NonStop Kimlik Programı

Kodla Büyü

seloman54

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 400 kadar öğrenciye kimlik kartı tasarımı yapıp fotoğraflı kimlik kartı basmamız gerekiyor. Bunun için nasıl hareket etmem gerekiyor. Elimde öğrencilerin ad,soyad,sınıf, veli adı, veli telefonu bilgileri ve öğrencilerin resimleri olacak. Canvada bir kimlik tasarımı oluşturup excelde yapmaya çalıştım ama olmadı. Nonstop diye bir program var ancak 2013 sürümü çalışmıyor baskı verirken hatalar veriyor. Elinde başka sürümü olan varsa sevinirim. Aynı zamanda excel formatında hazırlanmış kimlik yazılımıda olur. Elinde bunlarla alakalı tasarım,program olan arkadaşkarın yardımını bekliyorum teşekkürler

Hocam access programında kolay olur diye düşünüyorum. orda rapor oluşturursunuz yani kimlik tasarımını yaparsınız. tabloya da elinizde olan verileri yapıştırdığınızda iş çözülür.
eğer uğraşırım derseniz visual studio c# veya vb.net ile de olur. rdlc report kullanarak tasarım yaparsınız. excel verilerinizi kodlarla çekerek rapora gönderebilirsiniz. Bu biraz uğraş gerektirir.
Ama nihayetinde tavsiyem access. okulumda sertifikaları bu şekilde yapıyoruz.

Hocam zamanında 800 küsür öğrenci için yapmıştım bu işi. Wordden mektup birleştirme ile.
Tüm tasarımı ve word dosyasını hazırladım, müdür aldı kırtasiyede baskısını aldı.
4 TL kırtasiyeye, 6 tl okula olacak şekilde tüm öğrencilerden 10 TL toplayıp tek tek dağıtmıştı.

O günden beri bulaşmıyorum bu işlere. Kırtasiyeye yaptırın hocam, 4 tl değil 5 tl verin tasarımınıda o yapsın diyip sıyrılmayı tercih ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: omd
Hocam zamanında 800 küsür öğrenci için yapmıştım bu işi. Wordden mektup birleştirme ile.
Tüm tasarımı ve word dosyasını hazırladım, müdür aldı kırtasiyede baskısını aldı.
4 TL kırtasiyeye, 6 tl okula olacak şekilde tüm öğrencilerden 10 TL toplayıp tek tek dağıtmıştı.

O günden beri bulaşmıyorum bu işlere. Kırtasiyeye yaptırın hocam, 4 tl değil 5 tl verin tasarımınıda o yapsın diyip sıyrılmayı tercih ediyorum.
Haklısınız hocam ama bulaştık bi kere şimdi bi şekilde tecrübe edip yapmam gerekir diye düşünüyorum

photoshopta 86 x 54 cm (kredi kartı boyutu) . şablon kullanılabilir. A4 e 10 tane sığıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar 400 kadar öğrenciye kimlik kartı tasarımı yapıp fotoğraflı kimlik kartı basmamız gerekiyor. Bunun için nasıl hareket etmem gerekiyor. Elimde öğrencilerin ad,soyad,sınıf, veli adı, veli telefonu bilgileri ve öğrencilerin resimleri olacak. Canvada bir kimlik tasarımı oluşturup excelde yapmaya çalıştım ama olmadı. Nonstop diye bir program var ancak 2013 sürümü çalışmıyor baskı verirken hatalar veriyor. Elinde başka sürümü olan varsa sevinirim. Aynı zamanda excel formatında hazırlanmış kimlik yazılımıda olur. Elinde bunlarla alakalı tasarım,program olan arkadaşkarın yardımını bekliyorum teşekkürler
Hocam bu yıl aynı şeyi yaptım. Kimlik kartları hatta her sınıf düzeyinde farklı renkte. Excel de Makroyu kendi çabamla yarım yamalak hazıladım. Sonrasında chatgpt ile sohbet ederek tam istediğim program ortaya çıktı. Aklınızda olsun ve kolay gelsin.

öğrenci foroğrafları C:\Foto içerisinde, çıkış kartları (kimlik kartları) C:\Foto\kart dizininde

Ekli dosyalar

• çıkış listesi_.zip
    çıkış listesi_.zip
    221.7 KB · Görüntüleme: 52
  • 9.webp
    9.webp
    47.2 KB · Görüntüleme: 92
  • 10.webp
    10.webp
    46 KB · Görüntüleme: 84
  • 11.webp
    11.webp
    50.9 KB · Görüntüleme: 73
  • 12.webp
    12.webp
    51.5 KB · Görüntüleme: 94
nonstop win 11 kurulu bilgisayarımda çalışıyor. çokta kullanışlı. bir şekilde çalışmasını sağlarsan işin kolaylaşır

hocam böyle birşey yapmıştık

Ekli dosyalar

Geri