Netbook tavsiyesi

Kodla Büyü

angel_33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar.Netbookların performansını biz bilişimciler olarak hiçbir zaman beğenmiyoruz ama taşınabilirlik ve fiyat açısından iyi olduğu için tercih etmek zorunda kalıyoruz. Şu ara vatan bilgisayardaki %25 indirimi varken bende almayı düşünüyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/sams...oductdetails.aspx?I_ID=52076#divDigerResimler

bunu almayı düşünüyorum.Samsung netbook kullanan varsa performans ve pil ömrü ile ilgili beni bilgilendirebilir mi?Netbook piyasasında şuanki en iyi ürün bu sanırım. Flash photoshop gibi programları çalıştırır mı?
Teşekkür ederim

Aslında okulda bana danışanlara ben direk asus diyorum ama asuslarda tasarım olarak hoşuma gitmiyor pembe bir netbooku var onun da fiyatı yüksek.Samsungu 1 mb ön bellekten dolayı almak üzere vatana gitmiştim bir baktım hp var çok şık görünüyor:)Ben etrafımdakilere sakın hp almayın diyorum ama bugün hp bilgisayarda gözüm kaldı:)

http://www.vatanbilgisayar.com/hp-x...oductdetails.aspx?I_ID=53185#divDigerResimler

pembe olsun istiyorum ama şuan kullandığım laptop hp nin DV5 serisinden ve öyle ısınıyor ki altına en kalitelisinden fan aldım o bile tam anlamıyla soğutmuyor diye kafam karıştı.1 gün müsade istedim araştırmak üzere hemen nete girdim:)
Hp netbook piyasasında nasıldır arkadaşlar?ısınma sorunu yaşayan oldu mu? tasarımda gerçekten şahane

bu arada "erefik" hocam sizin bahsettiğiniz özellikler de pembe rengi yok sanırım:( N455 işlemci ile N550 arasında ciddi performans farkı olur mu?aynı fiyat. Hp ,Asus,Samsung arasında seçim yapmalıyım bir an önce..Yardımlarınızı bekliyorum

hocam N550 serisi çift çekirdek olarak geçiyor.N400ler se tek çekirdek.Ama dün size tavsiye ettiğim netbooktan sonra ben de bir karşılaştırma yaptım.Ve samsung ile hp arasında sadece marka farkı olduğunu gördüm ki o da 110 lira oluyor. Hp nin satış sonrası desteği iyidir.Daha önce hb notebook kullandım.Ama dün samsung netbook aldım(501tl)Fiyat performans açısından en iyisi buydu.Siz neye karar verdiniz?

Hayırlı olsun hocam.. Siz benden hızlı çıktınız:) Ben karar veremedim dün iki netbooku da açtırdım performans olarak çok fark göremedim hatta hp daha iyi gibi duruyordu orda ilk kurulumunu ben yaptım hatta hp nin yaklaşık 15 dk sonra elime hafif bir ısı geldi.hp lerin genel özelliği ısınma sorunu ama görünüşü çok şık kafamı da karıştıran tarafı o.samsunglar yanında oyuncak gibi kaldı özellikle de pembesi:( siz ne renk aldınız? ısınma sorunu ve performans ile ilgili yorumunuzu alabilir miyim?kampanya bitmeden almalıyım:)

BEn 6 ay önce n450 2GB bellekli olan samsung jp03tr aldım. 630tl 10 taksite almıştım mediamarktan.

eksileri:
-win7 starter pcyi oldukça yavaşlatıyor. Ben XP kurmadım, ancak siz evde kullanacaksanız XP kurun rahat edersiniz,
-HD film oynatamıyor, işlemci hızı günümüzdeki işlemci hızlarına göre elbette yavaş kalıyor

artılarıysa;
-Ekran parlaklığını azaltırsanız şarj oldukça uzun gidiyor(laptoplara göre), günlük kullanımda çoğu zaman şarj cihazına ihtiyacınz olmaz
-Çok hafif ve küçük (10"), orta boy bayan çantasında taşınabilecek boyutta ve ağırlıkta
-Şık tasarım, renk seçenekleri
- n550 2gb ddr3 RAM li olanı 500tl / 6taksit iyi fiyat :+1:

Bende yeni aldınız sanmıştım:) özellikler güzel gerçekten ama tasarım çok kötü.Ben bir bayan olarak tasarıma da dikkat ettiğim için Hp ye gözüm kayıyor ama bunlara da çok para vermemek gerekir zaten hocam 110 tl farka değer mi ona oraya gidene kadar karar veremeyecem sanırım:)
Tşkler yorumlarınız için

Ben beyaz veya kırmızı alacaktım ama sizin gibi karar vermeye çalışırken sadece siyahı kalmış.ben de siyah aldım.şimdiye kadar hiç kullanmadım ne netbook ne de samsung ama nette yapılan yorumlara,özelliklerine ve fiyat-performans açısından değerlendirince samsunga karar verdim.Sizin de dediğiniz gibi sonuçta netbook alacaksınız çok para vermeye de gerek yok.Bu özelliklere göre 500tl iyi bence.Karar verdiniz mi artık :)

bimeks te %25 indirimli satılan asus 1015PEM REDO ya da bakmanızı öneririm çift çekirdekli ve HDMI çıkışlıdır kendisi.

Benim uzun zamandır takip ettiğim asus netbook buydu hocam ama fiyatı yüksek olduğu için yanaşamıyodum.Bimeks bulunduğum şehirde yok.cihazı da hiç görmedim.533 mhz hız ile 667 arasında çok fark olur mu? bir de bu paraya eder mi?

benim marka takıntım yok bilgisayar alırken markadan çok ilk olarak özelliklerine sonra tasarımına ve onun ardından da servisine bakarım sonuçta aynı ram'i anakartı vs kullanıyorlar tek değişen kasa ve yerleşimdir. şimdiye kadar bir çok bilgisayar aldım arkadaşlarıma hepsinin de markası farklı Allah'a şükür şikayetçi oldukları bir nokta yok

23 Nisan'da Samsun Bimeksten ASUS 1015PEM REDO model olanı outlet olarak 631 TL ye aldım. Özellikleri ve performansı gayet yeterli. Ayrıca çok da çık gözüküyor. Tavsiye ederim.

Geri