Nimet Çubukçu:Temel eğitim 12 yıla çıkacak

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Çubukçu, özellikle kızların okuması, meslek liseleri ve zorunlu temel eğitimle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Çubukçu'ya açıkça sordum, "Anlattıklarınızla 8 yıllık temel eğitim, size yetersiz görünüyor. Süreyi artıracak mısınız?"Şu cevabı verdi: "Gençler ve çocukların çok daha kültürlü ve uygar yetişmeleri için zorunlu temel eğitimi, 12 yıla çıkarmayı planlıyoruz. Bunun için altyapı ve gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Özellikle 8 yıllık ilköğretimden sonra eğitimden kopan kızlar için zorunlu 12 yıllık eğitim önemli olacak."

Çubukçu'yu en çok üzen konu, kızların eğitimden kopması. Geçen yıl, Türkiye genelinde 312 bin civarında ilköğretimi bitiren kız öğrenci, okul yerine evde oturuyor

9.gif

le ileha illallah!!!!
kardeşim değil 12 yıl 120 yıl zorunlu okutsan

*öğrencinin dersten kalması veya sınıf tekrarı yapmasını
*zorunlu eğitimi alan öğrencinin bu süreçten sonra "ne olacağını" bilmesini
*istatistik olarak %100 okumuşluk düzeyi sağlayabilirsiniz fakat, %10 nitelikli eleman yetiştirebilmeyi

sağlayabiliyor musunuz? ona bak sayın bakan nimet çubukçu.

Herkes okumak zorunda değil, ha devlet olarak okutacam diyorsun, tamam okut. Ama adam gibi okut, 5 zayıfı olan adam neden bir üst sınıfa geçsin? diğerleri mal mı?enayi mi?
hadi 12 yıl zorunlu morunlu okuttun sonra?
üniversiteye gönderdiğin adam yırtına yırtına 2 yıl dersaneye giderek kazanıyor üniversite sınavını!
hem dersaneleri kaldıracam diyorsun, hem 12 yıl okutacam diyorsun, hem öğrenciler sınıfta kalmasın diyorsun,
hem öğretmenlerini sbs gibi sınavlarda öğrencilerin aldığını notlar ve karne notlarıyla değerlendiriyorsun, ya bırak bu işleri sayın bakan.
ne bu çocuklar robot ne biz öğretmenler robotuz... herşey sizin oturduğunuz koltuktan göründüğü kadar güzel görünmüyor. biraz gelin şöyle bürokratları bırakın kenara, alın yanınıza hem ücretli, hem sözleşmeli, hem de kadrolu 3 tane öğretmen, gidin akdenizden karadenize doğudan güneydoğudan egeye marmaraya, geçin ordan iç anadoluya bakın bakalım nasıl oluyor eğitim-öğretim. direk öğretmenlere sorun bu iş nasıl oluyor diye.
12 yıl işi sakat iş, zaten bitme noktasına gelmiş eğitim sisteminin dibine dinamiti koyarlar bu iş gerçekleşirse. haketmeyen sınıfta kalacak kardeşim. ab ye okumuşluk düzeyimizi yüksek göstermek ve de her yıl sınıfta kalan öğrencinin maliyetini burnumuza sokmak yerine adam gibi yetişsin öğrencilerimiz

Bizim ülke tam rusya gibi olur artık. Eğitimli bir işsizler ordusu oluşturuyoruz. 12 yıl okudu ne olacak, ne işe yarayacak ya? 8 yıllık eğitim bile saçma sapan birşeylen okulları iyice ringonun ahrına çevirmek olur bu. 5 yıllık mecburi eğitim, sonrasındaysa mesleki okullara yönlendirme yap, bitti gitti işte. Artık biyoloji mezunları kapıcı olur, ziraat mühendisleri de bahçıvanlık yapar. Ya bi tane de akla mantığa uygun iş yapsın bunlar ya. Külliyen zarar.

erdcan' Alıntı:
ne bu çocuklar robot ne biz öğretmenler robotuz... herşey sizin oturduğunuz koltuktan göründüğü kadar güzel görünmüyor. biraz gelin şöyle bürokratları bırakın kenara, alın yanınıza hem ücretli, hem sözleşmeli, hem de kadrolu 3 tane öğretmen, gidin akdenizden karadenize doğudan güneydoğudan egeye marmaraya, geçin ordan iç anadoluya bakın bakalım nasıl oluyor eğitim-öğretim. direk öğretmenlere sorun bu iş nasıl oluyor diye.
12 yıl işi sakat iş, zaten bitme noktasına gelmiş eğitim sisteminin dibine dinamiti koyarlar bu iş gerçekleşirse. haketmeyen sınıfta kalacak kardeşim. ab ye okumuşluk düzeyimizi yüksek göstermek ve de her yıl sınıfta kalan öğrencinin maliyetini burnumuza sokmak yerine adam gibi yetişsin öğrencilerimiz
+1.

Yahu adam okumak istemiyor, kafası basmıyor. Bunu neden zorla okulda tutup hem kendisine hem de sınıf arkadaşlarına eziyet çektireceksin? Zorla güzellik mi olur? 8 yıllık zorunlu temel eğitim nedeniyle lisedeki öğrencilerin seviyelerinin ne kadar düştüğünün kimse farkında değil mi? Ben meslek lisesindeyim, dört işlemi yapamayan çocuklar muhasebe okumaya geliyor. Böyle mantıksızlık mı olur?

Kimse kusura bakmasın ama okullar işssizliği erteleme ya da rehabilitasyon merkezi değil. Eğitim sistemini bu şekilde bitirmenin vebali ağır olur.

Eğitim 12 yıla çıkar sonrada sınıfta kalma olayı ilköğretimdekine döner... Kısaca Liseninde suyunu çıkarırlar..............Eğitim Kalitesi yerlerde zaten....

Valla nimetçiğime bu klibi izletmek isterim. pink floydu bu şarkısıylan tanımıştım zaten orta okuldayken....hey gidi günler hey

http://video.google.com/videoplay?docid=-7848988821742375587#
We don`t need no education.
egitime ihtiyacimiz yok
We don`t need no thought control.
düsünce kontrolüne ihtiyacimiz yok
No dark sarcasm in the classroom.
sinifta alay edilmek istemiyoruz
Teacher, leave those kids alone.
ögretmen, bu cocuklari yalniz birak
Hey, Teacher, leave those kids alone!
hey öğretmen, bu cocuklari yalniz birak
All in all it`s just another brick in the wall.
hepi topu sadece duvardaki bir tugladir
All in all you`re just another brick in the wall.
heppi topu sadece duvardaki bir tuglasin
We don`t need no education.
egitime ihtiyacimiz yok
We don`t need no thought control.
düsünce kontrolüne ihtiyacimiz yok
No dark sarcasm in the classroom.
sinifta alay edilmek istemiyoruz
Teachers, leave those kids alone.
ögretmen, bu cocuklari yalniz birak
Hey, Teacher, leave those kids alone!
hey öğretmen, bu cocuklari yalniz birak
heppi topu sadece duvardaki bir tuglasin
hepsi sadece duvardaki bir tuglasin

bence 12 yıl zorunlu eğitimden sonra siyasete girmek için de bir 12 yıl zorunlu eğitim olmalı.. müfredatında da vatanseverlik , millet sevgisi vb konular olmalı.. bakan veya milletvekili olmak içinse not ortalamasının 5 üzerinden 5 olması gerekli

BBNET
Geri