Arkadaşım bu telefona o kadar para verilmez.Symbian işletim sisteminin yerini android aldı artık.Piyasadaki çoğu telefonları inceleyen birisi olarak LG P503 almanı öneririm.Fiyatı daha düşük ve vatan bilgisayarda 500 tl idi.Araç içi şarj cihazı ve cama monte aparatı ile birlikte fiyatı uygun.Bu telefon ile NDRİVE navigasyon yazılımı ücretsiz geliyor.Program çok güzel ama haritalar iyi değil.Ben de İGO MYWAy ve Aura adlı navigasyon yazılımlarını yükledim.Çok güzel navigasyon programları.Özellikle igo bulunduğunuz yerdeki veya gitmediğiniz halde herhangi bir yerdeki eczane,atm,market ve daha bir çok yeri buluyor.Bazılarının telefonu da kayıtlı.Ara diyorsunuz arıyor.Alternatif rotalar çiziyor.Ayrıca LG nin hiç bir markada rastlamadığım online destek hizmeti var.Giriş yaptığınızda kafanıza takılan soruları anında cevaplıyorlar.Ayrıca telefonda sesli yazılı ve görsel not almanızı sağlayan Catch diye açılışına şifre koyabileceğiniz bir program var ve sırf bu program için android bir telefon alınır.Android de ücretsiz olan bir çok program Symbian iletim sisteminde yok veya varsa bile ücretli.Önceki telefonu symbian olan birisi olarak söylüyorum bunları.
Kendi telefonumdaki programlardan bahsedeyim isterseniz.
team wiewer =uzaktan bilgisayarımı kullanabiliyorum.
ColorDict Türkçe ingilizce ,rusça,almanca,fransızca sözlük(internet bağlantısı olmadan çalışır.)
Qıble finder =kıble yön bulucu
hijri calender=hicri takvimi miladi takvime çevirme
İGO,ndrive,aura=Navigasyon(İnternet bağlantısı gerektirmeden navigasyon yaparsınız)
GPS test=bulunduğunuz yerin koordinatlarını ve yüksekliğini,aynı zamanda yörüngedeki uyduların konum ve sinyal bilgilerini verir
hafıza,tanagram ve sudoku oyunu
Android recorder=telefon görüşmelerinin sesini kaydededer
Unit converter =birimleri dönüştürür(mil,feet,inç,yarda,joule,vb.
radyo
sıkıştırma programı android zip
barkod tarayıcı(barkodu tarar internete bağlanır ve ürünü karşınmıza getirir
ASTRO=imaj alma ve geri yükleme programı
Adobe reader
ve daha bir çok program.