Ninja Pendisk usb virüsleri için freeware program

Kodla Büyü

albatros44

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.ninjapendisk.com/

http://reboot.pro/files/download/15-ninja-pendisk/

http://www.youtube.com/watch?v=cpMUQWwbfR0

http://www.trishtech.com/security/prote ... endisk.php

get_started.jpg

immunizated.jpg

Bu programı kullanan var mı acaba ? İşe yarıyor mu ? autorun veya diğer

Ekli dosyalar

[attrib_initial]
autorun.inf=-s -h -r

[file_rename]
autorun.inf-->autorun.inf.old.txt

[file_delete]
auto.exe
autorun.ini
autorun.pif
autorun.vbs
autorun.exe
autorun.bat
autorun.cmd
autorun.hta
avpo.exe
Bha.dll.vbs
ctfmon.exe
copy.exe
destrukto.vbs
Fucker.vbs
host.exe
Heap41a
killvbs.vbs
host.exe
imvo.exe
Macromedia_Setup.exe
mmc.exe
msvcr71.dl
ntde1ect.com
nideiect.com
ntdelect.com
New Folder.exe
oso.exe
Ravmon.exe
RavMonE.exe
RVHost.exe
spoclsv.exe
soundmix.exe
svchost.exe
semo2X.exe
tel.exe.vbs
utdetect.com
VBS_RESULOWS.A
windows.scr

[folder_delete]
Recycled

[folder_create]
autorun.inf

[attrib_finish]
autorun.inf=+s +h +r

Bunlar engellediği şeyler mi acaba ? Okul pc'leri için iş görür mü?

Re: Ninja Pendisk usb virüsleri için freware

usb bellek takınca program otomatik mi çalışıyor yoksa programa çift mi tıklıyorsun çalışması için tam anlamadım.
Usb bellekte virüs varsa, virüsü otomatik çalıştıran autorun.inf dosyasını siliyor ama virüsün kendi dosyasını silmiyor sanırım

Öneri: "Usb Disk Security" programı oldukça kullanışlı. hem autorun.inf dosyasını hem de ona bağlı çalışan virüsü otomatik siliyor.

donanımhaber'de şöyle yazmış biri

ninja pendisk kullan. panda usb vaccine de aynı işi yapar ama ninja pendiskin yaptığı akıllıca . autorun.inf isminde bi klasör oluşturuyor bellekte.daha sonra içine con ve nul.protected isimli klasörler koyuyor.bu klasör isimlerini normalde kimse veremez hiçbir klasöre.istersen bi dene. yani autorun.inf klasörünü silemez ve değiştiremezsin.o yüzden başka autorun virüsü bulaşamaz usb ne ..

ayrıca önceden Autorun Virus Remover kullanıyordum.buda süper program..ama güvenli kaldır dediğimde kaldıramıyordum çünkü usb yi sürekli izliyor bu program o yüzden.ninja pendisk benim için yeterli geliyor.

bilgisayarında antivirüs yanında usb disk security tarzı bir program da bulundur .ben ninja pendisk kullanıyorum.basit ama etkili bir flash bellek koruma programıdır.tavsiye ederim.

birde şöyle bir bilgi daha var

Herhangi bir güvenlik programı kullanmadan da, flash diskinizi güvenle kullanabilirsiniz.
Bunun için win 7, vista, xp lerdeki dosya izin sistemini kullanmak işinizi görecektir.

Bunun için flash diskinize bir adet dosya transferi amacıyla bir klasör oluşturun.
Daha sonra flash diskinize sağ tıklayarak güvenlik sekmesinden sadece okuma ve klasör içeriğini listele kısımlarına izin verin.
Sonrasında daha önce flash diskinize oluşturduğunuz klasöre yine sağ tıklayarak güvenlik sekmesinden tüm izinleri aktif hale getirin.

Bu işlem sonrasında tüm dosya transferlerinizi flash diskiniz içerisindeki klasör vasıtasıyla yapabileceksiniz. Hiçbir şekilde flash diskiniz içerisine dosya atamayacak veya çalıştıramayacaksınız. Flash diskinize komple format atmadığınız sürece, bu sistemi güvenli bir şekilde kullanabileceksiniz.

denemek için kullandım ilk defada birebir aynı yazılar yazdı, alttaki 2. durumda ise farklı birşey çıktı ne olabilir?Bu kodlar nedir acaba ?

Ekli dosyalar

• bilgi.JPG
    bilgi.JPG
    40 KB · Görüntüleme: 1,390
1. satır : autorun.inf klasörünü görünür hale getiriyor
2. satır : autorun.inf klasörü oluşturuyor
3. satır : autorun.inf klasörünü gizliyor (gizli dosyayı ancak "korunan işletim sistemi dosyalarını göster" deyince görebiliriz)

"folder exist" klasör var diyor

Ekli dosyalar

• immunizated.jpg
    immunizated.jpg
    12.4 KB · Görüntüleme: 1,299
  • bilgi.JPG
    bilgi.JPG
    40 KB · Görüntüleme: 1,299
albatros44' Alıntı:
[attrib_initial]
autorun.inf=-s -h -r

[file_rename]
autorun.inf-->autorun.inf.old.txt

[file_delete]
auto.exe
autorun.ini
autorun.pif
autorun.vbs
autorun.exe
autorun.bat
autorun.cmd
autorun.hta
avpo.exe
Bha.dll.vbs
ctfmon.exe
copy.exe
destrukto.vbs
Fucker.vbs
host.exe
Heap41a
killvbs.vbs
host.exe
imvo.exe
Macromedia_Setup.exe
mmc.exe
msvcr71.dl
ntde1ect.com
nideiect.com
ntdelect.com
New Folder.exe
oso.exe
Ravmon.exe
RavMonE.exe
RVHost.exe
spoclsv.exe
soundmix.exe
svchost.exe
semo2X.exe
tel.exe.vbs
utdetect.com
VBS_RESULOWS.A
windows.scr

[folder_delete]
Recycled

[folder_create]
autorun.inf

[attrib_finish]
autorun.inf=+s +h +r

Bunlar engellediği şeyler mi acaba ? Okul pc'leri için iş görür mü?

[file_delete] (dosya silme komutu)
auto.exe
...
...
windows.scr

bu isimdeki dosyaları siliyor (programı yapan kimse bu dosyaların virüs olduğunu bildiği için bunları sil diyor)

bu tarz programlarda temel mantık şudur:

usb belleğe virüs kendini kopyalarsa bir tane de bu virüsü otomatik çalıştıran autorun.inf dosyasını kopyalar.ama daha virüs aktif değildir. usb belleği çift tıklayarak ya da otomatik kullan ekranından açarsak önce autorun.inf dosyası çalışır. sonra virüs çalışır aktif hale gelir. eğer biz autorun.inf dosyasını ve buna bağlı olan dosyayı(virüsü) silersek virüs aktif hale gelmeden silinmiş olur. bu tarz programlar bunu yapar.

autorun.inf dosyasını biraz açayım. bu dosya sürücüleri otomatik kullanmak için yazılan bir dosyadır. bu dosyayı programlar da kullanır, virüs de.

örneğin sürücümüzün ismi G olsun:

G sürücüsünde hem "autorun.inf" hem de "setup.exe" var. G sürücüsüne çift tıkladığımızda ya da otomatik kullan ekranından açtığımızda autorun.inf dosyası setup.exe yi çalıştırır.

biraz karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın :wink:

Ekli dosyalar

• autorun.jpg
    autorun.jpg
    19.3 KB · Görüntüleme: 1,287
  • win7.jpg
    win7.jpg
    33.9 KB · Görüntüleme: 1,287
Geri