Nokia 5800 kendi kendine kapanıp açılıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan myka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

myka

Üye
Meraba arkadaşlar, 17 Nisan 2010 tarihinde Teknosadan Nokia 5800 telefonunu aldım. Bugüne kadar hiçbir sorun yaşatmadı bana. Ama dünden beri kendi kendine sürekli açılıp kapanıyor. İnternette biraz bakındım forumlara, hepsi piliyle telefonun temassızlığından olduğunu söylüyor fakat sanıyorum bendeki durum biraz farklı çünkü üstteki açma-kapama düğmem çalışmıyor daha doğrusu kendi kendine çalışıyor. O yüzden kaynaklandığını düşünüyorum.
Öncelikle sizden birinin başına böyle birşey geldi mi, geldiyse ne yaptınız? Garantiye gönder diyenleriniz olacak fakat ben garanti belgemi ve faturamı kaybettim. Ayrıca kredi kartıylada ödemediğim için ekstrelerime bakamıyorum. IMEI numarasıyla herşeyi görebiliyorlar sonuçta ama kabul ederler mi?

Yardımlarınızı bekliyorum..
Teşekkürler.

Merhabalar. Cihazınız için yetkili servise göndermeniz en doğal yol olacaktır. servise götütürken fatura ibarınızda bulunmanız gerekmez. Cihaz Türkiyeye girerken ya da yetkili distribtörden dağıtırken ( Nokia için söylüyorum) garanti süreci başlar ve kendi databaselerinde ki süre dolana kadar sizden fatura ibrazı istemezler. ( Değişim vb durumlar hariç). Bu süre doldu ise, sizden doğal olarak fatura ibrazı isterler ve elinizdeki alım tarihi başlangıç süresi olarak kabul edilir. İyi çalışmalar

burhansenyuva' Alıntı:
Merhabalar. Cihazınız için yetkili servise göndermeniz en doğal yol olacaktır. servise götütürken fatura ibarınızda bulunmanız gerekmez. Cihaz Türkiyeye girerken ya da yetkili distribtörden dağıtırken ( Nokia için söylüyorum) garanti süreci başlar ve kendi databaselerinde ki süre dolana kadar sizden fatura ibrazı istemezler. ( Değişim vb durumlar hariç). Bu süre doldu ise, sizden doğal olarak fatura ibrazı isterler ve elinizdeki alım tarihi başlangıç süresi olarak kabul edilir. İyi çalışmalar

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam.
Ben 17 nisan 2010 da aldım ve 2 yıl süresi olduğuna göre 2012ye kadar süre dolmayacak. Yani ben şimdi faturam ve garanti belgem olmadan telefonumu yetkili servise gönderebilirim doğru muyum? Birde diyelim ki sorunu çözemediler ve yeni telefon veya ücret iadesi yapacaklar benim gene faturam ve garanti belgem olmayacak tabii o zaman ne olacak?

o zaman fatura ibrazı göstermek zorundasınız. Zaten vermemek için en büyük kozları da budur. bir ihtimal birebir değişimde fatura kopyasını kabul edebilirler. Onu da şahış adına aldı iseniz ve teknosa dan temin ettirebilirseniz olabilir tabiki.

burhansenyuva' Alıntı:
o zaman fatura ibrazı göstermek zorundasınız. Zaten vermemek için en büyük kozları da budur. bir ihtimal birebir değişimde fatura kopyasını kabul edebilirler. Onu da şahış adına aldı iseniz ve teknosa dan temin ettirebilirseniz olabilir tabiki.

Yardımınız için teşekkür ederim. Teknosadan faturamı temin etmeye çalışacağım ardından da telefonumu göndereceğim madem. İyi akşamlar.

telefonunuzu hemen göndermenizi öneririm. zaten anında bakıp size bir cvp vermeyeceklerdir. Bu arada faturanızın kopyasını da verirlerse hemen temin edeceklerini sanmam. ve birde kayıt esnasında zaten size süresi dolan cihaz ise faturasını talep ederler merak etmeyin. o kadar önemsenecek bir durum değil. götürürn alırlar. ki buton sorunu ise bu kullanım hatasıdır ücrete tabidir maalesef ki :(

burhansenyuva' Alıntı:
telefonunuzu hemen göndermenizi öneririm. zaten anında bakıp size bir cvp vermeyeceklerdir. Bu arada faturanızın kopyasını da verirlerse hemen temin edeceklerini sanmam. ve birde kayıt esnasında zaten size süresi dolan cihaz ise faturasını talep ederler merak etmeyin. o kadar önemsenecek bir durum değil. götürürn alırlar. ki buton sorunu ise bu kullanım hatasıdır ücrete tabidir maalesef ki :(

:cry: Peki gönderelim bakalım hemen fatura işlerine de sonra bakayım. Hocam hiçte düşürme , suya düşürme falan gibi birşey yaşamadım ama umarım kullanıcı hatası değildir ya. Bu aralar telefon değiştirme şansımda yok. Bilemedim ki.

yeni cihaz almanızı gerektirecek durum olmaz. eğer sadece buton sorunu ise (Açma kapma tuşu ) yetkili servis ondan en az ister 50 lira para ve zaten garanti dışı kalmıştır o cihaz. Piyasada bir telefoncuya 15-20 lira verirsiniz hallolur.

Geri