no boot device çok enteresan lütfen yardım!

Kodla Büyü

erdemayt

Site Gezgini
arkadaşlar selamlar öncelikle
okulun bir laptopuna format atma çabalarım sonucunda:
format devam ederken yeniden başlatma sırasında formata devam etmiyordu.
eski işletim sistemi ile devam ediyordu boot ayarlarını yapmama rağmen aynı hatayı aldım
bende :
biosu default yaptım f10 la kaydedip çıktım ve hemen ardından no bootable device hatasını aldım.kesinlikle ne yaptıysam sisteme devam edemiyorum.biosta hdd karşısı boş görünüyor.cdrom boş görünüyor...
hdd sağlam kesinlikle çünkü makineye format atmamın tek sebebi deep freeze kurulu olması ve şifreyi kıramamış olmam.açılma kapanma hızı vs gayet yerindeydi hata falanda almamıştım....
arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

erdemayt' Alıntı:
arkadaşlar selamlar öncelikle
okulun bir laptopuna format atma çabalarım sonucunda:
format devam ederken yeniden başlatma sırasında formata devam etmiyordu.
eski işletim sistemi ile devam ediyordu boot ayarlarını yapmama rağmen aynı hatayı aldım
bende :
biosu default yaptım f10 la kaydedip çıktım ve hemen ardından no bootable device hatasını aldım.kesinlikle ne yaptıysam sisteme devam edemiyorum.biosta hdd karşısı boş görünüyor.cdrom boş görünüyor...
hdd sağlam kesinlikle çünkü makineye format atmamın tek sebebi deep freeze kurulu olması ve şifreyi kıramamış olmam.açılma kapanma hızı vs gayet yerindeydi hata falanda almamıştım....
arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
bios da görünmeyen harddisk bozulmuş olabilir. hdd yi söküp başka bilgisayarda deneyin bakalım çalışıyor mu

hocam bios ayarları ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
çünkü herhangi bi hata yoktu.hdd bozuk olduğuna dair hiç birşey yoktu.
load optimize dedikten sonra böyle oldu.
bilgisayar uzun zamandır kenarda duruyordu özel bi ayar çekilmiş korumaya alınmıştı galiba deep frezede kaldıramadım çünkü. formatta atamadım.

Geri