Nevşehir Göreme

Kodla Büyü

serkanozen1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hafta sonunu geçirmeyi düşünüyorum
nerede ucuza kalabilirim?
ne yerim?
veya beni misafir edecek birileri VAR MI?

Avanos daha çok hoşuma gitmişti benim. Muhakkak mağara otellerden birinde kal. Ama ürperirsin biraz.

valla ben üç sene önce magara otellerden birinde kalmıştım kişi başı gecelik 60-150 tl arası değişiyordu. kalite kalite. normal otel konsepti 50-100 tl arası değişiyordu. yazın bile boş yer bulunduğuna göre şimdilerde hayli hayli vardı gidip dolaşıp kafana uygun bi yerde kalabilirsin. yalnız evli olmayan bayan erkek gruplarını her otel misafir etme yanlısı değil onu da belirteyim(ola ki kız arkadaşınızla gitmeyi düşünürseniz).

avanos öğretmen evinde kal bence, ama illa otantik bi yerde kalacam diyorsan göremede bacalarda kalırsın, biraz pahalı olur yalnız. O bölgede kalmak, yemek için en uygun yer avanos, özelden ulaşırsan daha detaylı bilgi verebilirim. (8 sene o bölgede çalıştım)

Geçen yıl okuldaki öğretmen arkadaşlarla gitmiştik. Gerçekten herkesin gidip, görmesi gereken mekanlar. 3 gün, bütün kapadokyayı görmenize yeter. Kendi aracınız varsa daha rahat edersiniz. Eğer büyükşehirlerin birinde yaşıyorsanız, turlara katılmakta iyi olabilir.

if (Kendi aracınla gideceksen) then
begin
gitmeden önce gidilecek yerlerin haritasını çıkar.
Navigasyonunu güncelle.
Düzgünce gez.
end
else // kendi aracınla gitmeyecek isen
begin
Mutlaka turlardan birine katıl ve indirim yaptır. Müze girişlerinde öğretmen indirimi ile gireceğim bu da sizin faydanıza olacak de. Daha çok indirim yapmak zorunda kalırlar. Çünkü müze girişi tarzı şeyler de onlardan. Müze değil gerçi ama yer altı şehri, ıhlara vadisi falan.

end.

Mutlaka kendiniz, eşiniz ve 18 yaşından büyük çocuklarınız için müze kart alın. Öğretmen evini arayıp, yer ayırtın. Ürgüp'teki öğretmen evi gayet iyiydi. 2-3 kişilik odaları vardı. Oteller pahalı olabilir. Netten otelleri araştırıp, fiyat almanız yerinde olacaktır. Burada ne desek boş olacaktır.
Yemek için ise acıktıkça yakın bir yerleşim yerine gider yersiniz, öyle zengin bir mutfağı, farklı bir yemek alışkanlığı yok, kazıklanmayacağınız her yer iyi olacaktır.
Gezeceğiniz yerlerin hepsi küçük bir ilçe ya da kasaba şeklinde olacağından ayrıca aralarındaki mesafeler kısa olacağından belirli bir yere takılıp, kalmayın. İlk ulaştığınız yerde, gezilecek yerlerle ilgili isim listesi alın. Navigasyon cihazınız varsa iyi olur.

iki yıl önce balayı için avanosta kalmıştım bir hafta...

Arabam var demişin göreme, avanos ürgüp fark etmez bence...

ben otantik bir o kadar da ilginç bir otelde kalmıştım.. Günlük yanılmıyorsam 90 liraydı...

Ancak yemek ilçede büyük sorun.. hem pahalı hemde fazla bşr seçenek yok..

Bu arada otelin ismi safa oteldi...

bir araştırın bence... sadece tavsiye benimkisi..

İyi olur Allah' tan kötü olur benden bilmeyin sonra... Bana hoş gelmişti ancak size nasıl gelir bilmem...

Müze kart almıştım iki yere gidebildim kartla ancak ikiden fazla gidecekseniz ve yıl içinde müze gezerim derseniz kart alırsınız.. resimli oluyor ve 2 dk de hazırlıyorlar. Öğretmen indirimide var...

hocam goreme ınn hotel de 1 hafta konakladım yaz ortasında idi biraz pahalıydı ama kesinlikle memnun kalırsınız.. oranın çömlekte yemekleri meşhurdur, her lokantada günün menüleri oluyordu her seferinde farklı bir mekanda yiyin.. Gezmeyide unutmayın :)

Geri