netbook tavsiyesine ihtiyacım var.

Kodla Büyü

hbalta

Site Gezgini
netbook almayı düşünüyorum. toshiba marka laptopum var ama taşıma kolaylığı olsun diye bide netbook almayı düşünüyorum. netbook alırken özellikle dikkat etmem gereken şeyler varmı? yardımlarınızı bekliyorum.

bende bakıyorum n570 işlemcilere bakıyorum diğerleri çift çekirdek değil ama karar veremedim genede önerisi olan varmı

samsung
..
kibar
..
hızlı
..
makul fiyat
..
kendime almıştım. okula alırken de samsung aldırdım. ikisi de sorunsuz ve oldukça hızlı.

özellikle hdmı çıkşı olan bakıyorum. n570 işlemci, hdd 320 yada 500. ama bazı ürünlerde intel D525 var onu anlamadım. marka olarak da asus, hp yada acer düşünüyorum. packard bell, casper yada exper hiç düşünmüyorum. şu sıralar indirimde pek yok ama. başka dikkat etmem gereken var mı diye sorayım dedim.

Niyazi Saral hocam derki netbook almadan önce iki kere düşünün :) (hocamın kitabını yeni okudum o yüzden aklıma geldi )
Netbook gerçekten alırken iki defa düşünülmesi gereken bir durum, erkan ve klavyenin küçük olması tam bir eziyete dönüşüyor kullanırken(özellikle on parmak kullanıyorsanız klavyeyi yazı yazamıyorsunuz :( ). Benim tavsiyem dizüstü yada tablet bilgisayarlardan yana tercihini kullanmandır.

dizüstü var zaten. tablet de çok bilgi sahibi olmadığım bir konu. telefonum bile dokunmatik değil, alışamam gibi geliyor. bide usb girişleri yok diye biliyorum. okulda web sayfası ile filan uğraşıyoruz. kullanışlı olurmu bilmiyorum. varmı sürekli tablet kullanan acaba?

hbalta' Alıntı:
dizüstü var zaten. tablet de çok bilgi sahibi olmadığım bir konu. telefonum bile dokunmatik değil, alışamam gibi geliyor. bide usb girişleri yok diye biliyorum. okulda web sayfası ile filan uğraşıyoruz. kullanışlı olurmu bilmiyorum. varmı sürekli tablet kullanan acaba?

Günlük kullanım açısından ideal, kolay taşınması, yer kaplamaması, şarzınız daha uzun gitmesi açısından alınabilir. Diğer şekilde web sayfası hazırlamak için komplike programlarda sıkıntı yaşıyabilirsiniz...USB girişleri var DVD Sürücüleri yoktur...

yaklaşık bir sene önce asus netbook aldım çok da memnunum.ama photoshop ve dw için kullanışlı değil,ekran küçük olduğu için...

Ekran çözünürlüğü 1024x600 olanlardan almanızı tavsiye etmiyorum. Ben bir kampanyadan Packard Bell almıştım. Bilgisayardan çok memnunum, 2 GB RAM ve n570 işlemci var ve Windows 7 Professional yüklü. Adobe CS5'in bütün programları kurulu, performans olarak bir problem yok ancak ekranın küçüklüğü işleri bozuyor, özellikle büyük resimlerle vs. çalışırken, resmin sadece bir kısmını görmek pek hoş olmuyor. Projeksiyona bağlayınca da 800x600 çözünürlük sunuyor. Bu nedenle office ve internet dışında kullanımlar için ekranı yetersiz kalıyor.
Packard Bell'in bir modelinde 1366x768 çözünürlük sunuluyordu, fiyatı ve işlemcisi uygun olsaydı onu almayı düşünüyordum. Eğer daha büyük ekranlı bir netbook bulursanız ve fiyatı uygun olursa, kesinlikle kaçırmayın. Taşınabilirlik konusunda, koltuğunuzun altında kitap taşımak gibi oluyor.

12.1 inch boyutunda 1366x768 çözünürlükte modeller var. Veya 13.3 lik notebook alınabilir.

hocam bence asustan şaşmayın... hem kalite hemde 8.5 veya 10 saat giden bataryaları mevcut... bn 2 yıldır kullanıyorum gayet memnunum...

hocam bi kaç firma netbook üretimlerini sonlardırdı diye biliyorum ben. artık ultrabook dönemine geçmeye çalışıyorlar. siz 13.3 inçlik ya da 14 inçlik notebooklar var onlara bakın.

ekranım 12.1 inç 1366*768HD ama yine de site ve resimlerle uğraşırken sıkıntı oluyor.Ama onun dışında hiç bir sıkıntı yok bilgisayarımdan çok memnunum onu seviyorum :)

bende packarbell netbook kulnnyrm.. cok memnunum visual stdio 2010 , adobe ürünlernii gayet rahat kullanabiliyorum.. Sınıfta ben ve bi çok arkadsım bu üründen memnunuz. yalnız ram'ine 2 gb den az almamınızı tavsiye ederim. tasıması kolay cantama atıp goturuyorm okula..

ultrabooklar notebook özelliklerinde netbook boyutlarında oluyor.ultrabook olarak piyasaya sürülüyorlar ancak çok pahallılar.sizin istediğiniz anladığım kadarıyla web kullanımı gbi şeyler.o yüzden birkaç kaçınmanız gereken marka var.mesele acer,casper filan.alırsanız asus samsung ya da toshiba tavsiye ederim.

arkadaşlar bende tavsiye istiyorum son zamanlarda alıpda memnun olan arkadaşalr varsa çok iyi olur asus iyi mdir mesela

ben 4 ay kadar önce msi ms1245 aldım.ekranı biraz daha büyük.11.1 galiba.bunun dışında hdmi girişi var.ki netbookların genelinde yok.ayrıca usb 3.0 var.şu anda pek kullanamıyoruz ama olmasının zararı yok.işlemci olarak amd nin netbooklar için ürettiği çift çekirdekli bir işlemci var.ekran kartını hatırlayamadım şimdi ama pes 2013 kurdum dün.ara ara takılarak da olsa oynayabildim.ram 2gb.yükseltilebilir de.tek eksisi bataryası 3 cell.onu da diğer pozitif özellikleri nedeniyle es geçtim.ayrıca 6 cell bataryalar da alınabiliyormuş.sonuçta gayet memnunum.evdeki led tvye bağlayıp film falan izliyorum.gayet keyifli.tavsiye edilir...

hakand77' Alıntı:
ben 4 ay kadar önce msi ms1245 aldım.ekranı biraz daha büyük.11.1 galiba.bunun dışında hdmi girişi var.ki netbookların genelinde yok.ayrıca usb 3.0 var.şu anda pek kullanamıyoruz ama olmasının zararı yok.işlemci olarak amd nin netbooklar için ürettiği çift çekirdekli bir işlemci var.ekran kartını hatırlayamadım şimdi ama pes 2013 kurdum dün.ara ara takılarak da olsa oynayabildim.ram 2gb.yükseltilebilir de.tek eksisi bataryası 3 cell.onu da diğer pozitif özellikleri nedeniyle es geçtim.ayrıca 6 cell bataryalar da alınabiliyormuş.sonuçta gayet memnunum.evdeki led tvye bağlayıp film falan izliyorum.gayet keyifli.tavsiye edilir...

saolun hocam teşekkür ederim

ben de netbook alacağım asus almayı düşünüyorum ama başka tavsiyesi olan arkadaşlar varsa onlara da bakmak istiyorum çok kararsız kaldım...

Geri