Netbookta XP format sorunu [ÇÖZÜLDÜ]

Kodla Büyü

irembilisim

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar,

Compaq Mini netbook var ve sistem çökmüş. XP logosu geliyor ardından resetliyor. Güvenli Mod ve diğer seçenekler çıkıyor ama hiçbirinde açılmıyor her seferinde resetleme yapıyor. Harici DVD-ROOM var USB'ye takıyorum ama BIOS'ta boot seçenekleri içerisinde göremiyorum. Ayrıca BIOS'un hiçbiryerinde USB ile alakalı bir bölüm yok. Harici DVD-ROOM'u Masaüstü PC'ye taktığımda çalışıyor problem yok. Netbook'a da format atmam lazım bana bir yol gösterebilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim...

NOT: Çözümü son mesajımdadır...

Re: Netbookta XP format sorunu

Boot menü tuşu olmalı F12 gibi.
Açılışta bu kısayoluna tıklarsanız boot menüsü açılır buradan istediğiniz aygıtı seçer buradan boot edersiniz.

hasari hocam teşekkür ederim. Dediğinizi de denemiştim ama maalesef sadece HDD görünüyor.

Alternatif olarak flash bellek ile de kurabilirsiniz, forumda pek çok konu var flash bellek ile işletim sistemi kurmakla ilgili.

unknownrealmman hocam teşekkür ederim ama USB görmediği için haliyle flash bellekle de format atamıyorum.

Hocam DVD algılamıyor DVD-RM takın biosa girin DVD algılayınca F10 kayıt yapın çıkın. Birde öyle deneyin. Ayrıca Biosta USB sebeneği mutlaka vardır dikkatlice Bios menüsünü inceleyin.
Eğer yoksa modeli araştırın bakalım aynı model netbooka kimler nasıl format atabilmiş.

Hocam harici CD/DVD sürücünüzü boot aygıtı olarak görmüyor olabilir cihazınız. Ama flash belleği görecektir. Cihazın USB girişlerinde problem yoktur umarım. USB portları bios içindeki bir menüden açılıp kapatılaibiliyordu. Sizin cihazda da öyle bir durum oluşmuş olabilir USB yuvaları çalışmıyor ise.
En son çare, cihazın harddiskini söküp kurulumu başka makineden yapmak. XP kurulumu tamamlandıktan sonra harddiski yeniden netbooka takıp sürücü ve yazılım yüklemelerini netbook üzerinden yaparsınız. Yalnız bu işlem cihazın garanti durumunun yok olmasına ve deneyimsiz kullanıcılar için olası başka arızalara neden olabilir.

unknownrealmman' Alıntı:
Hocam harici CD/DVD sürücünüzü boot aygıtı olarak görmüyor olabilir cihazınız. Ama flash belleği görecektir. Cihazın USB girişlerinde problem yoktur umarım. USB portları bios içindeki bir menüden açılıp kapatılaibiliyordu. Sizin cihazda da öyle bir durum oluşmuş olabilir USB yuvaları çalışmıyor ise.
En son çare, cihazın harddiskini söküp kurulumu başka makineden yapmak. XP kurulumu tamamlandıktan sonra harddiski yeniden netbooka takıp sürücü ve yazılım yüklemelerini netbook üzerinden yaparsınız. Yalnız bu işlem cihazın garanti durumunun yok olmasına ve deneyimsiz kullanıcılar için olası başka arızalara neden olabilir.
Aynı model olmaz ise olmaz. Yüklense bile mavi ekran hataları verir.

Herkese teşekkür ederim. BIOS'ta USB ile alakalı hiçbir yer yok. Biraz araştırdımda şu sonuca vardım. USB DVD-ROOM'a yeterli güç gelmediği zaman çalışmama gibi bir durum oluşuyormuş. Harici DVD-ROOM'un 2 tane USB bağlantı soketi var bu iki soketide takıp deneme yapmam lazım. İkisini aynı anda kullanabilmem için ara USB kablosu lazım (Netbook'un USB bağlantılarının biri bir tarafta diğeri diğer tarafta, soketlerin kablosu kısa geliyor ikisini aynı anda takamıyorum) o da şuan yanımda yok evde vardı, bide bu şekil deneyeyim, bakalım sonuç ne olacak.

Mantıklı. Ama USB port çoğaltıcı alsan da 5 V enerji gelecektir bir faydası olacağını sanmam. Eğer uzunca bir kablo bulur diğer USBde takarsan olur.

Sana bir tüyo vereyim ikinci bir laptop bul DVD-RM hangisinden veri alışverişi hangisinden güç alıyor USB ucunu tespit et. Güç alan ucu başka bir laptopa tak enerjisini ondan çeksin.
:D

hasari' Alıntı:
Mantıklı. Ama USB port çoğaltıcı alsan da 5 V enerji gelecektir bir faydası olacağını sanmam. Eğer uzunca bir kablo bulur diğer USBde takarsan olur.

hasari hocam dediğiniz gibi yaptım. Uzun bir kablo buldum Harici DVD-ROOM'un ikinci ucunu diğer USB bağlantısına taktım. Birinci ucunuda diğer USB bağlantısına taktım ve şuan format atmaya başladım :) Buradan çıkaracğımız ana fikir; "Harici DVD-ROOM ile Netbook'lara format atarken tek USB taktığınız da elektrik yetersiz geliyor. Harici DVD-ROOM'ların ikinci USB bağlantısınıda Netbook'un başka bir USB bağlantısına takmamız gerekiyor." Herkese iyi çalışmalar.

Geri