Netbook için SSD?

Kodla Büyü

mtprogrammer

Aktif Üye
Samsung N150 Plus Netbook kullanıcısıyım. Özellikleri şöyle: N570 Atom işlemci 1.7 GHz, Sata2 HDD, 2 GB RAM, Windows 8 64 bit OS.
Şu haliyle 23 saniyede masa üstünü görüyorum. Ancak MS Visual Studio 2013 ile çalışırken kasıyor. SSD disk taksam bir fark olur mu sizce

Olmaz olur mu? Çok bariz bir şekilde performans farkını hissedersin. Al SSD diski tak bir de boş harici harddisk kutusu alıp içinden çıkan hardiski de boş kutuya koyup harici harddisk olarak kullan. Just like me :)

Sağlar evet. 2.5 inch sata girişi olan herhangi bir ssd harddiski alıp kullanabilirsin. Öneri istersen Samsung Evo serisini tavsiye ederim.

DaMieN' Alıntı:
O işlemci için ölü yatırım, şahsi fikrim...
Şüpheye düştüm şimdi...
İnternette SSD takılan netbooklar için birşeyler yazanlar var ama, bbnet'e de danışmak daha iyidir demiştim. Somut bir örnek var mı hocam gördüğün?

SSD ölü yatırım olmaz çünkü çöpe atmıyorsun sonuçta sonradan bilgisayarını değiştirsen de masaüstü de laptop da olsa yeni aldığında kullanabilirsin. Ayrıca roket taksan iş yapmaz diyen hocama katılmıyorum performansı bariz fark ettirir o netbook özelinde. Ama öte yandan mtprogrammer hocam sen o netbookta visual studio 2013e katlanabiliyorsan herşeye katlanırsın :)

altintepebilisim' Alıntı:
SSD ölü yatırım olmaz çünkü çöpe atmıyorsun sonuçta sonradan bilgisayarını değiştirsen de masaüstü de laptop da olsa yeni aldığında kullanabilirsin. Ayrıca roket taksan iş yapmaz diyen hocama katılmıyorum performansı bariz fark ettirir o netbook özelinde. Ama öte yandan mtprogrammer hocam sen o netbookta visual studio 2013e katlanabiliyorsan herşeye katlanırsın :)

Hocam o netbook un aynısı vardı bende, çok kötü inan, dayanamadım sattım zatarına. Ama o son cümlendeki bakış açın harika :+1:

SSD senin çalıştığın programa çok etki etmez kanımca. Senin sorunun işlemci ile. SSD ile en fazla programın açılışını hızlandırırsın.

visual studio çalıştıracaksan makinen malesef iyi değil, benim eski makineye kurmam neredeyse 3-4 saati almıştı. Kaldırmakta yarım saat. Ama portable visual studio kullanabilirsin en azından kurma derdi olmaz

o netbooku satmaya kalksan 174 tl etmez. bence yatırım yapmaya değmez. illa alıcam dersen nette daha ucuz ssdler bulabilirsin.

acer50 hocam; bu netbook benim için çok iyi. Aldığım zaman şarjı en uzun giden, en hafif bilgisayardı. Yaklaşık 6 saat pil ömrü ve pil dahil 1 kg'dan biraz ağır. Fiyat da 600 civarıydı.

Srebrenica hocam; zaten VS açılışı biraz uzun sürüyor. Yaklaşık 45-50 sn. Yoksa kullanışta form geçişleri ve derleme süreleri benim için iyi sayılır. (Şimdiye kadar bu bilgisayarda yaptığım uzun soluklu bir projem bile var.) Kurulum o kadar uzun sürmemişti ama... 20-30 dk kadardı. Video dönüştürme işlemi bile yapıyorum bu bilgisayarda :)

syangela hocam; upgrade etme zamanı geldi sanırım. SSD disk ile burada bir karşılaştırma var. Herhalde fena sayılmaz.

recepata hocam; anakartın maalesef 8gb ram desteği yok.

Uzun araştırmalardan sonra nihayet bilgisayarıma SSD disk taktım. Kingston V300 120 GB olanı tercih ettim.Fiyat ise, 153 TL'ye maloldu. (Kargo ücretsiz) Montajı kendim yaptım. Bu işlem için Youtube üzerinde bir videoya rastladım. Dikkatlice izleyip aynı işlemleri uyguladım. Bilgisayarımı bir benchmark yazılımıyla test etmedim. Ancak, performans olarak olumlu yönde çok değişti, diyebilirim. Bilgisayarın açılış süresi masaüstü yükleninceye kadar 23 sn'den 13-14 sn.ye düştü.Uykudan uyandırma süresi 1 snyeye düştü. Program açılışları da hızlandı. VS 2013 10-15 sn.de açılıyor(Önceki sürenin üçte biri!!!). Libre Office 5-10 sn.de yükleniyor (İlk açılış). İçinde çıkan diske ise, 37 TLye USB 3.0 HDD kutusu aldım ve diski harici disk olarak kullanıyorum.
Sonuç olarak; performans ciddi oranda arttı. Ancak i3-i5 vb. işlemcili blgisayarlardaki hız ile kesinlikle mukayese etmeyin. Sonuçta bu bir netbook...

mtprogrammer' Alıntı:
Uzun araştırmalardan sonra nihayet bilgisayarıma SSD disk taktım. Kingston V300 120 GB olanı tercih ettim.Fiyat ise, 153 TL'ye maloldu. (Kargo ücretsiz) Montajı kendim yaptım. Bu işlem için Youtube üzerinde bir videoya rastladım. Dikkatlice izleyip aynı işlemleri uyguladım. Bilgisayarımı bir benchmark yazılımıyla test etmedim. Ancak, performans olarak olumlu yönde çok değişti, diyebilirim. Bilgisayarın açılış süresi masaüstü yükleninceye kadar 23 sn'den 13-14 sn.ye düştü.Uykudan uyandırma süresi 1 snyeye düştü. Program açılışları da hızlandı. VS 2013 10-15 sn.de açılıyor(Önceki sürenin üçte biri!!!). Libre Office 5-10 sn.de yükleniyor (İlk açılış). İçinde çıkan diske ise, 37 TLye USB 3.0 HDD kutusu aldım ve diski harici disk olarak kullanıyorum.
Sonuç olarak; performans ciddi oranda arttı. Ancak i3-i5 vb. işlemcili blgisayarlardaki hız ile kesinlikle mukayese etmeyin. Sonuçta bu bir netbook...
hocam bende almayı düşünüyorum..dell i3 laptop var yuvaya tam yerleşir mi acaba.videolarda ssd nin tam yerleşmesi için bir aparat var onu da veriyorlar mı ki. :?:

Hocam; model yazmamışsınız, ancak benim 3,5 yıllık netbookta sorun çıkmadığına göre, sizin de bilgisayarınıza tam olacaktır. Herhangi bir aparata ihtiyaç yok. Sadece SSD kutusundan bir zemin parçası çıkıyor. SSDler HDDye göre daha ince olduğundan takacağınız zemine onu eklemeniz gerekecek. Benim SSD Kingston V300 içinden bu parça çıktı.

Geri