Nokia 5800 kullananlar....

Kodla Büyü

iskender

Aktif Üye
merhaba arkadaslar, malum 3g ye geçtik ve senelerdir kullandıgım telefonumu degiştirip çağa ayak uydurmak istiyorum. Nokia nın 5800 telefonu ilgimi çekti. kullananlarınız varsa bana fikir verebilir misiniz ya da bu telefona eşdeğer başk biir telefon önerebilir misiniz (wlan ve 3g destekli). saygılar...

5800 kullanıyorum. çok güzel bir telefon , dokunmatik ekran , hızlı çalışıyor , çözünürlüğü çok iyi , kablosuz ağda hiç sorun yapmıyor gayet hızlı bağlanıyor , bir de 8 gb hafıza kartı hatta 16 gb hafıza kartı taktın mı bilgisayarın yanında sayılır :+1:

5800 kullanıyorum ve memnunum.
Merak ettiğiniz özel bir konu varsa sorabilirsiniz.
Uzun araştırmalar sonucunda almıştım ben de.

5800 gerçekten çok hızlı ve güzel bir telefon tavsiye ederim.

IMEI numarasını değiştirme noktasında bir sıkıntı yaşıyorum yalnız , yurt dışından geldiği için kayıtlı değil ve hatlı olarak kullanamıyorum. Eski telefonumun imei numarasını nasıl aktarabilirim yeni 5800 telefona ? Bu durum ne kadar gerçekçi bir çözüm olur?

5800 xm güzel telefon özellikle nokia messaging olayı super mailleriniz dakikasında telefonda ( bu özellik blackberryler için bi abenoliği ile veriliyor aylık ücreti ortalama 40 tl ) bi yazılımla nokia bunu bedava yapıyor . 3g için aveadan ben hoşgeldin paketi aldım google maps va navigasyon gayet başarılı . Müzik olayı super bazen bilgisayar bile açmıyorum direk 3,5 mm çıkış var ses sistemini bağlıyorum. web msn hava durumu bilgilerini alırken internet için wlan mı yoksa şebeke mi sorması büyük bir avantaj .

1 hafta önce aldım 5800 . 3 telefon arasında gittim geldim ama şimdi çok çok memnunum. telefon almadan önce donanimhaber forumlarını iyi araştır derim. Video kalitesi muhteşem, ses çıkışı çok iyi. telefondan sonra daha yeni aldığım mp3 playeri hemen satmaya karar verdim çünkü gerek bırakmıyor. özelliklede wi-fi özelliği için almıştım. şimdilik pişman etmedi beni. tavsiye olunur.

Evet bu konu benim içinde pek güncel çünki artık cep telefonum hurdaya çıkmıştı ve iyi bir telefon almak istiyorum. gerçi küçük çocuklarım var onlardan nasıl koruyacam bilemiyorum ama umarım dokunmatik ekranı ilerde sorun çıkarmaz çünki basılacak pek fazla tuşu kalmıyor zira :):) kullanan arkadaşlar tecrübelerini yazarlarsa iyi olacak...

ekran sorun çıkartırmı bilmiyorum ama mesaj yazmak, menülerde gezmek hatta bazı oyunları oynamak inanılmaz keyifli. mesela içinde yüklü gelen bir araba yarışında telefonu sağa eğdiğinizde direksiyon sağa dönüyor. böylece hiç bir tuşa basmadan sadece telefonu hareket ettirerek oynayabiliyorsunuz :) bence almadan önce mutlaka telefoncuda test edin. mümkünse yarım saat kurcalayın.

Benimde almak istediğim telefon.bir çok telefon inceledim en uygunu nokia 5800 geldi. özellikle wi-fi özelliği için almak istiyorum, görüntü kaliteside güzel, tabi ses kalitesinide es geçmemek lazım. kullanan arkadaşlarım var gayet memnunlar. çeşitli programları yükledikten sonra bilgisayar gibi kullanabiliyorsun? bir telefondan daha ne beklenebilirki?

bende yeni aldım bu telefonu çok beğendim tüm ihtiyaçlarımı görüyor. Ekran dokunmatik çok mesaj yazan biri isen pek kullanışlı değil. Bunun dışında zyxel kablosuz modem ile bir sorun yaşıyor ( genel sorun) o modemin bulunduğu kablosuz ağlara bağlanmıyor.

Ben telefonu 4 ya da 5 Şubat'ta aldım. Çok memnunum. Airties kablosuz bağantıyla internete çok güzel bir şekilde bağlandım.

Telefonu aldığınızda önce telefonun açma-kapatma düğmesini karşınıza alacak şekilde üstten bakın. Nokia 5800 XPress Music'lerde üretimden kaynaklı bir sorun var, o da söylediğim şekilde bakınca telefonun sağ tarafında kasada bir açıklık var, sanki kasa tam yerine oturmamış gibi. Ben ilk aldığımda da vardı. Bu sorunu araştırdım ve bu durumda olan telefonlardan sıkıntı yaşayan kimse çıkmadı. Sadece göz zevkinizi bozuyor, eğer gerçekten hoşunuza gitmezse Nokia Cep Shop'lara veriyorsunuz kimine göre 3-4 gün içinde kasa tam bir şekilde kapatılmış olarak veriliyor. Bu sorun tüm 5800'larda olmuyor.

Bu modele video yüklemek istiyorsanız şunları yapabilirsiniz. Örneğin youtube'dan bilgisayara video indirip, dönüştürüp 5800'a atmak için,
1 - Firefox'a Fast Video Download adlı eklentiyi kurun. Şu adresten : https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3590
2 - Youtube'dan .flv uzantılı olarak indirdiğiniz videoyu 5800'da açabilmek FormatFactory programını kurun. Format Factory ücretsiz, serialsiz, full sürüm Türkçe bir program. Şu adresten : http://download.chip.eu/tr/Format-Factory_4506906.html
3 - FormatFactory programını açıp, "Video" - "Tümünü Mobile Aygıt" - Profil ksımından "Nokia 58xxXM" seçin, Tamam'a tıkladığınızda, "Tümğne Mobile Aygıt" isminde bir bölüm açılacak. O pencerede "Tüm Dosyalar" seçeneğine tıklayıp .flv uzantılı videoyu bilgisayarınızdan bulun, gerisini halledersiniz zaten.
Nokia telefonlara uygun codec bulup video yüklemek bazen bayağı bir mesele olduğu için bu program telefonun modelini seçip yüklemenizi codec'ler ile uğraşmamanızı sağlıyor.

Telefonu ilk aldığımda üzerinde v31 yüklü idi. v40'ı kablosuz üzerinden yüklemek istedim ama öyle bir güncelleme yokmuş gibi yüklemedi. Aldığım ilk 3 gün denememe rağmen olmadı. Eğer güncelleme yapmak istiyorsanız en iyi yöntem Nokia Cep Shop'lara gidip güncelleme yaptırmak. Ücretsiz bir şekilde yapıyorlarmış. Ben gidip yaptırmadım o da internette bu güncellemeden sonra oluşan şikayetler. v31'i v40'a yükseltiyorsunuz ve sorunlar başlıyor. Tabii ki sorunsuz şekilde güncellenenler de varmış.

Telefonda 3.2 Megapixel kamera olmasına rağmen, kamerayı ilk açtığınızda (eğer karanlık veya loş bir ortamda) gördüğünüz görüntü hiç hoşunuza gitmeyebilir hele ki çektiğiniz ilk fotoğraf sonunda şunu diyebilirsiniz : 3 sene öne aldığım Nokia N70'in 2 MP'lik kamerası bundan iyiydi. Özellikle gece çekiminde telefonun varsayılan ayarları kötü bir görüntüye neden oluyor, bunun için telefonu gece moduna almanız lazım. Ancak bu ayarı he kamerayı açışınızda yapmanız lazım.

Telefonun dokunmatik ekranı gerçekten çok güzel, kalemi var onu kullanması da güzel. Nokia Ovi (sanal mağazadan)
bir çok programı kablosuz ağ üzerinden bağlanarak ücretsiz bir şekilde indirebiliyorsunuz.

Daha ayrıntılı bilgiler için http://www.maxicep.com

bende bu telefondan istiyorum fakat bazı yerlerde okudum flash player sorun yaratıyormuş. İnternette her sitedeki videoyu çalıştırmıyormuş. birtek nokianın onayladığı sitelerdeki videoları çalıştırıyormuş. Şimdi biraz kafam karıştı. İnternette gönül rahatlığıyla dolaşabilecekmiyim.

Birde biryerde okudum (Gerçi samsunglar için) msn gibi programları yüklersen garanti dışı oluyormuş. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

5800 da facebook tan video izlemenin bir çözümü henüz yok bildiğim kadarıyla. youtubeden izlemeyi şimdilik geçici olarak çözdüm. buradan bakabilirsiniz

arkadaşlar bu telefonu almayı düşünüyorum.
peki 4-5 aydır kullananlar dokunmatiği ne durumda ?
hassasiyeti bozuluyormu.
birde yeni versiyon yeni model diyorlar, kastettikleri sadece yazılım mı?

bende 5 aydır kullanıyorum bu telefonu her yönü ile tavsiye ederim. Bu makina ile müzik ve fotograf makinanızı yanınızda bilin artık..
Yalnız mesela ertesi sabah için alarmı kurduğumuzda ve alarm sabah çaldığında tek tuşla kapatılmıyor. kırmızı tuşa bastığımızda da her 10 dk.da bir alarm yine çalıyor. alarmı tamamen kapatmak için menulerden girip kaldırma yapmak gerekiyor. tek tuşla alarmı (ertelemesiz) kapatmak olmuyormu bu telefonda acaba? kullanan arkadaşlar biliyorlarsa yardım lütfen.

5800 symbian işletim sistemine sahip ve nokia sürekli güncelleme cıkarıyor ben aldığında v3 vardı şu anda v5 çıktı kolayca güncelleme yapabiliyorsunuz. ayrıca model farkı sanırım türkiyede yok sadece renk farkı var.

Geri