gb-250gb-10-netbook-bilgisayar-14-saate-kadar-pil-omru/ProductDetails.aspx?productId=bd750967&categoryId=108495

bu netbook u aldım dün. özellikleri iyi gibi geldi.fiyatı da tasarımı da çok iyi bence. yalnız netbook larda optik sürücü olmuyormuş çoğunda. bunu sipariş verdikten sonra öğrendim:) inşallah memnun kalırım.
Güle güle kullanın hocam, güzel br seçim bence :+1:

Geri