nikon d5100 e ne dersiniz?

Kodla Büyü
DSLR Fotoğraf makineleri için direkt bu makineye ne dersiniz gibi bir yorum yapamayız. NE yapmak istiyorsunuz. Fotoğrafçılık konusundaki bilgileriniz neler vs. gibi.

Örneğin giriş seviyesi için güzel bir makinedir.

Belirtmekte fayda var bu makinenin ucuz olmasının sebebi paralel ithalat denilen yöntem ile tr ye sokulmuş olması. Garanti olarak da italatçı firmanın garantisi altındadır. Nikon servisleri bakmazlar.

Teachnologist' Alıntı:
DSLR Fotoğraf makineleri için direkt bu makineye ne dersiniz gibi bir yorum yapamayız. NE yapmak istiyorsunuz. Fotoğrafçılık konusundaki bilgileriniz neler vs. gibi.

Örneğin giriş seviyesi için güzel bir makinedir.

Belirtmekte fayda var bu makinenin ucuz olmasının sebebi paralel ithalat denilen yöntem ile tr ye sokulmuş olması. Garanti olarak da italatçı firmanın garantisi altındadır. Nikon servisleri bakmazlar.

Çok yok giriş seviyesi diyelim.
bu garanti daha sonra bana sorun cıkarır mı?

Garanti sorun çıkarır mı derken süreç şu şekilde ilerliyor. Mesela gittiniz bir laptop aldınız sorun durumunda servise götürüyorsunuz hallediyorlar. Ama bu italatçı firma garantilerinde makineyi italatçı firmaya gönderiyorsunuz onların anlaşmalı olduğu yetkili olmayan teknik servisler veya kendi servisleri bakıyorlar.

Sanal reyonuma www.şikayetvar.com dan bakarsanız bayaa şikayet olduğunu görürsünüz. Bence güvenilir bir site değil.

Canon serisinden 600D al hocam. Ben bir Canon kullanıcısı olarak kesinlikle öneririm. Nikonlara pek ısınamadım. giriş seviyesi için 550D veya 600D ikisinden birisini tavsiye ederim.

Nikon 5100 ile Canon 600D birbirine yakın makinelerdir. Bu durum Canon mu Nikon mu tartışmasına girer. Kişiler kendilerine uygun olan modeli kullanabilirler.
5100 daha ağır basıyor kanımca, hele bir de gövdesinde AF olsa idi ucuz lenslerin kullanılmasıyla tadından yenmezdi.

belirgin artıları
11 odak noktası
Video AF (video da çekerim diyenler için fakat pek kullanmayacaksınız)
Sensör boyutunun az da olsa büyük olması
Aynı fiyat aralığındaki Nikon Lenslerin daha keskin olması.

Geri