Netbook nasıl hızlandırılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Reyhanli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Reyhanli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar.
Grundig 1020 netbook sahibiyim.
En ufak bir net sayfasını bile açmak işkence.
1-2 siteye girince sayfa yaprak yaprak aşağı kayıyor.
yorumlara yazdığım yazı sonradan geliyor.

windows 7 starter 2 gb ram var.

Bana bir çözüm söyleyin ustadlar.
Netbooklar hep böyle midir?

İlk olarak ekran kartının sürücüsünü güncelle. Sürücünün win7 sürümü olduğunundan emin ol. Aygıt yöneticisinde sürücü yüklü görünebilir ama sen aldanma.
2gb ram ile windows 7 bile olsa böyle olmaması lazım.

bende asus var w7 startır çok dandik ağır ama dediğin kadar ağır değil bi arızası olabilir ben startırı kaldırıp ultimate kurdum bi dene bence şimdi iyi ilk başlarda gıcık oluyordum ama alıştım şimdi diğer bilgisayarı pek açmıyoz

Windows 8 Core sürümünü yükleyin. Ben okuldaki arkadaşların bilgisayarlarına yükledim memnunlar...

harici bir usb cd rom veya flash diskten mi formatlanacak?

oyun oynayan biri değilim.
nette seri olsun yeter aslında.

starter olması hızına engel midir?

Reyhanli' Alıntı:
harici bir usb cd rom veya flash diskten mi formatlanacak?

oyun oynayan biri değilim.
nette seri olsun yeter aslında.

starter olması hızına engel midir?

Reyhanlı senin sorunun işletim sisteminin kaynak tüketmesinden kaynaklanmıyor bence. İstersen aç görev yöneticisini ne kadar kaynak kullanıyor bak. Sen ekran kartının sürücünün win7 sürümünü kur yada güncelle

Bende Asus EEEPC netbook var, windows 7 var üzerinde ve xp kuruluamıyor. CD'lerde sorun yok, ama kurulum tamamlanmıyor. İnternetten araştırdım ve çözüm bulamadım, üstüne üstlük Asus'un bunu o pcde (başka ürünlerinde var mı bilmem) engellediğini öğrendim. Var mı bu durumla karşılaşılan xp kurulamayan netbook olur mu ya?

nebiyan55' Alıntı:
donanımsal bir sorun yoksa 60gb bir ssd al hızı kesinlikle artar hocam

Katılıyorum.

Netbook gibi bilgisayarlar için yapılabilecek en iyi yükseltme SSD olacaktır.

Tek çekirdekli Atom'ları SSD ile ayağa kaldıranları biliyorum :)

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Bende Asus EEEPC netbook var, windows 7 var üzerinde ve xp kuruluamıyor. CD'lerde sorun yok, ama kurulum tamamlanmıyor. İnternetten araştırdım ve çözüm bulamadım, üstüne üstlük Asus'un bunu o pcde (başka ürünlerinde var mı bilmem) engellediğini öğrendim. Var mı bu durumla karşılaşılan xp kurulamayan netbook olur mu ya?

bende de var hocam sizin bilgisayardan üzerinde win 7 starter vardı. usb den xp kurdum.

Bilgisayar normal çalışırken, internet sayfalarını kaydırdığınızda göstermekte zorlanıyorsa, ekran kartının sürücüsü yüklenmemiş demektir. Büyük ihtimalle standart vga sürücüsü yüklüdür. Doğru sürücüyü yüklediğinizde sorun ortadan kalkacaktır.

yakuphan' Alıntı:
Bilgisayar normal çalışırken, internet sayfalarını kaydırdığınızda göstermekte zorlanıyorsa, ekran kartının sürücüsü yüklenmemiş demektir. Büyük ihtimalle standart vga sürücüsü yüklüdür. Doğru sürücüyü yüklediğinizde sorun ortadan kalkacaktır.
yada win8 kurun hatta kesin kurun :)

Geri