Norm 1 olduğu halde okula 2 bt öğretmeni daha atadılar!!!

Kodla Büyü

M@honi

Aktif Üye
Arkadaşlar dersler zorunlu oldu ve yeni sisteme göre normu güncelledik müdürler beraber, norm yine 22 saatten 1 di. Geçen gün öğrendim ki, kontejan meb gov tr den de baktım ilkokul olan okullardan (öğrenci değiştirdiğimiz) 2 bt öğretmeni verilmiş. Hatta bugün kararnameleri gelmişti. Yönetmeliğe baktığımda " öncelikle öğrencilerin gittiği okulda açık norm bulunması halinde atama yapılır diyor" ; mem le görüştüm mecburen atama yaptık bu özel bir durum dediler. Bende sendikayla görüştüm gelenlerin puanının yüksek olması durumunda ben ve gelenlerden birinin norm fazlası yapabilceklerini; dolayısıyla dilekçe yazmamı en son çare yargı kesin çözer falan dediler.

Bu durumda olanlar ne yaptı acaba merak ediyorum?

ayıkla pirincin taşını..
haksızlıklar sıkıntılar kimin umrunda.......
öyle sıkıntılar olacak puanı düşük olan tayin isteyecek.. tıpış tıpış gidecek..

Mevzuat ne dener bilmiyorum ama oraya gelmeleri norm düzenlemesiyle yapıldı. Puanı düşük olanın gitmesi doğaldır.

Hocam, durumunuz normal haksızlık yok aslında. Dönüşüm yapılan okullarda bu sorun olacak. Öğretmenler, öğrencileriyle aynı okula aktarılır. Ve oradada puanı yüksek olan kalır. Bu durumda tek siz değil, onlarda mağdur.

Aynı durum şuanda bizdede var. Açık olması durumunda atama diye birşey yok. Değiştirilen dönüştürülen okulların öğretmenleride öğrencileryle gider. Hizmet puanı fazla olan kalır. Diğeri norm fazlası olarak tayin ister. Gelenlerden biri sizden fazla puanlıysa siz norm fazlası olursunuz. Sonuçta oda keyfi sizin okula gelmedi, mecburdu.

“İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesi 1. fıkrasındaki; “1) Eğitim kurumunun ya da bölümün kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.

M@honi' Alıntı:
“İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesi 1. fıkrasındaki; “1) Eğitim kurumunun ya da bölümün kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.
Hocam çok güzel anlatmış, yönetmelik gayet açık, atama yapıldı ise YASAL değil. Mahkemeye verin kazanırsınız. Norm olmayan bir okula öğretmen ATANAMAZ!

blankkeyframe' Alıntı:
peki norm fazlası olarak tayin isterken il dışınada isteyebiliyorumuyuz?

Eğitim bölgesi, ilçe, il, il dışı sıralaması öncelikli olarak norm kadro yoksa ki olur, isteyebilirsiniz.

geleninde orada olanında suçu yok. sizin okul ilkokul olsaydı siz diğer arkadaşın üstüne gidecektiniz. şu an bildiğim kadarıyla öğretmen öprencisiyle beraber gider diye mahkeme kararı var. yapılacak birşey yok gibi duruyor. ama siz yinede sendikaya bir gidin derim

bundan sonra karşılaşabileceğimiz en büyük sıkıntı bu malesef arkadaşlar, seneye dersin tekrar kalkmayacağının yada düşmeyeceğinin seçmeli olmayacağının bir garantisi yok. dolayısı ile şuan okullarımızda aşılan kadrolara sizden yüksek puanlı bir arkadaş geldi seneyede diyelim ders ve norm düştü bu halde direk norm fazlası siz olursunuz ilk gelen son gelen yada kıdeme deeceye bakılmıyor malesef istersen merkezde 10 sene çalış ilçede yada köyde 4-5 sene çalışan puanı yüksek bir kişi gelirse norm fazlası olursun. arkadaşın bahsettiğide bazı okulları birbirleri ile eşleştirmişler sanırım aralarında öğretmen alışverişi oluyormuş... bu yüzden bu haberleri bu sene sıkça forumda görebiliriz, sonumuz hayır olur inş.

hocam normlar belirlendikten sonra normunuz kapanmamış sanırım il tarafından( genelde unutuluyor ama il bunu kabul etmiyor) o yüzden böyle bir durum yaşamışsınız.. benim de aynı durum geldi başıma.. puan ile 2011 haziranda atandıktan sonra normu 1 olan okula, daha sonra haziran ortasında il dışı tayinler oldu.. o zamanda bir bilişim öğrt daha geldi okula.. puanı fazla gelen zümreminolduğu için ben norm kadrosu fazlası oldum(onun da bir kabahati yok, açık görmüş , tercih yapmış gelmiş..).. yalnız 2 yıldır da görmüyoruz zümremle birbirimizi.. ilk sene o askerdeydi sıkıntı olmadı.. bu senede ben askerdeyim gene sıkıntı yok ama seneye yani yeni eğitim öğretim yılında ben tayin istemek durumda kalacağım.. il dışı da hayal hocam,norm kadrosu fazlası olup il dışı yapan yoktur!.. ayrıca o zaman gelirde tercih yapmazsanızda resen atanmanız söz konusu, ki bu da hep il içi olur.. bunun dışında da mahkemeye başvuru yapacaksanız da 3 ay içerisinde yapmanız gerekiyor(muş!).. yaparsanız diğer 2 arkadaşın ataması iptal olur..

böyle bir durum söz konusu olamaz zaten ya bu yaptıkları yönetmeliğe aykırı... mem bunu özel durum filan diyerek geçiştiriyor ama mahkeme direk iptal ediyor.. hakkınızı kendiniz arayın hocam, koşturmanız gereken bir durum... umarım sıkıntı yaşamadan halledersiniz..

ideolajik geçişlerle, pilot uygulama yapmadan getirilen sistemlerle uğraşmak yine bize düşüyor.. yetkililer tek dediği ; özel durum... e zaten siz bu özel durumlardan dolayı mağduriyet oluşamsın diye 'yönetmeliklere' göre uygun ataamalar yapmanız gerekmez mi ???

Geri